Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Da imam priliku započeo bih javnu polemiku većih razmjera, a zatim bih pozvao na odgovornost ljude odgovorne za upravljanje našim budućim mirovinama. Nekakvih 50 do 60 miliona(ogromna lova) je zabijeno u ovu firmu na razinama od 3500 kn, da bi tu istu dionicu par dana poslije ja kupio za 2700 kn. Zarada od ulaganja u obveznice je nikakova. I sad još spominju inflaciju, koja bude veća od godišnjih prinosa tih mirovinskih fondova!!! Ili su ti manageri totalno nestručni, ili se na ovoj dionici očekuje golemi rast koji će pokrivati inflaciju i ostale vrijednosnice u portfelju mirovinaca. 3500-2700=800 kn-Nebrem vjerovati[huh]
Sam si sve napisao. Za upravljanje našim budućim mirovinama? Znači na duži rok oni teško gube…[yawn]
danijel1:
”
Da imam priliku započeo bih javnu polemiku većih razmjera, a zatim bih pozvao na odgovornost ljude odgovorne za upravljanje našim budućim mirovinama. Nekakvih 50 do 60 miliona(ogromna lova) je zabijeno u ovu firmu na razinama od 3500 kn, da bi tu istu dionicu par dana poslije ja kupio za 2700 kn. Zarada od ulaganja u obveznice je nikakova. I sad još spominju inflaciju, koja bude veća od godišnjih prinosa tih mirovinskih fondova!!! Ili su ti manageri totalno nestručni, ili se na ovoj dionici očekuje golemi rast koji će pokrivati inflaciju i ostale vrijednosnice u portfelju mirovinaca. 3500-2700=800 kn-Nebrem vjerovati[huh]
”
da malo vise znas, ne bi postavljao takve opservacije
Točno!!!
Iako prije nisam preferirao brodare, sad sam konačno ušao na 26..kn …..
[lol]
Na duži rok naravno!!!
Danijel, liejpo ti je vipy rekao, ne pretjeruj….
Ti si puno pametniji od nasih fond managera, pa sta te onda ne uzmu pa lijepo upravljaj fondom.
Evo natjecaj je uvijek otvoren za sposobne ljude kao sto si ti, uvijek se trazi onaj tko zna najvise.
Fino posalji CV i ako mislis da mozes i da si bolji kao sto tvrdis, uzet ce te….
Da, tako je na inflaciji od 4% kao sto ce biti u vecini zemalja ne isplati se u nista ulagati.
Obveznice imaju kupon 4.5% (kupon nije yield!!!!!!!), zemljista su ionako precijenjena (gradjevina pada), dijonice su isto precijenjene.
Najbolje zlato kupovat.
pa čemu nerviranje, vidiš da i sam znaš odgovor [cool]
Meni ovo miriše na Kineze,čekamo 22h kraj…
Drys
62.72
Trade Time: 10:49AM ET
Change: 3.43 (5.79%
Meni ovo miriše na Kineze,čekamo 22h kraj…
Drys
62.72
Trade Time: 10:49AM ET
Change: 3.43 (5.79%
Bilo je i vrijeme- dosta smo ih čekali.
DRYSHIPS INC. (NasdaqGS:DRYS)
Last Trade: 63.95
Trade Time: 11:12AM ET
Change: 4.66 (7.86%)
Evo kineza…..
[proud]
Čisti se s aska sve…
64.15
Trade Time: 11:21AM ET
Change: 4.86 (8.20%)
Kraj godine (financijski), obrada budjeta, overrun-savings, dnevni problemi i samo letimican pogled na crvenilo sa vremena na vrijeme. To mi je rutina zadnjih nekoliko dana. Prije par minuta sam svratio na NYSE i gle cuda:
DRYSHIPS INC. 63,69 USD UP4.58 (7.72%)
DIANA SHIPPING INC. 26,86 USD UP 2.40 (9.82%)
EAGLE BULK SHIPPING 23.39 USD UP 1.27 (5.74%)
EUROSEAS LTD 11,28 USD UP 0.61 (5.68%)
GENCO SHIPPING 45,50 USD UP 5.18 (12.85%)
QUINTANA MARITIME 21,60 USD UP 4.71 (27.86%)
Valjda ce se i ovi nasi trgnuti [wink]
Dobar mi je EXM.. prvo su se izgleda prepali da su zaglibili sa QMARom pa su se sada osvijestili i pice i oni prema gore 🙂