Ova firma ono što zaradi u 2-3 dobre godine sprži u u 7 loših godina i tako u krug
opet će netko ostati kratkih rukava tzv veća b____a samo se svi nadate da to neće biti vi
Samo da se trend rasta od petka nastavi jer u protivnom će sve biti uzalud.. Većinom se pozitivne stvari događaju petkom i onda entuzijazam preko vikenda splasne i kao da ništa nije ni bilo.. Vjerujem u probijanje 1300 bodova BDI- već idući tjedan.. Nije nagovor na ništa, imam ATPL naravno
U ovom periodu godine ovo bi trebao biti početak 2. faze rasta BDI indexa…svi parametri ukazuju da bi trebao ozbiljno povući.
Ovo je samo predikcija iliti predviđanje naravno, nagovora nema, u svakom slucaju odnos zarade i rizika je trenutno jako dobar.
“In total, freight rates will be slightly higher than originally projected for the coming years. Combining the relatively better freight market, with a 10-year-low OPEX level in 2016 – the dry bulk industry remains on the road to recovery,” BIMCO informed.
Samo da se trend rasta od petka nastavi jer u protivnom će sve biti uzalud.. Većinom se pozitivne stvari događaju petkom i onda entuzijazam preko vikenda splasne i kao da ništa nije ni bilo.. Vjerujem u probijanje 1300 bodova BDI- već idući tjedan.. Nije nagovor na ništa, imam ATPL naravno
Pa ne može baš rasti vječno.
Sad se već približila 400, što je jako dobar rast, budući da je prije ne tako puno dana bila na 300.
A zbog Agrokora sve ostale dionice i svi sektori su desetkovani (čak i Ht, Adrs i sl. defenzivne dionica), te je ovo jedino išlo obrnuto proporcionalno tržištu.
To je jako teško postići, budući da kad sve pada, teško je ići suprotno od toga, te je ovo možda jedina dionica kojoj je to dosad uspjelo.
Zato dioničari trebaju biti i više nego zadovoljni, jer su u drugim dionicama ljudi izgubili velike novce ovih dana (i do -40% su neke pale).
Pa ne može baš rasti vječno.
Sad se već približila 400, što je jako dobar rast, budući da je prije ne tako puno dana bila na 300.
A zbog Agrokora sve ostale dionice i svi sektori su desetkovani (čak i Ht, Adrs i sl. defenzivne dionica), te je ovo jedino išlo obrnuto proporcionalno tržištu.
To je jako teško postići, budući da kad sve pada, teško je ići suprotno od toga, te je ovo možda jedina dionica kojoj je to dosad uspjelo.
Zato dioničari trebaju biti i više nego zadovoljni, jer su u drugim dionicama ljudi izgubili velike novce ovih dana (i do -40% su neke pale).
[/quote]
Gdje sam ja napisao da treba i da će stalno rasti??Ja samo zazivam probijanje 1257 bodova koji će pokazat na bull market u brodarstvo za 2017 i 2018g.. S 2 koraka naprijed, pa 1 nazad ja sam zadovoljan, ništa ne raste pravocrtno.. I nitko nije izgubio do 40% na Todexu sve dok ne proda i rješi se dionica..
lani u ovo doba vozarina za cape size brodove je bila 2000, sad je na 18000 sa trendom daljenjeg rasta, pametnom dosta
Na 407-417 se nalazi trostruki vrh iz 2014. godine. Probijanjem dobivamo na toj razini snažnu podršku i otvoren put prema 1000. Sljedeći otpori su tek iznad 1200 kn. Čestitke svima 🙂
zanimljiva lakoća….
a opet višekratno je upozoravano da je ogromna količina dionica usisana i da nema i neće imati tko “braniti” rast cijene zar ne?
da sam zločest čak bi rekao baš suprotno ,da postoji i mogućnost suprotnog scenarija i da neće biti kvalitetnog izgovora za potencijalno propuštanje.
+ svakodnevno dodatno dionice prelaze u čvršće ruke što bi efekt moglo i dodatno pojačati,ubrzati.
garancije nema da će tako biti ali meni je pogled sa palube neusporedivo ljepši,smireniji,bogatiji u svakom smislu pa…
neka si svatko izabere kako misli da će mu biti bolje
rezimirat ćemo u nekoj budućnosti.
ima i drugih potencijalno dobrih,boljih prilika pa sretno i neljubiteljima velikog plavetnila,velikih valova,vjetra u kosi,soli u zraku…
Na 407-417 se nalazi trostruki vrh iz 2014. godine. Probijanjem dobivamo na toj razini snažnu podršku i otvoren put prema 1000. Sljedeći otpori su tek iznad 1200 kn. Čestitke svima 🙂
odmah s 400 na 1000
nije li to fascinantno da čak i brodovi koji plove pogonjeni snagom vjetra mogu ploviti u smjeru kontra vjetra?
europa zavijena u crveno,zse u crvenom a naš brodar plovi kontra(+6%)
oni koji pogode što bi se moglo dogoditi kada okrene vjetar i zapuše u leđa moglo bi im se isplatiti.
možda i griješim,nebi bilo…