Obzirom da si takav vrhunski analitičar gotovo Nostradamus i da si duboko uvjeren, da će dry bulk, pa naravno i ATPL potomuti imam za tebe poslovni prijedlog. Posudit ću ti svoje dionice za short trading, napravimo ugovor, sve preko najbolje brokerske kuće. Količina koju god ti odrediš, naravno uz skromno ograničenje tvoga novčanika. Naravno dozvoljeno je drukanje na forumu na dole koliko hoćeš. Nadam se da nećeš odustati. Sretno i čujemo se brzo.
nisam ja nikakav Nostradamus…imate ih i više nego dovoljno u svojim redovima…sa svojim proročanstvima o vozarinama na 20-25k $…i cijenama atpl na 2000 kn….itd itd…
ja u ni jednom svojem postu nisam govorio koliko će biti ili neće biti vozarine prije ni nakon kineske ng…kao ni davao bilokakve targete za atpl…da bi trebala biti na 200 ili na 500 kn…
samo kažem da oporavka cijena vozarina neće biti…a s obzirom na sadašnje vozarine…plovi se s gubitcima…a vjerujem da svi znamo što to znači…
ne trebaju meni vaše dionice…vi vjerujete da će rasti…pa kupujte onda…imate dionica ko u priči…ako vjerujete u tako snažan oporavak ovog sektora i rast cijene dionice…
rekao sam kada ćemo se čuti…nakon kineske ng…nadam se da će se bear i ekipa javiti s dobrim obrazloženjem zašto bdi ne raste po 10% dnevno…i nadam se da se neće na forumu javiti 10-ak novih nickova koji će i dalje brutalno zagovarati rast….
Kako stoji DSX trenutno, mi može netko reći…Hvala…
Obzirom da si takav vrhunski analitičar gotovo Nostradamus i da si duboko uvjeren, da će dry bulk, pa naravno i ATPL potomuti imam za tebe poslovni prijedlog. Posudit ću ti svoje dionice za short trading, napravimo ugovor, sve preko najbolje brokerske kuće. Količina koju god ti odrediš, naravno uz skromno ograničenje tvoga novčanika. Naravno dozvoljeno je drukanje na forumu na dole koliko hoćeš. Nadam se da nećeš odustati. Sretno i čujemo se brzo.
nisam ja nikakav Nostradamus…imate ih i više nego dovoljno u svojim redovima…sa svojim proročanstvima o vozarinama na 20-25k $…i cijenama atpl na 2000 kn….itd itd…
ja u ni jednom svojem postu nisam govorio koliko će biti ili neće biti vozarine prije ni nakon kineske ng…kao ni davao bilokakve targete za atpl…da bi trebala biti na 200 ili na 500 kn…
samo kažem da oporavka cijena vozarina neće biti…a s obzirom na sadašnje vozarine…plovi se s gubitcima…a vjerujem da svi znamo što to znači…
ne trebaju meni vaše dionice…vi vjerujete da će rasti…pa kupujte onda…imate dionica ko u priči…ako vjerujete u tako snažan oporavak ovog sektora i rast cijene dionice…
rekao sam kada ćemo se čuti…nakon kineske ng…nadam se da će se bear i ekipa javiti s dobrim obrazloženjem zašto bdi ne raste po 10% dnevno…i nadam se da se neće na forumu javiti 10-ak novih nickova koji će i dalje brutalno zagovarati rast….
[/quote]
Ponovit ću, ako si doista uvjeren u ovo što ponavljaš kao “Mantru” stisni petlju i uloži novac, a nemoj držati prodike,jer ti je znanje o brodarima na izrazito niskoj razini, a znanje o korporativnom vođenju pojedine kompanije u shipingu nikakvo. Tvoje crne prognoze o kretanju BDI i/ili BPI,BSI i BHSI bolje da ne spominjem. Spadaš u nickove koji cijeli dan gleda što drugi rade,pa kada priča završi reći ćeš jesam li Vam govorio. Ako imaš stav moja ponuda vrijedi. Ili ju prihvati ili piši litanije na drugim topicima.
počele su stizati novogradnje…shipping će uskoro biti preplavljen novogradnjama…
ATHENS, Greece, Jan. 04, 2017 (GLOBE NEWSWIRE) — Diana Shipping Inc. (NYSE:DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing in the ownership of dry bulk vessels, today announced that, through two separate wholly-owned subsidiaries, it has taken delivery of the m/v San Francisco (formerly Hull No. H2548) and the m/v Newport News (formerly Hull No. H2549), two newbuilding Newcastlemax dry bulk vessels of approximately 208,500 dwt that were contracted in May 2013.
@gigic
pa zar si nesopsoban sam vodit svoj portfelj?
reko sam ti što da radiš…kupuj…diži margin….postavi se na 275…to je ultra povoljno…netko daje džabe…potrebno je samo izložit nalog na kupnju…
isto vrijedi za sve ostale….imate velike portfelje…i neograničenu količinu novca…iabrodare ovako jeftine…i uvjereni ste u snažan rast….pa što se čeka momci? udri po kupnji….
Sačekajte da vidite što će biti sa Trumpom i investicijama,odnosno koliko će toga uspjeti progurati kroz kongres,posebno ako uspije preko 1 triliona$ skočit će i brodari,potražnja za sirovinama će znatno narasti pa možda tržište eliminira i višak novogradnje,i tada može biti svašta moguće.Sve je to još u fazi špekulacije i najvažnija karika između pukovnika ili pokojnika za naše i strane brodare.
počele su stizati novogradnje…shipping će uskoro biti preplavljen novogradnjama…
ATHENS, Greece, Jan. 04, 2017 (GLOBE NEWSWIRE) — Diana Shipping Inc. (NYSE:DSX), (the "Company"), a global shipping company specializing in the ownership of dry bulk vessels, today announced that, through two separate wholly-owned subsidiaries, it has taken delivery of the m/v San Francisco (formerly Hull No. H2548) and the m/v Newport News (formerly Hull No. H2549), two newbuilding Newcastlemax dry bulk vessels of approximately 208,500 dwt that were contracted in May 2013.
@gigic
pa zar si nesopsoban sam vodit svoj portfelj?
reko sam ti što da radiš…kupuj…diži margin….postavi se na 275…to je ultra povoljno…netko daje džabe…potrebno je samo izložit nalog na kupnju…
isto vrijedi za sve ostale….imate velike portfelje…i neograničenu količinu novca…iabrodare ovako jeftine…i uvjereni ste u snažan rast….pa što se čeka momci? udri po kupnji….
Ma nemoj kupovati jer ćeš izgubit kapital, sačekaj par godina da se sektor oporavi pa onda uleti, bude ti ekipa prodala i onda kao i sada, a cijena ti je i onako nebitna, kao sta ti je bila i na 100, ili sada,, tako će ti biti i na 300, 500…. pa koliko god bude ;),
ja ću lagano kratiti pozicije kad krene oporavak na burzi, tj, kad ekipa kao ti bude kupovala 🙂
Hoće li novogradnje ponovo zatući bdi?
Lp
Hoće li novogradnje ponovo zatući bdi?
Lp
Neće jer ih je nekoliko puta manje nego je to bilo proteklih godina .
Ja u 2018 i 2019 očekujem nove narudžbe i nove brodove naših brodara..Kad im se akumuliraju sredstva.
Brodari su srce svjetske trgovine ..
I slikovito rečeno već su preživjeli nekoliko srčanih udara i imaju dvije premosnice.
Srce nebi izdržalo još jednu lošu godinu….A onda bi došlo do smrti ne srca nego cijelog tijela tj. Svijeta i svjetske ekonomije
3
BILBIJA IGOR (85341849685)
109.488 7,85 Osnovni račun + 231 komad
Krenulo je s novom godinom…
Izgleda da Igor gubi dah. Ipak neće izbit na prvo mjesto kao što sam mislio da će se prometnuti u vodećeg dioničara.
Neće jer ih je nekoliko puta manje nego je to bilo proteklih godina .
Ja u 2018 i 2019 očekujem nove narudžbe i nove brodove naših brodara..Kad im se akumuliraju sredstva.
Brodari su srce svjetske trgovine ..
I slikovito rečeno već su preživjeli nekoliko srčanih udara i imaju dvije premosnice.
Srce nebi izdržalo još jednu lošu godinu….A onda bi došlo do smrti ne srca nego cijelog tijela tj. Svijeta i svjetske ekonomije
[/quote]
Naravno da mogu još izdržati pri trenutnim vozarinama,istu priču slušam svake godine iznova,šta misliš zašto svakodnevno prave dokape?Dobiju sredstva,odgodu,unište dionicu i dioničare ali kompanija je spašena,barem privremeno,do novog dokapa,ili prodaju brod nekome tko je u manjim problemima itd…