ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 17:20
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovu dionicu na životu drži Igor ili bilo tko da je. Jedno je sigurno a to je da će uništiti burekdžije na ovoj dionici.

Ako vozarine za panamaxe ostanu na 4-5000 naredne tri godine ne može je spasiti ni pokojna dizalica Veli Jože iz gliba, a u suprotnom ako vozarine za panamaxe “uhvate” 10000 ili over u 2017 nitko ne može zaustaviti katapultiranje dionice na realne vrijednosti. Da je imati kristalnu kuglu pa imati uvid u budućnost 😉

Ovu dionicu na životu drži Igor ili bilo tko da je. Jedno je sigurno a to je da će uništiti burekdžije na ovoj dionici.

Ako vozarine za panamaxe ostanu na 4-5000 naredne tri godine ne može je spasiti ni pokojna dizalica Veli Jože iz gliba, a u suprotnom ako vozarine za panamaxe "uhvate" 10000 ili over u 2017 nitko ne može zaustaviti katapultiranje dionice na realne vrijednosti. Da je imati kristalnu kuglu pa imati uvid u budućnost 😉
[/quote]
Mislim da će pravo stanje biti negdje otprilike u sredini ovoga što navodiš za 2017

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ako vozarine za panamaxe ostanu na 4-5000 naredne tri godine ne može je spasiti ni pokojna dizalica Veli Jože iz gliba, a u suprotnom ako vozarine za panamaxe "uhvate" 10000 ili over u 2017 nitko ne može zaustaviti katapultiranje dionice na realne vrijednosti. Da je imati kristalnu kuglu pa imati uvid u budućnost 😉
[/quote]
Mislim da će pravo stanje biti negdje otprilike u sredini ovoga što navodiš za 2017
[/quote]
Slažem se, a onda u 2018 10000 ili over što bi bilo realno za očekivati s obzirom na neminovno balansiranje ponude i potražnje brodskog prostora, znači ovo što već viđamo da se događa, a to je da su naruđbe novogradnji sroz stale a skrapiranje ide prema rekordnim razinama bez obzira na niske cijene željeza. Zašto se ne događa već ove godine, zato jer još ima puno novogradnji koje su izašle i koje izlaze ove godine, neke će sigurno biti prebaćene za sljedeću a već 2018 skoro da ih i neće biti. Ovo sve pod uvjetom da svjetsko gospodarstvo a pogotovo Kina nastavi sa normalnim rastom, odnosno da neke od većih sila kao SAD ili EU nepadne u recesiju što i nije baš realno za očekivati..

http://radio.hrt.hr/aod/pomorska-vecer/165446/

oko 8:00

Entuzijazam onih koji misle drugačije od tebe.

Igor ili ntko drugi je na kraju pokupio smiješni postotak dionica, ako izuzmemo Jerovića od kojeg je vjerojatno otkupio 25000 komada.

Prošireni Panamski kanal je teško isplativa investicija

Bilbija i dalje kupuje.
Vrijedno je zabilježiti stanje 21.06.2016 u SKDD-u gdje ima 50.415 dionica i izbio je na 5.mjesto ispred Vlahe Lonza.
Polako i pametno skuplja i diže cijenu samo koliko je nužno. Ipak, kako stvari stoje, ask presušuje i ako želi dalje morat će više odriješiti kesu.

Kako sam ranije pisao, on trenutno djeluje pozitivno kao stabilizator, ali isto tako kad on odluči da je postigao svoj cilj i krene prodavati, biti će veliki kočničar i duže vrijeme ćemo biti zacementirani na tom nivou koji on odredi.
Ipak, ja mislim da će on duže vrijeme čekati s ovim dionicama prije nego krene prodavati (nekako ne mogu zamisliti da će plaćati porez i prirez na dobit, više mi je vjerojatno da će čekati 3 godine kad zaključi kupnju)

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Bilbija i dalje kupuje.
Vrijedno je zabilježiti stanje 21.06.2016 u SKDD-u gdje ima 50.415 dionica i izbio je na 5.mjesto ispred Vlahe Lonza.
Polako i pametno skuplja i diže cijenu samo koliko je nužno. Ipak, kako stvari stoje, ask presušuje i ako želi dalje morat će više odriješiti kesu.

Kako sam ranije pisao, on trenutno djeluje pozitivno kao stabilizator, ali isto tako kad on odluči da je postigao svoj cilj i krene prodavati, biti će veliki kočničar i duže vrijeme ćemo biti zacementirani na tom nivou koji on odredi.
Ipak, ja mislim da će on duže vrijeme čekati s ovim dionicama prije nego krene prodavati (nekako ne mogu zamisliti da će plaćati porez i prirez na dobit, više mi je vjerojatno da će čekati 3 godine kad zaključi kupnju)

Ovdje milijun pitanja bez odgovora.

Sezona zitarica je prosla a spot vozarine rastu.To je jako dobar znak.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=69937

Oni koji prate ATPL; kolike prihode procijenjujete za 2016 i koliki je tekući NAV? Može na private.

New Report

Close