ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega @JosefBeuys, koliko ste vi ono godina na burzi? Ako se vodite ovom logikom, onda bi vam bilo najbolje da ulozite u DRYS jer je jedna danasnja dionica na ATH-u vrijedila 1,4 milijuna dolara!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Samo posljednja dva tjedan vrijednost brodova Atlanske je porasla ukupno za neki 10m$ ili cca 50kn po dionici. U posljednjih godinu dana ta brojka je višestruko veća.

Ne vodim s tom logikom nego se referiram na postove ovih novih kolega, poput vas, koje se čude rastu ko pura dre… a valjda je logično da one koje su u vrijeme krize pale i više nego što su realno trebale, u vrijeme oporavka najviše i rastu.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Pa je, logicno je. Zato mi nije jasno zasto DRYS vec sada nije na 140.000 dolara!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Crobiz, nemam vremena za tvoje lupetanje

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Nema problema, potpuno razumijem. Kada ulovis koju minutu, volio bi odgovor zasto je DRYS na 0.0001264% svojeg ATH-a a ATPL i DSX na 10%.

Lp

ATPL je pretjerano zaronila. Nije bilo potrebe da padne ispod 100 kn. Sadašnja cijena pokazuje da je tome tako…

Točno, nije bilo realno uzletiti na 3800, baš kao ni pasti na 100, no polako stvari dolaze na pravo mjesto. U dugoj i dubokoj krizi ATPL je prodala dva hotela (cca. 40 miljuna eura spasilo ih je), 6 brodova je u bare boat charteru (dakle nisu više u vlasništvu ATPL) tako da se dobro zagrizlo u supstancu, a i krediti nisu zanemarivi, čak štoviše. Ipak, opstali su, što je najvažnije i ubuduće može biti samo bolje, vjerujem da će narednih 4-5 godina biti veselo u brodarstvu, posebno u bulku jer volumen svjetske trgovine permanentno raste.

Samo posljednja dva tjedan vrijednost brodova Atlanske je porasla ukupno za neki 10m$ ili cca 50kn po dionici. U posljednjih godinu dana ta brojka je višestruko veća.

to će biti šlag na tortu,, kao kad su napravili prije par godina revalorizaciju smanjujući imovinu 🙂

http://www.hellenicshippingnews.com/dry-bulk-ships-prices-are-25-higher-but-investment-demand-is-surging/

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

http://www.hellenicshippingnews.com/dry-bulk-ships-prices-are-25-higher-but-investment-demand-is-surging/
[/quote]

Temeljem navedenog moguć je popravak krvne slike i za više od 150 milja kuna.
ATPL je bila oko 320 kn kad je revalorizacijom imovine ista umanjena za cca 750 milja kuna.
Nakon toga su kola krenula nizbrdo i završila kao što svi znamo na 100 kn.

ex. maratonac (05.10.2007.)... :-)))

Stardust, evo tek se sad ulogirao, toliko me briga. Kad nešto napišem onda me admin skine, a ako me ne skine on onda se pobuni drukerska zajednica a admin udovolji njihovoj volji. Nemam niti jednu dionicu ATPL ali namjeravam početi sa kupnjom tek kad BDI prijeđe 1500. I sad mi reci jel to oprez ili ne i što je tu čudno?

A gdje je nestalo onih 12.000 kom?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

…The signs that we are heading towards a healthier dry bulk market are clearly visible and improving fundamentals are in place. Actually they have been in place for some time now and we had been discussing them in the past but the rock- bottom hire rates of late-2015 and early-2016 made it impossible for most to take notice”.

ah ta Večina ima gotovo uvijek hebenu sudbinu.
da stvar bude gora po vlastitom izboru?
možda je i ovo odgovor onima kojima nije jasno zašto je B.I. baš poč. 2016 napravio što je napravio kada po Večini nije to bilo “razumno”,racionalno,razborito,mudro…:-))
umjesto da se brinu vlastite brige,brinu se nepotrebno i pogrešno tuđe, koje to uopće nisu kako sada stvari stoje.
odnosno jesu ali slatke brige baš zahvaljujući onima koji su bili uvjereni u suprotno.
još jedna školica za anale
u svoje ime zahvaljujem na školovanju ali i na…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

New Report

Close