ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Do jučer ju je tjerao gore i to s velikim prometom, a sad želi kao dolje?!
To mogu raditi jedino dvojica na način da jedan prodaje drugom i tako nitko ne gubi, a dionica ili pada ili raste, jer drugih aktera gotovo da i nema.

Ali igrati se tako jedan dan ovako a drugi onako, ne znam što reći na to, ali ZSE i je jedna obična igraonica gdje se netko sa par tisuća kuna igra prema svojoj želji.

BDI ispod 1000 pt ,,mozete trkeljat godinama ,ovo je bio odlican odbijanac

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@pozitiva

Pa zato ti i kažem, na sunce s nalogom od par tisuća komada pa ces vidjeti da ce igre prestatati! Ili ce se krenuti u dodatna razigravanja! 🙂

E ovo danas su pravi nalozi na bidu.
Lupa se po njima, a on ih samo guta.

Neka, neka.
Municija se troši.

Moguće je da Bilbija uopće niti nije kupoao zadnja dva luda dana.
Kada je počeo skupljati znatnije količine, cijena je bila stabilna.

Ovo od prije dan, dva nije njegovo djelo.
Puno je pametniji od ovih, kako ih se zove, burek-investitora. 🙂

La vita e bella!

čudi me kak do sada nije poizbijalo ove likove koji se javljaju tu i tamo i “pogađaju samo tako”. Ali izgleda da su žilaviji nego li sam mislio ili imaju više para nego sam mislio 😀

bravo posejdon

Još prije par dana sam napisao da ovo ide na 200 kuna. Ovih par jačih igrača koji su je doterali do ove cijene zasigurno neće dozvoliti pad ispod 180. Dakle smatram da bi fluktuacija u narednom razdoblju mogla biti između 180 – 220 kuna. Sve ostalo ovisi o razvoju situacije u brodskom prijevozu tereta, tako da je uz malo sreće moguće do kraja godine i preko 300, a isto tako u negativnom scenariju ako kriza potraje duže og godinu dana moglo bi biti gužve na asku, a bid šupalj. Problem je što se tada stvarno neće imati kome prodati jer bi se i jači igrači nakon što jedno vrijeme budu branili cijenu u nadi u oporavak na kraju mogli odlučiti na kraćenje pozicija. Uglavnom sve se svodi na budućnost sektora u cjelini.

Opcija H naloga postoji s nekim razlogom. A vjerujem da postoji i na Wall Streetu.
Na neki način ona i spriječava manipulaciju tržištem, jer onaj tko prodajom dionica želi svjesno srušiti cijenu ne zna koliko dionica uopće mora prodati da bi probio neki bid H nalog i probio cijenu na dolje. Isto tako na asku H nalog znači da onaj tko kupnjom želi napucavati cijenu ne zna koliko mora uopće dionica kupiti da bi odnio H nalog i nastavio napucavati cijenu.
Ako to sa H nalozima na lijevoj i desnoj strani radiš sam onda diktiraš cijenu. Ali ako ti se pojavi netko drugi za kojeg ne znaš koliki mu je H nalog, onda nema igranja sa cijenom. To je jasan smisao H opcije naloga.

@ trial

Vidiš, za mene je ovo što si opisao (što je logično i u čemu si sasvim u pravu) čisti primjer manipulacije tržištem.
Uvođenje ovakvih nepoznanica na tržište je jednako kao kada npr. netko da obvezujuću ponudu za kupnju dionica, a onda država ukine natječaj.
Tržište, ako želi biti privlačno, mora biti transparentno.
To što je i u SAD-u tako samo pokazuje da je manipulacija ugrađena u sustav.
A to nije dobro.

La vita e bella!

Sa H nalozima nikada ne znaš koliko moraš imati love za napucavanje cijene ili koliko moraš imati dionica za rušenje cijene. Zato su dobri i neka ih. Ovih od 501 sa istaknutih 500 su zapravo dobra stvar jer se nije znalo s koliko moraš udarati da bi postigao neki svoj cilj. Tko zna gdje bi cijena bila da su svi vidjeli da je ovih 500 samo 501 dionica. Trenutno na 190,12 kuna ima H nalog. S njime ne znaš koliko moraš dionica istresti da bi svjesno i namjerno srušio cijenu ispod te cijene. Kad bi svi znali da je to samo “151 ” dionica, srušili bi ju glatko ispod te cijene. Ovako je cijena donekle zaštičena. Zato su H nalozi potrebni i dobra su stvar. Barem neka zaštita cijene.

Meni ako odgovara bid cijena od 190,xx kuna, prodat ću po toj cijeni tih nešto svojih dionica. Ali ako sam prljav igrač, želim manipulirati cijenom i želim srušiti cijenu ispod 190 kuna, ne znam koliko uopće dionica moram prodati (a ustvari ih ne želim prodati toliko) da bih to postigao.
A ovi sa H nalozima na 190,xx kuna žele kupiti po toj cijeni jer im je to ok cijena i što koga poštenog briga koliko oni ustvari i zaista žele kupiti dionica.
A ako netko baš silno želi srušiti cijenu, neka ima m.da pa stavi 10 puta veću količinu na njih i postići će cilj. Ali eto njih novih, i opet je nigdje.
Tako da, neka tih H naloga. Nisu oni baš za bezveze.

Ako BDI i danas zacrveni, a mogao bi, ići će cijena nadolje i bez posebnih i nečijih intervencija.

New Report

Close