Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Ovu dionicu na životu drži Igor ili bilo tko da je. Jedno je sigurno a to je da će uništiti burekdžije na ovoj dionici.
Ako vozarine za panamaxe ostanu na 4-5000 naredne tri godine ne može je spasiti ni pokojna dizalica Veli Jože iz gliba, a u suprotnom ako vozarine za panamaxe “uhvate” 10000 ili over u 2017 nitko ne može zaustaviti katapultiranje dionice na realne vrijednosti. Da je imati kristalnu kuglu pa imati uvid u budućnost 😉
Ovu dionicu na životu drži Igor ili bilo tko da je. Jedno je sigurno a to je da će uništiti burekdžije na ovoj dionici.
Ako vozarine za panamaxe ostanu na 4-5000 naredne tri godine ne može je spasiti ni pokojna dizalica Veli Jože iz gliba, a u suprotnom ako vozarine za panamaxe "uhvate" 10000 ili over u 2017 nitko ne može zaustaviti katapultiranje dionice na realne vrijednosti. Da je imati kristalnu kuglu pa imati uvid u budućnost 😉
[/quote]
Mislim da će pravo stanje biti negdje otprilike u sredini ovoga što navodiš za 2017
Ako vozarine za panamaxe ostanu na 4-5000 naredne tri godine ne može je spasiti ni pokojna dizalica Veli Jože iz gliba, a u suprotnom ako vozarine za panamaxe "uhvate" 10000 ili over u 2017 nitko ne može zaustaviti katapultiranje dionice na realne vrijednosti. Da je imati kristalnu kuglu pa imati uvid u budućnost 😉
[/quote]
Mislim da će pravo stanje biti negdje otprilike u sredini ovoga što navodiš za 2017
[/quote]
Slažem se, a onda u 2018 10000 ili over što bi bilo realno za očekivati s obzirom na neminovno balansiranje ponude i potražnje brodskog prostora, znači ovo što već viđamo da se događa, a to je da su naruđbe novogradnji sroz stale a skrapiranje ide prema rekordnim razinama bez obzira na niske cijene željeza. Zašto se ne događa već ove godine, zato jer još ima puno novogradnji koje su izašle i koje izlaze ove godine, neke će sigurno biti prebaćene za sljedeću a već 2018 skoro da ih i neće biti. Ovo sve pod uvjetom da svjetsko gospodarstvo a pogotovo Kina nastavi sa normalnim rastom, odnosno da neke od većih sila kao SAD ili EU nepadne u recesiju što i nije baš realno za očekivati..
Igor ili ntko drugi je na kraju pokupio smiješni postotak dionica, ako izuzmemo Jerovića od kojeg je vjerojatno otkupio 25000 komada.
Bilbija i dalje kupuje.
Vrijedno je zabilježiti stanje 21.06.2016 u SKDD-u gdje ima 50.415 dionica i izbio je na 5.mjesto ispred Vlahe Lonza.
Polako i pametno skuplja i diže cijenu samo koliko je nužno. Ipak, kako stvari stoje, ask presušuje i ako želi dalje morat će više odriješiti kesu.
Kako sam ranije pisao, on trenutno djeluje pozitivno kao stabilizator, ali isto tako kad on odluči da je postigao svoj cilj i krene prodavati, biti će veliki kočničar i duže vrijeme ćemo biti zacementirani na tom nivou koji on odredi.
Ipak, ja mislim da će on duže vrijeme čekati s ovim dionicama prije nego krene prodavati (nekako ne mogu zamisliti da će plaćati porez i prirez na dobit, više mi je vjerojatno da će čekati 3 godine kad zaključi kupnju)
Bilbija i dalje kupuje.
Vrijedno je zabilježiti stanje 21.06.2016 u SKDD-u gdje ima 50.415 dionica i izbio je na 5.mjesto ispred Vlahe Lonza.
Polako i pametno skuplja i diže cijenu samo koliko je nužno. Ipak, kako stvari stoje, ask presušuje i ako želi dalje morat će više odriješiti kesu.
Kako sam ranije pisao, on trenutno djeluje pozitivno kao stabilizator, ali isto tako kad on odluči da je postigao svoj cilj i krene prodavati, biti će veliki kočničar i duže vrijeme ćemo biti zacementirani na tom nivou koji on odredi.
Ipak, ja mislim da će on duže vrijeme čekati s ovim dionicama prije nego krene prodavati (nekako ne mogu zamisliti da će plaćati porez i prirez na dobit, više mi je vjerojatno da će čekati 3 godine kad zaključi kupnju)
Ovdje milijun pitanja bez odgovora.