ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 15:28
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
48,98
41.635
850
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja se uopće nebi čudio da sutra bude sasvim suprotno…

ovo sam napisao u toku trgovanja…sve sam bliže tome da ću biti u pravu…a onda bi mnogi bili izbijeni iz cipela..

A BALVANA!!! :) :) :)

Pogriješio je kad je išao skupljati dionice nabijanjem cijene, umjesto da je polako, strpljivo skupljao i onda sačekao oporavak sam od sebe, da cijenu svojom lovom dižu neki drugi kasniji, zakašnjeli ulagači. Ovako …
Sad i da se oće izvući, makar i samo dijelom, nema kome prodati.

A ti ćeš mu kao govoriti kada i kako i što će kupovati…daj se spusti malo na zemlju…čovjek je zaradio na burzi 100 mil kuna….koliko si ti?

Ovo vani ako potraje nekoliko dna ond sam uvjeren da velike glave polako zatvaraju short pozicije u shipping marketu….a mnoge velike glave su ga shortale..
Kad će se kod nas uvest shortanje a ne da samo briketi mogu shortati i to sa tuđim dionicama..

Ovo vani je shortanje na najjace, pa samo pogledas koliko drys dionica u opticaju, a koliko je recimo protrgovano. Sve jasno, mnoge od njih vani ne zanima nikakva analiza i buducnost kompanije vec samo momentum
http://www.lowfloat.com

Ne znam što se toliko čudite današnjem padu?! Pa dionica je u par mjeseci rasla preko 300%. Ne znam kakva firma mora biti da toliko raste, to nije realno a i nezdravo je. Normalno da mora doći do korekcije, pa to vam je valjda bilo jasno ako ste malo duže na burzi. Takve dionice na prvu malo lošiju vijest (npr. kao današnji pad BDI-a od 5%) padaju drastično. A pogotovo ako je rast bio temeljen na kupovini jednog čovjeka koji je nerealno dizao cijenu. Ovo trenutno nije prava tržišna cijena.

dobar post
Sta vele teoreticari zavjere da li je vrjeme za napustanje broda…da li brod tone ?

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Svi ovdje znamo činjenice:
Bilbija je digao cijenu do blizu 400 jer se zna da se očekuje oporavak vozarina u 2017., a koji je već i sad dobrano ostvaren.
Najveći dio je kupovao iznad 300, puno iznad 350, a sad kao neće na 250??
Znamo da je bio očekivan pad vozarina do kineske N.G., a onda opet veliki rast.
Bilo bi jako dobro kad bi na burzi to išlo tako proračunato:
prodati na 350 dok su vozarine rasle,

Najveći dio je kupovao iznad 300, ????
neznam di gledaš stari pogledaj malo knjige dioničara, pa nećeš pričat svašta, debelo ispod 200 je skupio skoro 90k,

Pogriješio je kad je išao skupljati dionice nabijanjem cijene, umjesto da je polako, strpljivo skupljao i onda sačekao oporavak sam od sebe, da cijenu svojom lovom dižu neki drugi kasniji, zakašnjeli ulagači. Ovako …
Sad i da se oće izvući, makar i samo dijelom, nema kome prodati.

ali ako se ne želi izvući nego nastaviti kupovati onda može jednostavno prosuti 1000 dionica po bidu, vratiti cijenu na 100 pa do ljeta polako kupiti novih 100.000 komada između 100 i 200.

A što pametnog g.Mario44 ima za reći, podijelite s nama molim!
Zna se da g.Bilbija može pustiti da padne na 100, a može u jednoj transakciji pokupiti sve do 400.
I tu sve počinje i prestaje!

Ništa pametno…osim malo stisnite zube!

Nitko nije dobro prošao zato što je bio papak!

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Meni je interesantan volumen na DSX koji je 5 puta veći od tromjesečnog prosjeka već sad uz +13%

Jel može link ili screen shot podatka o prometu? Ili je i ovo još jedna laž u nizu?

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Mozda bi bilo bolje da se svibprestaneze baviti Bilbijom. Da se manje bavite tim tipom, nebi vas 80% ko ovce letilo za njime. Samim time sto tako letite njemu dzepove punite. Pustite druge, mislite svojom glavom. Iskoristite toga Bilbiju da prodate skuplje i kupite jeftinije. Taj covjek zna zasto kupuje to. Ostalo su sve spekulacije, pokoja mozda i tocna. Gledam i pratim podosta toga vec duze i gledam doslovce onaj primjer kad netko skace sa zgrade, koliki ga slijede. Cudim se porastu Ingre, IGH ne porastu nego brzini istog. Samo je pitanje vremena kada ce sve vise ovakvih objava o poslovima biti. No opet u minusu. No to je burza. Nekad za smijat, nekad za plakat.

Meni nije namjera lagati niti to radim..
Krivo sam vidio promet od drugog brodara..
Naime promet dsx je trenutno duplo veći od tromjesečnog prosjeka evo i link
http://finance.yahoo.com/quote/DSX

USA brodari od plus 15% do plus 100%, a BDI dostao pao danas???

New Report

Close