Ne znam što reći na ovakav rast ove dionice nego super za one koji su kupili dok je bila 130 i sad pokupili već 30% u par dana.
Zašto raste ne znam da li možda tko zna, jer BDI je porastao u zadnje vrijeme skoro ništa (a i da se i podupla jedva bi i onda brodari bili na nuli s poslovanjem), a prognoze za sektor su loše još godinu dvije barem.
Bilo bi baš zanimljivo vidjet što joj je gorivo za rast i tko ima hrabrosti kupovati i sad nakon ovolikog rasta.
Svaka čast na hrabrosti i ja im želim da zarade na tome, a znamo da netko uvijek mora i izgubiti da bi netko drugi zaradio.
Zasto nebi rasla? Pa bila je na 0.3 BV,, sta vam treba netko pokloniti da kupite, imali ste vremena poprilicno za laganu kupnjicu? Di ces bolju priliku nego nesto kupiti sa tolikom marginom sigurnosti. A da ce bankrotirati? A isto kao šta te može strefit infarkt ili moždani, desi se, jbga..
A kupovao je jedino ozbiljno bilbija.al bilo bi zanimljivije vidjeti imena osoba koji su mu prodali tih 40-50.000 komada u zadnje pol godine, godinu. Najvjerovatnije nisu svoje prodali, nego sa skrbnickih racuna, od fondova i sl?
Zasto nebi rasla? Pa bila je na 0.3 BV,, sta vam treba netko pokloniti da kupite, imali ste vremena poprilicno za laganu kupnjicu? Di ces bolju priliku nego nesto kupiti sa tolikom marginom sigurnosti. A da ce bankrotirati? A isto kao šta te može strefit infarkt ili moždani, desi se, jbga..
A kupovao je jedino ozbiljno bilbija.al bilo bi zanimljivije vidjeti imena osoba koji su mu prodali tih 40-50.000 komada u zadnje pol godine, godinu. Najvjerovatnije nisu svoje prodali, nego sa skrbnickih racuna, od fondova i sl?
0.3 BV ? Vrlo interesanto, otkuda ste do toga došli?
Inače imam dionice atpl…
vjerojatno s http://www.mojedionice.com 😆
..još kad bi BV bio jednak NAVu 😃
Pa bila je na 0.3 BV,,
misliš BV-a koji se dobije ako se uzme da brodovi u floti vrijede u prosjeku 20 mil usd? razumijem euforiju, ali ipak ovako navlačiti…
U par mjeseci otišla strelovito, sektor u problemu i dalje, dobro je ispalo tkoj je kupio na 100.
Činjenica je da je i dalje viška brodova i da su vozarine male , do kada 2018 ili 2019 ?
Do kada će ovdje biti ovi probolemi to je bitno?
Hoće li trebati spađavati firmu dokapom ili ?
LP
Znaci, nema razloga ili ih ne znate artikulirati.
Ako vam je bitno da cijena dionice bude oko 0,3 BV i na temelju toga ocekujete rast, mozete se vec danas napuniti, zapravo, vrlo kvalitetnim dionicama, kojima ne da ne prijeti bankrot, nego su toliko jake da financiraju i akviziraju druge firme. Evo, pocnite sa ZVZD ili SAPN…
A ja bih ovdje htio cuti stvarne razloge rasta sa 100 na ovih 170kn. Znam da BDI nije niti priblizno visok za pozitivno poslovanje, a svaki njegov mali skok ovdje nosi 5% rasta, dok firma i dalje rasprodaje imovinu da bi se odrzala iznad vode.
+70% rasta u relativno kratkom vremenu, respektabilno
Ako vam je bitno da cijena dionice bude oko 0,3 BV i na temelju toga ocekujete rast, mozete se vec danas napuniti, zapravo, vrlo kvalitetnim dionicama, kojima ne da ne prijeti bankrot, nego su toliko jake da financiraju i akviziraju druge firme. Evo, pocnite sa ZVZD ili SAPN…
A ja bih ovdje htio cuti stvarne razloge rasta sa 100 na ovih 170kn. Znam da BDI nije niti priblizno visok za pozitivno poslovanje, a svaki njegov mali skok ovdje nosi 5% rasta, dok firma i dalje rasprodaje imovinu da bi se odrzala iznad vode.
[/quote]
A ja bih htio cuti stvarne razloge pada sa 3800 kn na 100 kn…psi laju, karavana prolazi…
U prošla dva dana protrgovano 7999 dionica a bilbiju do pozicije br. 3 nedostajalo je 5742. Vjerojatno ih već ima. Na svaki trzaj bdia iskače s kupnjom kao da će bdi pobjeći i dionica skupa snjim. S kupovnim potencijalom koji posjeduje ne bi me čudilo da cilja poziciju br. 1. Hoće li se možda probuditi stožer za obranu Atlantske?
Više nitko gosp. Bilbiji ne želi prodati dionice… :-))
“Stožer za obranu” će se morati maknuti sa aska…
Kaj tehnički znači veliki rast na malom prometu….to bi se upravo moglo odigrati na ovoj dionici…
[/quote]
Pa imovina i podcjenjenost je bitna, ali ne najbitnija,, važnije je da ne rade u “jakom” HR gospodarstvu, kao ove koje ste nabrojali, pa vam ih slobodno prepuštam 🙂 ja imam sigurnije pozicije vani, atpl je samo zanimljiv detalj ovdje nek se nađe 🙂 koji ostaje u portfelju dugi niz godina, dok ne bude euforija da je svi budu željeli kao nekad. Ako i bankrotira, neka, neke pozicije mogu i na nulu ako je tako suđeno. Druge će to popeglati 😉
I da imate turiste, jedan ovakav lik kao noćas u Nici vam može shebati sve, pogotovo ako ste previše izloženi i ne diverzificirani u drugim sektorima, ali to znate valjda kad ste u dionicama.