@brux
Marić je najavio rasprodaju tamo gdje imaju udjele od 2-3%…to nije ovdje slučaj….ovdje CERP ima 10%…tako da ne vjerujem da će ići u prodaju tog udjela tako skoro…
Što se tiče I.B…..dojadili ste više s njim…počinjete sličiti sve više na neki partizanski film…gdi 20 partizana sredi cijeli bataljon…
10% je 140k dionica…po kolko će prodavat? po 100 kn? popust na količinu? ili dotični ima 39 milja da iskraca po cijeni od 280 kn?
imam ja prijedlog…isto tako dobar kao i vaš migra…nek država krene prodavat na burzi….ili kao što brux reče…nek podijeli braniteljima….ispada da u ovoj državi samo I.B. ima novaca…i kad on krene u šoping ode voz…
a nitko se ne pita kad dotični počne prodavat…ko će kupit? a za sada jedino je on zainteresiran za kupovinu…a brodare čeka sjajna budućnost u narednom periodu…pa šta čekaju ostali? da ode na 1000 kn? i onda da kupuju od I.B.?
nemojte biti naivni….pustite čovjeka nek ulaže…a svak bi odluke trebao donosit za sebe…a ne se povodit za nečijim ulaganjem…odnosite se prema dotičnom kao prema bankomatu…
Stari netko tko kupi toliku kolicinu od fondova, CROSa i usput od trejdera koje je izuo iz cipela,,, sigurno se ne kocka nego jako dobro zna šta radi budeš to vidio za koju godinu
Stari netko tko kupi toliku kolicinu od fondova, CROSa i usput od trejdera koje je izuo iz cipela,,, sigurno se ne kocka nego jako dobro zna šta radi budeš to vidio za koju godinu
ja nisam ni rekao da kocka…ne vidim da sam to negdi napisao…ali ovdje je postao glavni argument za ulaganje zato jer je I.B. kupio ne znam koliko komada…to vi pustite dotičnom…kada će on prodavati i po koliko će prodavati…neće mu valjda forum određivati kada će prodati i po koliko….
to od vas nitko ovdje ne zna…i zato sam rekao, koliko je god dobro da ima netko tko vam drži cijenu, toliko je i loše, jer kad odluči izać van, onda će isto tako rušiti cijenu…
budući da je već sada u solidnom plusu…ako se uzme da mu je prosjek 200 kn…mogao bi se sutra već odlučiti da to unovči…jer možda ugleda priliku negdi drugdje…recimo poželi gradit hotel, apartmane, trgovački centar…nebitno…
ako se uzme da mu je prosjek 200 kn…mogao bi se sutra već odlučiti da to unovči…
Čuj ovog mastora. Kaj ruknuo je 2 milje eura po 280, da počne prosipavat po bidu na 300:))))
Čuj ovog mastora. Kaj ruknuo je 2 milje eura po 280, da počne prosipavat po bidu na 300:))))
[/quote]
pa i? što to znači što je netko ruknuo 2 milje eura po 280? jel to neka garancija?odi u banku i na šalteru reci nek te financiraju da i ti kupiš za 2 milje dionica atpl…a kad te pitaju za jamca…reci da je I.B. stavio unutra puste milje…i da ćete i ti i banka i svi zajedno zaradit hrpu para za 2 godine….
bilo je i pustih milja koje su pojedini ovdje utukli kad je ovo bilo i na 3000, pa na 2000…1000….itd…a nisu očekivali da će završit na 100….
Ako ste ovih dana , pokušavali trgovati ovom dionicom, vidjeli ste – da je nije moguće
kupiti po niskim cijenama – i da je market maker – stalno nekome za petama, na način – da
podiže cijenu na kupnji, u odnosu na prodaju.
Ako ste skidali dionicu sa prodaje, onda ste primjetili, da se formiraju dovoljne količine za svakoga
tko je želi kupiti, da se cijena strogo kontrolira u rasponu par postotaka – uključujući i naknadu,
tj.proviziju brokeru.
Prije samog FI -a, koje je bilo očekivano bolje od prethodnih razdoblja, glavni kupac je
kupio,što je mislio i time se i pohvalio,…
Atpl je bila moja najzastupljenija dionica nekada..i željela bih da u skorije vrijeme zauzme
svoje dostojne pozicije…
ako se uzme da mu je prosjek 200 kn…mogao bi se sutra već odlučiti da to unovči…
[/quote]
bilo je i pustih milja koje su pojedini ovdje utukli kad je ovo bilo i na 3000, pa na 2000…1000….itd…a nisu očekivali da će završit na 100….
[/quote]
Pa što pišeš neki, reci da si ti. Samo si napravio kardinalnu grešku, skupo si kupio i jeftino si prodao, a da ti otkrijem tajnu, treba obrnuto. Sad tuda po forumu prolijevaš žuč jer dionica koju si prodao s gubitkom raste, al otkrit ću ti još jednu tajnu, kupi je ponovo sad pa zaradi.
kada se nema argumenata…onda e pišu ovakvi postovi…
atpl kupuje i danas ekipa koja ju je kupovala na puno višim razinama…uključujući i tebe i društvance koje se ovdje vrti…
izostaje vam rast, pa postajete nervozni i pokušavate stvar spustiti na osobnu razinu…
rekao sam što da radite ako vjerujete u dobru zaradu…put banke…imaju vam fine instrumente kojima će vas popratiti….samo nitko od vas to ne radi…svi čekate dotičnog da vam napumpa cijenu…
atpl kupuje i danas ekipa koja ju je kupovala na puno višim razinama…uključujući i tebe i društvance koje se ovdje vrti…
izostaje vam rast, pa postajete nervozni i pokušavate stvar spustiti na osobnu razinu…
rekao sam što da radite ako vjerujete u dobru zaradu…put banke…imaju vam fine instrumente kojima će vas popratiti….samo nitko od vas to ne radi…svi čekate dotičnog da vam napumpa cijenu…
@kolega marcipan , ima nas dosta ovdje koji imamo brodare u portfelju . osobno, vjerujem ne samo u atpl nego u brod.sektor u cjelini koji je generalno u valu oporavka i to dobrog . nije mi jasno čemu vam toliki grč i gorčina zbog nas koji smo u brodarima . kako i samo vidite (ne morate čitati nas, ali pratite stručne komentare ekipe koja radi u shippingu, imate na raznim brod.portalima ) , gotovo svi nagovještavaju ovu godinu kao godinu oporavka dry bulk-a , a o daljnjim godinama da i ne govorimo. za izvještaje brod.firmi je unaprijed bila kuknjava , nagovješćivala se katastrofa , kad tamo tresla se brda, a rodio se mali miš. za mene , brodari su trenutno jedna od najboljih investicija na zse (građevinari su već djelomično odradili rast ,čak i igh) . gledajući grafove , u uptrendu su svi. indexi kontinuirano rastu iz dana u dan . naravno , kao što je to i normalno, uz rast , bit će padova cijene , ali rast je neminovan .uzimajući u obzir sve ovo što sam ukratko naveo ,želim napomenuti da mi je drago da imamo i vas , jer dobro je imati i “opoziciju” s druge strane , jer da nje nema , onda bi ovdje svi komentari bili u jednom smjeru i ne bi bilo zabavno.
u svakom slučaju, želim vam svako dobro i mirno more.
Evo 100 od mene za post @falco
imaš na topic “brodari…. “
Čuj nervoze 🙂 !?!? Kako mozes bit nervozan ako ti je pozicija narasla sa 100 na 300 u manje od godine dana, po meni jedino ako nisi bio unutra i to iskoristio,
nek svakih 3-4 godine napravi takav rast a ostalo nek stoji što se mene tiče 🙂