Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,00 | 10.951 | 233 | 46,40 | 47,00 | -2,11% |
pustite domace fondove na miru. Zar mislite da bi oni posto poto izlazili? Onih minus 8K su transferi mirovincima, vjerojatno.
Ajde da čujem šta iskusni investitori prognoziraju u svezi atpl u budućnosti
Budućnost se predviđa nakon analize sadašnjosti,a ona nije baš blistava. Dapaće.
BDI vam dođe nešto kao CROBEX.Kada CROBEX raste naša dobit raste,a naročito ako smo u margin kreditu,jer zarađujemo na vlastiti ulog i na razliku plaćene kamate i troškova kredita.ATPL je visoko zadužena firma i dok su vozarine bile visoke/BDI na 11.000/ fer cijena je bila puno viša od ATH od cca 3.900 kn.Sada nakon ovakvog strmoglavog pada BDI možda se upalio margine cool i ako ovakvo stanje potraje moglo bi nastupiti totalna katastrofa.Nema drugo nego moliti Boga da se BDI vrati.
Slična stvar je i sa ULPL koji je isto visoko zadužen,dok je TNPL manje zadužen, a JDPL najmanje.I dok je
ranije uz visoki BDI visoka zaduženost bila prednost,sada je to omča oko vrata.Ko bi gori sad je doli…..
Na žalost u ovoj situaciji nijedan brodar nije gori već se postavlja pitanje tko je najdonji.
U kratkom razdoblju dogodil se puno loših stvari:
1. .Bdi je strahovito pao
2.Cijena nafte/troškovi goriva i maziva/ su puno skočile
3.TEČAJ dolara je niži nego ranijih kvartala
4-Plaće pomoraca u porastu
Bio sam vlasnik svih pet brodara,a naročito Jadroplova i fantastično profitirao i obečao sebi da neću izlaziti iz
brodara,ali kada je BDI pao ispod 9.000 pobjegao glavom bez obzira.I pogodio.Da li su brodari dotakli dno?
Još se nisam odlučio za ponovnu kupovinu,ali da sam u njima ne bih ni izlazio,jer oni mogu nazad na iste
visine i to vrlo brzo.Nadam se da ću se ponovno ukrcati.
pustite domace fondove na miru. Zar mislite da bi oni posto poto izlazili? Onih minus 8K su transferi mirovincima, vjerojatno.
sigurno jesu, jer je PBZ napravio -8000 bas na pocetku 12mj kad su ulazili mirovinci na 3500kn
prema dokumentu kolege/ice LoLe (malo iznad) eventualno van moze izlaziti taj ZIF Slavonija (10.)
ton: ” Ajde da čujem šta iskusni investitori prognoziraju u svezi atpl u budućnosti ” Budućnost se predviđa nakon analize sadašnjosti,a ona nije baš blistava. Dapaće. BDI vam dođe nešto kao CROBEX.Kada CROBEX raste naša dobit raste,a naročito ako smo u margin kreditu,jer zarađujemo na vlastiti ulog i na razliku plaćene kamate i troškova kredita.ATPL je visoko zadužena firma i dok su vozarine bile visoke/BDI na 11.000/ fer cijena je bila puno viša od ATH od cca 3.900 kn.Sada nakon ovakvog strmoglavog pada BDI možda se upalio margine cool i ako ovakvo stanje potraje moglo bi nastupiti totalna katastrofa.Nema drugo nego moliti Boga da se BDI vrati. Slična stvar je i sa ULPL koji je isto visoko zadužen,dok je TNPL manje zadužen, a JDPL najmanje.I dok je ranije uz visoki BDI visoka zaduženost bila prednost,sada je to omča oko vrata.Ko bi gori sad je doli….. Na žalost u ovoj situaciji nijedan brodar nije gori već se postavlja pitanje tko je najdonji. U kratkom razdoblju dogodil se puno loših stvari: 1. .Bdi je strahovito pao 2.Cijena nafte/troškovi goriva i maziva/ su puno skočile 3.TEČAJ dolara je niži nego ranijih kvartala 4-Plaće pomoraca u porastu Bio sam vlasnik svih pet brodara,a naročito Jadroplova i fantastično profitirao i obečao sebi da neću izlaziti iz brodara,ali kada je BDI pao ispod 9.000 pobjegao glavom bez obzira.I pogodio.Da li su brodari dotakli dno? Još se nisam odlučio za ponovnu kupovinu,ali da sam u njima ne bih ni izlazio,jer oni mogu nazad na iste visine i to vrlo brzo.Nadam se da ću se ponovno ukrcati.
svaki put kad se pojaviš negativno pišeš ili o ULPL ili evo nam sad o ATPL…..drukanje ti je kodno ime….zato okani se čoravog posla i prestani molim te (sanader [lol] )….nebi ti ništa ni napisao da osim ovih negativnih stvari napišeš i one pozitivne…ali uvijek pišeš samo negativne….znamo i mi te stvari, zahvaljujemo se….probaj koj put pisati pozitivne stvari…..iliti prevedeno: prestani drukat…..[thumbsup]
p.s. nadam se i ja da češ se ponovo ukrcati: JDPL preko 800, ATPL preko 3500, ULPL preko 4000kn…sretno čekajući
Poštovani Lopina,
u petak je BDI ponovno padao, ali nekako sve manje pada. Pao je i DOW, ali interesantno DRYS ne… izgleda da se nekaj zbiva… slazem se- u recesiji su brodari uvijek bili losa investicija ali do sada su Kina I Indija bili svijet van zapadno-kapitalistickog, i znas njima bu trebal sirovina, a još ne postoji teleportacija…, mogle bu se peći ugasiti ako ih nemaju, a onda se cijeli novi pogon mora raditi, i treba pustiti ljude da fino proslave Novu Godinu, a naravno da i oni žele pogoditi povoljnije cijene- na kraju se kinezi zbrajaju[wink]
Brazilski Vale zeli preuzeti svicarski Xstrate, a za to su dobili 50 milijardi dolara ! Naime, radi se o daljem konsolidiranju rudarske industrije. Xstrata je nedavno preuzela nekoliko rudarskih tvrtki i prdstavlja veceg igraca na trzistu. Uz eventualno spajanje Rio Tinta i BHP-a Kina i Indija bi se nasle u nezavidnom polozaju s obzirom na njihove potrebe za sirovinama i s obzirom na sve manji, ali znacajno jaci broj igraca u rudarskom sektoru. Vjerujem da je ovo za nas jako vazno jer je prijevoz zeljezne rudace vazan segment poslovanja ATPL, a uz to, mislim da bi se i pregovori o cijeni sirovine pojednostavili ( Kini na stetu doduse ), a nama bi dobre vozarine bile osigurane bez nepotrebnih shockova pada BDI-a svake godine :).
Vise o ovome pise u danasnjem tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika, a ja sam samo dao svoju skracenu verziju i misljenje koje ne mora nuzno biti tocno.
Tek sam sad skuzio da isto pise i na :
http://www.poslovni.hr/68502.aspx
To vam je tako kad prvo idemo na forum, a onda na naslovnicu :).
Danas nam se ne pise dobro! Neki iskrcaj izgleda da je u toku i malo preslagivanja za pocetak tjedna
ATLP
29.1.2007 – 970,00 kuna
31.1.2007 – 1040 kuna, promet 9110 komada
28.12008 – 2680 kuna
Nekome je očito dovoljna i ova zarada, ako je ušao prije godinu dana.
ATLP 29.1.2007 – 970,00 kuna 31.1.2007 – 1040 kuna, promet 9110 komada 28.12008 – 2680 kuna Nekome je očito dovoljna i ova zarada, ako je ušao prije godinu dana.
upravo je to na svim dionicama 90%