Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Odakle ovaj podatak? Platou report kaže 16 capeova 2015 YTD sold for scrapping. Također kaže za 2015 YTD da je stiglo novogradnji 10.8 mill dwt, a scrapano 4.8.
[/quote]
prošli tjedan CEO golden oceana na prezentaciji FI rekao 21 prodan + 4 pred prodajom. jučer je BALT imao prezentaciju, navode podatak od clarksonsa da je u prva dva mjeseca scrapano 5.9 mil dwt. kažu da je njihova “konzervativna” procjena za cijelu godinu 30-33 mil dwt. a što se tiče novogradnji, tako je to uvijek, u siječnju u pravilu bude isporučeno oko 15% svih isporuka te godine. u tome je jedna polovica razloga za niske vozarine u ovo doba svake godine, druga polovica je u potražnji.
Dobro, ali ne možemo onda usporđivati podatke o novogradnjama iz platoua sa scrapom od clarksona. Trebalo bi vidjeti sve podatke od clarksona, možda je kod njih i broj novogradnji veći. Ja sam odustao od tih grčkih prezentacija. Pogledao sam malo drys-ovu prije par dana, pa zaključuju uz ostala pozitivna očekivanja da će biti oporavak vozarina krajem godine. To im je valjda copy/paste sa prošlogodišnje.[emo_smijeh]
Inače, platou kaže da flota ove godine raste jače od potražnje, a računaju i scrap i konverzije u tankere. Ne isključuju niti lošiji scenario ovisno o padu kineskog uvoza i protekcionizmu.
NM i DSX okrenuli i lagano rastu..
DSX napravio revalorizaciju i sad se trži kao i atpl..
Dali će ovaj zakašnjeli rast BDI – a napravit preokret vidjet ćemo .
Tek se z7ahuktava…bit ćre zanimljivo za pratiti..
@bearg
rast BDI-a?!? za puknut od smjeha [emo_smijeh]
Pa vidjet ćemo do kud će rast..tradicionalno raste svake godine u ovo doba…
Znao je rasti neprekinuto i po dva mjeseca dnevno po 10-15%..
Buš videl danas..
recimo da poraste…kako će se to odraziti na FI za 1Q? ili za FI za 2Q? [emo_palacd]
Pa već sam prije naveo da imam atpl..u čemu je problem …prolistajte malo..
FI za prvi kvartal je debelo već uračunat u cijenu…
@bearg
vidjet ćeš kad izađe FI kako je uračunato u cijenu…spremi za svaki slučaj helex i apaurine
ok…spremit ću
Kad je uvoz ugljena u pitanju Indija prestiže Kinu.
Indija siječanj 2014. uvoz 20.3mt, veljača 18mt
Kina za siječanj manje od 17 mt