Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Rekli bi zlobnici da je možda procurilo izvješće.. Samo ne znam šta to Q4 može popravit za 2016 godinu..
Rekli bi zlobnici da je možda procurilo izvješće.. Samo ne znam šta to Q4 može popravit za 2016 godinu..
Prije bih rekao, da se ispituju pozicije i ocjenjuje situacija prije novog okrupnjavanja. E sad živi bili pa vidjeli……………….
DSX 10:09am EST 4.27 +0.15 +3.64%
dobio sam report od brokera da imam x dionica atpl i da je nabavna cijena 1050 kn, sveukupna vrijednost xyz kn. niti sam plaćao toliko (platio sam puno više), a niti sam ijednu dionicu po toj ili manjoj cijeni kupio.
netko zna o čemu se tu radi? jel to oni meni hoće lupiti neki porez na dobit ako skoči dionica na 1051?
baš ih zovem, ali se ne javljaju. poslao mail..
Vjerojatno neka greska ili te netko zafrkaje..
A uostalom ti znas sam koliko ti je nabavna cijena i za svaku kupnju imas na mailu potvrdu od skdd i od brokera.
Meni je to sve na mailu..
Svaka kupnja i prodaja…jos od 2005..
dobio sam report od brokera da imam x dionica atpl i da je nabavna cijena 1050 kn, sveukupna vrijednost xyz kn. niti sam plaćao toliko (platio sam puno više), a niti sam ijednu dionicu po toj ili manjoj cijeni kupio.
netko zna o čemu se tu radi? jel to oni meni hoće lupiti neki porez na dobit ako skoči dionica na 1051?
Jesi li mijenjao brokersku kuću u jednom trenutku?
Jesi li mijenjao brokersku kuću u jednom trenutku?
[/quote]
nisam siguran, no mislim da nisam. imam 2 brokera, no ne sjećam se. sada kod oba imam ponešto. da li sam prebacivao nešto, ne znam u ovom trenu.. ipak, u jednom trenutku sam stavio dionice kao offline. mislim da se to zove slobodna pozicija u pbz.
Pa dobro ljudi zbog čega sad ovo još uvijek raste?!
IB više ne kupuje, BDI u stagnaciji odnosno više padu, većina čeka ili očekuju nižu cijenu ili barem nekakvu jaču korekciju. U čemu je onda kvaka?
IB više ne kupuje, BDI u stagnaciji odnosno više padu, većina čeka ili očekuju nižu cijenu ili barem nekakvu jaču korekciju. U čemu je onda kvaka?
Prošle godine u ovo vrijeme vozarine za panamax oko 2000, trenutno oko 8000 sa očekivanjem daljeg rasta.
U tome je kvaka
to se i ja pitam a u scanariju je pisalo “kinska nova godina-čuvajte se pada”
možda grubo vrime pa nema ulova srdela snacka sa šlagom?
dobro da sam barem nešto dokupio na 26x,nije puno ali veseli nas skromne NNN optimiste.
šalu na stranu
držim da je opći sentiment na marketu takav da su prodavači povisili očekivanja odnosno odlučili svoju kožu naplatiti više.
da i ovdje večina ima na asku naloga kako i ja =nula tada bi cijena brže rasla.
tko ne vjeruje neka pogleda na kojim beznačajnom volumenu raste thnk 64% u 2017.
samo kad su male ruke složne,nisu drhtave,ne gurajuse na ask-u,ne prsakaću se kao ribice u jatu.
imamo i ovdje i velike ruke pa je lakše biti odvažan zar ne?
zar nije dovoljno primjera ovdje razočaranih koji su dobili koliko su htjeli?
već zaboravljeno?
na market se sljeva svaki dan po mojoj procjeni oko 5 svježih mil kn a to znači da market dugoročno ima samo jedan najizgledniji scenarij.
ova dionica će izgledno barem pratiti trend a ima i temelja koji bi je opet mogli staviti u fokus ulagača i u sam vrh po rastu na tržištu.
dionice imam i neće vidjeti aska tako brzo,barem ne prije 2018.
da je prošlost OUT a budućnost IN po većem broju parametara vidljivo je iz aviona od ljeta a već idemo prema novom ljetu pa oni koji još se čodom čude mogli bi….
garancije nama naravno,ovo je burza,rizici postoje.
da meni nisu prihvatljivi nebi bio tu gdje jesam a koliko je to mudro?
živi bili…
mirno more pomorcima,sretno ribolovcima,ribama…
respect
to se i ja pitam a u scanariju je pisalo "kinska nova godina-čuvajte se pada"
možda grubo vrime pa nema ulova srdela snacka sa šlagom?
dobro da sam barem nešto dokupio na 26x,nije puno ali veseli nas skromne NNN optimiste.
šalu na stranu
držim da je opći sentiment na marketu takav da su prodavači povisili očekivanja odnosno odlučili svoju kožu naplatiti više.
da i ovdje večina ima na asku naloga kako i ja =nula tada bi cijena brže rasla.
tko ne vjeruje neka pogleda na kojim beznačajnom volumenu raste thnk 64% u 2017.
samo kad su male ruke složne,nisu drhtave,ne gurajuse na ask-u,ne prsakaću se kao ribice u jatu.
imamo i ovdje i velike ruke pa je lakše biti odvažan zar ne?
zar nije dovoljno primjera ovdje razočaranih koji su dobili koliko su htjeli?
već zaboravljeno?
na market se sljeva svaki dan po mojoj procjeni oko 5 svježih mil kn a to znači da market dugoročno ima samo jedan najizgledniji scenarij.
ova dionica će izgledno barem pratiti trend a ima i temelja koji bi je opet mogli staviti u fokus ulagača i u sam vrh po rastu na tržištu.
dionice imam i neće vidjeti aska tako brzo,barem ne prije 2018.
da je prošlost OUT a budućnost IN po većem broju parametara vidljivo je iz aviona od ljeta a već idemo prema novom ljetu pa oni koji još se čodom čude mogli bi….
garancije nama naravno,ovo je burza,rizici postoje.
da meni nisu prihvatljivi nebi bio tu gdje jesam a koliko je to mudro?
živi bili…
mirno more pomorcima,sretno ribolovcima,ribama…
respect
[/quote]
ako nisi znao kineska nova godina otpočela je s 28.1., što znači da ćemo tek u narednom periodu vidjeti što će se dešavati s vozarinama…
vaš medo ovdje kaže da će se bdi vinuti u visine, što vidi kao porast cijena vozarina…
zanimljivo kako je vladala euforija kada su vanka brodari rasli…prvenstveno drys…koji je nakon nedavnog reverse splita 1 za 8….tjedan završavio ispod 2 $…a u međuvremenu, vozarine u koje se toliko kunete i temeljite optimizam na brodarima su tresnule…pa tako recimo u periodu od 1.12.2016. do 27.1.2017. BDI je zaronio 31%…
odgovor na pitanje kolege zašto ovo i dalje raste…zato jer smo plitko tržište…na kojem se vrlo lako može manipulirati…ali te manipulacije su krhke i neće ostati imune na promjenu trenda u svijetu…a on je da će brodari okrenuti u crveno….što će biti direktan utjecaj smanjenja cijena vozarina…jer one su jedino bitne u cijeloj priči…očekujem triježnjenje objavom FI…što će naravno za neke biti prekasno da iskoče iz titanica bez da pritome ne ostvare gubitke…
ovu usporedbu sa građevinarima uopće neću komentirati…jer mislim da bi bilo neozbiljno…kao ni to kako se na zse svakim danom slije novih 5 milijuna…ne znam odakle…