ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 01.11.2024. u 03:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

nista jel mi netko moze reci kako najjednostavnije da kupim nesto preko bara
ima li tko kakvu znoru
drys genko i diana bi mogli pasti

Postanite Eu-robovi

optimist:

Nevera: ” e, sjecam se toga i mrmljo sam sebi u bradu , zasto i ja ne kupujem zasto ovo zasto ono , kad avidi sada nesto mi i ovo skupo za podeblajti . ali svakako cu dokupiti samo neznam po kojoj cijeni . ” Svakog dana višoj.. http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1 [proud]

ajd ne pi.di, tako su pričali i kad je prvi put bila na 3500. u međuvremenu smo je dvaput mogli gađati na 2750.
kako stvari stoje ovaj (ili više njih) koji se tako zdušno iskrcava (ju) ćinit će to još neko vrijeme a ask je još uvijek višestruko jači od bida.

Ma omjer K/P nema veze, brzo se to promjeni. Važan je trend, a trend za bulkere i BDI je UP, onaj ko iskrcava ce dic letvicu i to dosta, trebaš bit stvarno u q….u, da se sutra iskrcavaš na 2800, kad se možeš za tjedan dana na 3200.
BTW kaj te p….i febo, nisi kupoval danas ili..?[rolleyes]

ja ću biti i sutra a i slijedeći tjedan ispod 2800 na bidu,a rekao bih da će mi realizaciju omogučit
ova serijska iskrcavanja koja već neko vrijeme traju.
inače, da ne mislim da ova dionica dugoročnije ne vrijedi više, ne bi se ovdje niti javljao.
jeb.ga, ipak moramo realno sagledati situaciju

[wink]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Dry Bulk

Jinhui axes VLOC order as credit crunch bites
By Michelle Wiese Bockmann – Thursday 31 January 2008

Jinhui cancels order as negative sentiment clouds global financial markets.
ORDERS for bulk carriers may be cancelled or delayed as owners are unable to secure funds to build the vessels, the investment bank Fearnley warned today.

The bearish assessment was issued just as Jinhui Shipping and Transportation said it had cancelled the construction of two giant ore carriers worth $122m each because of problems with financing caused by tight global credit conditions.

Fearnley analysts led by Rikard Vabo in Oslo wrote in a report: “We believe a significant portion of current dry bulk will be cancelled or delayed.”

Oslo-listed Jinhui said today that it will pay a $4m fee for terminating the construction of the 300,000 dwt very large ore carriers by China Shipbuilding & Offshore International and Dalian Shipbuilding Industry.

The Hong Kong-based company said that, due to the US sub-prime mortgage crisis which has forced banks to write off billions in losses, financial institutions have “reduced their willingness to loan funds” and worsened credit terms.

“The company has decided… to terminate [the contracts] to reduce any unwanted future business risk, as well as to keep its financing strategy and overall cost of borrowing in check,” Jinhui Shipping and Transportation said in a statement.

“Despite receiving a number of financing proposals from a number of banks with regards to the financing of the two VLOCs, proposed terms and conditions from banks were found to be much less flexible than those previously enjoyed by the company.”

Jinhui said that it was faced with a “significant increase” in borrowing costs even though it had won a 15-year charter contract for a vessel with a “first class Chinese steel mill”. It said: “The risk-return profile of completing [the vessels] has changed drastically due to persistent negative sentiment clouding the global financial markets.”

Jinhui said most of its vessels on order for delivery by 2013 have financing secured before the subprime crisis. The group remained upbeat on its future.

* Read Lloyd’s List Newsroom Blog – Here’s the crunch and join in the debate.

Ali tko se iskrcava, po ovome se čini da je HPB ponovo malo podebljao ?
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 140.241 10,05 Osnovni račun
2. CROATIA OSIGURANJE D.D. 137.361 9,84 Osnovni račun
3. ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. 118.972 8,53 Osnovni račun
4. LONZA VLAHO 58.551 4,20 Osnovni račun
5. USKOKOVIĆ ŽELIMIR 57.975 4,15 Osnovni račun
6. PBZ D.D. 57.879 4,15 Skrb. račun
7. JERKOVIĆ ANTE 55.142 3,95 Osnovni račun
8. VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO 49.274 3,53 Osnovni račun
9. HPB D.D. 44.778 3,21 Skrb. račun
10. ŠMOK DAMIR 29.965 2,15 Osnovni račun
Ukupno: 53,75

dr. Leone Glembay, sin Ignjata i prve supruge rođ. Basilides – Danielli (38 godina)

Neznam da li je bilo ali zanimljiv članak ;

Vaš link

“Atlantskom” upravljaju milijunaši

Dionice “Atlantske plovidbe” prema svim najavama trebale bi biti veliki hit na tržištu kapitala u 2008. godini. Naime, “Atlantska” je prošlu godinu završila s 43 milijuna dolara dobiti, a bila je to jedna od najuspješnijih godina u poslovanju dubrovačkog brodara.
[smiley]

gdje ima dima , ima i …..

Chinese industrial association denies rumors of “ceiling” in iron ore talks
Friday, 01.02.2008, 12:18am (GMT)

The China Iron and Steel Association has denied market rumors that it has set a 30-percent ceiling price rise in talks with iron ore suppliers, according to a report in Thursday’s China Securities Journal. Association vice chairman Luo Bingsheng said the rumors were not helping negotiations for 2008 iron ore imports, the paper reported. According to rumors, the world’s three major iron ore providers, BHP Billiton, Rio Tinto and CVRD, wanted to raise prices by least 50 percent.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

ja ću biti i sutra a i slijedeći tjedan ispod 2800 na bidu,a rekao bih da će mi realizaciju omogučit ova serijska iskrcavanja koja već neko vrijeme traju. inače, da ne mislim da ova dionica dugoročnije ne vrijedi više, ne bi se ovdje niti javljao. jeb.ga, ipak moramo realno sagledati situaciju [wink]

Tako je. Ne kazem da je scenario up neizgledan, ali ako nasi veliki imaju pameti cekat ce nisko. Kad se vec frajeri iskrcavaju zasto platiti vise? Nadam se tom scenariju…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ali tko se iskrcava, po ovome se čini da je HPB ponovo malo podebljao ? Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa 1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 140.241 10,05 Osnovni račun 2. CROATIA OSIGURANJE D.D. 137.361 9,84 Osnovni račun 3. ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. 118.972 8,53 Osnovni račun 4. LONZA VLAHO 58.551 4,20 Osnovni račun 5. USKOKOVIĆ ŽELIMIR 57.975 4,15 Osnovni račun 6. PBZ D.D. 57.879 4,15 Skrb. račun 7. JERKOVIĆ ANTE 55.142 3,95 Osnovni račun 8. VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO 49.274 3,53 Osnovni račun 9. HPB D.D. 44.778 3,21 Skrb. račun 10. ŠMOK DAMIR 29.965 2,15 Osnovni račun Ukupno: 53,75

Iskrcavanje traje vež duže vrijeme i ne iskrcava se nitko iz prvih 10.

ameri u oporavku, brodari u debelom plusu cijeli tjedan, posjedujemo odličnu firmu, ovaj što se iskrcava, jednog danas će nestati, ja sam bez brige, samo je pitanje vremena…

Može li netko staviti k/p ali više od 5 naloga. Hvala.

Slijedeći tjedan bit’ će Pelješcu 50-i dan u doku.
Nadam se da rezultat biti vrijedan toga.

New Report

Close