sa 9.000 na preko 25.000 u pola godine,, ili je prava njuška jer je imao i odlične druge pozicije ili ima dobre igrače sastrane
evo upravo je počeo BDI padati ,sad će atpl počet rasti…
slažem s s kolegom Bugsom- netko se dobro uvaljuje u brodare, a ne da je netko (Bilbija) zaglavio u brodarima. Ako gledamo kratkoročno, stvarno se svašta može dogoditi s ovom dionicom. Tko kaže da za dva, tri mjeseca neće biti tržena po 80ak, ali s druge strane i po 130ak..
Ako gledamo dugoročno, kupujući dionicu atpl “kockamo” hoće li atpl propast ili ne.
Ja osobno vjerujem da neće propast, zato cu u skoro vrijeme kupiti solidnu količinu atpl i pustiti da stoji i to bez dnevnog praćenja, navijanja za njen rast. Ovdje valja napomenuti da rast dionice nema veze s našim škrabanjem po forumu, pošto mi se čini da pojedincima to nije jasno..
Zaključno: atpl ulaz po 100tinjak kn.. zvuči obećavajuće.. vidit ćemo 2020.g. hoće li moja vizija za atpl rezultirat 0 (nulom) ili će rezultirat 4-5 puta većom sumom. Kažem nulom, jer je sigurno neću prodavat ni po lipu nižoj cijeni nego uđem.
Kulaš u emisiji moreplovi pun iznenađenja,kaže;
-da su jedna od rijetkih dry-bulk kompanija u svijetu koja nije niti će smanjiti plaće pomorcima
-flota ce rasti 2-3 % ove godine
-oba hotela su prodali na vrhuncu trzista
-troškove smanjuju na svim razinama osim plaća pomorcima
-ocekuju JAKO DOBRU 2018.godinu
-i finalna tko prezivi pricat ce
–
Nakon ovog se stvarno moze ocekivati da ce naruciti jos koju novogradnju u kini s isporukom 2018-2019,sad se mogu dobiti najnize cijene u ovom desetljecu za ECO novogradnje,a i kineska EXIM banka je nedavno bila u posjeti ATPL,a poznata je po najpovoljnijim uvjetima financiranja-niska fixna kamata i poček od par godina…
Kad je tako super nek podijele dividendu, ne mora više od 100 kn/dionici, neće mu nitko zamjeriti.
da, 2018 bi mogla biti sjajna, vozarine bi se mogle učetvorostručiti s 1000 na 4000.
da, mogla bi biti sjajna za one koji će voziti…
i dalje u revijalnom tonu
http://www.dryships.com/pages/report.php
da, 2018 bi mogla biti sjajna, vozarine bi se mogle učetvorostručiti s 1000 na 4000.
da, kolega, ali vozarine najprije moraju dogurati do 1000!! prilično dalek put!
… vezano za prodaju hotela Lapad:
ne znam je li netko postavio pitanje po kojem je ključu prodan hotel Lapad ( koji vrijedi minimalno 150 mil kn) za prodanih cca 20 mil kn, i da li je bila neki javni natječaj ili direktna prodaja ?
također me interesira da li će ( ili je već) kod ovog slučaja reagirati i država kao jedan od većinskih vlasnika firme i postaviti ovo pitanje , barem što se cijene tiče.