ne kuzim kakve veze tehnicka ima sa rastom cijene, raste BDI = raste cijena, di je tu tehnička u igri?
Po čemu mislite da nisu dovoljne, bilo je o tome već puno riječi kad brodari postaju profitabilni.
Zašto pada ako raste BDI i tehnička joj ide u prilog?
Ne pada, raste već peti dan zaredom.
ostavi se dividende. od rasta dionice možeš zaraditi više nego od svih dividenda u životu.
Upravo tako, šta će mi dividenda? Nek dobit reinvestiraju ili ostave u zadrzanoj za ovakva vremena kakva smo prošli, pa ces zaradit na dionici
ostavi se dividende. od rasta dionice možeš zaraditi više nego od svih dividenda u životu.
neki se ne bi bas slozili
Jer u protivnom je to u globalu dvorci u zraku…
Drugi problem je što kod nas uprava o tome baš ne razmišlja nego o svojim plaćama i benificijama.
Dionica je udio u poslu i traži svoj prihod. Ako imaš recimo pol kafića ili ajde desetinu pa valjda ćeš očekivati da ti isplaćuje dobit. Ako ne tebi onda barem nekome tko kupi eventualno. A ne da se godinama prodaje i kupuje bez da IKOME isplati dobit.
Core problem je što se kod nas ne misli dovoljno na dioničare.
Nisam dugo u ovim vodama, da li je ATPL ikada isplaćivala dividendu ? ? ?
@gorgija
…i da su vozarine u zadnjih godinu dana u plusu cca 260,00%
Sto se tice rasta u Kini, ako se ne varam ciljani rast je 6,5% za ovu godinu, nije bas da stoje u mjestu
A sto se tice USA:
https://www.google.hr/amp/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN16F0F7
da, to je česta karakteristika vrhova, da su mnogo viši od dna. a dna znaju biti mnogo niža od vrhova.
ja pisao o rastu potražnje za dry bulkom, ne o rastu GDP-a. između toga u slučaju kine više baš nema neke korelacije.
Jer u protivnom je to u globalu dvorci u zraku…
Drugi problem je što kod nas uprava o tome baš ne razmišlja nego o svojim plaćama i benificijama.
Dionica je udio u poslu i traži svoj prihod. Ako imaš recimo pol kafića ili ajde desetinu pa valjda ćeš očekivati da ti isplaćuje dobit. Ako ne tebi onda barem nekome tko kupi eventualno. A ne da se godinama prodaje i kupuje bez da IKOME isplati dobit.
Core problem je što se kod nas ne misli dovoljno na dioničare.
Nisam dugo u ovim vodama, da li je ATPL ikada isplaćivala dividendu ? ? ?
Pa nebi se baš složio kolega, ako kafić uredno posluje i ekipa je super koja radi,,,, umjesto da mi kafic isplaćuje dividendu, bolje da se otvori novi kafić sa tom dobiti koju bi isplatio koji će opet donositi duplo veći prihod a ja imati Isti postotak u vlasništu,,,, ako mi treba kapital za provod ili nešto pametnije,,, prodati ću udio svog vlasništva 🙂
Al da, ako neznaš u šta bi pametno ulagao dalje kroz kompaniju da bi donjelo višu dobit ili si na vrhu poslovnog ciklusa u branši, onda nemaš šta nego isplatiti dividendu vlasnicima 🙂