Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Pa nema nikakve veze, onako sam sa sobom pričam.
koliki je tvoj book ako odeš u banku uzmeš kredit od pola milje kuna i uplatiš akontaciju za stan? Prije nego si otišao u banku imao si u džepu 50 kn za kavu i 20000 kn minusa na karticama. Tvoja sreća, imaš ok posao na neodređeno i banka ti prizna hipoteku 1:1 pa ne moraš nikakav polog dati prije. Koliko bi vrijedila tvoja dionica na burzi?
Što ćemo sa likvidnošću kad više nema hotela za prodati?
koliki je tvoj book ako odeš u banku uzmeš kredit od pola milje kuna i uplatiš akontaciju za stan? Prije nego si otišao u banku imao si u džepu 50 kn za kavu i 20000 kn minusa na karticama. Tvoja sreća, imaš ok posao na neodređeno i banka ti prizna hipoteku 1:1 pa ne moraš nikakav polog dati prije. Koliko bi vrijedila tvoja dionica na burzi?
[/quote]
pa ako si Steave Jobs, Bill Gates, Mark Zuckerberg ili slična ekipa jakooo puno,,,, ako si kao naši političari 0 kn 🙂
sve je to relativna stvar kao i vrijednosti na ZSE
Pratim ATPL jer me interesira, za razliku od TNPL gdje mi je pozitivan saldo, na ATPL bilježim minus. Muči me izvještaj za 1q i nakon toga za 2q. Bojim se da bi dionica mogla još dosta zaroniti. Po booku je isto skupa ako je usporedim recimo sa Dryships-ima koji su trenutno na 0.16 booka mislim (ne bez razloga). Ukoliko bude naznaka da se trendovi mijenjaju i ostane nešto kapitala u firmi sigurno ću kupovati, sada mi je još malo riskantno i trenutno mi je samo na promatranju.
Pratim ATPL jer me interesira, za razliku od TNPL gdje mi je pozitivan saldo, na ATPL bilježim minus. Muči me izvještaj za 1q i nakon toga za 2q. Bojim se da bi dionica mogla još dosta zaroniti. Po booku je isto skupa ako je usporedim recimo sa Dryships-ima koji su trenutno na 0.16 booka mislim (ne bez razloga). Ukoliko bude naznaka da se trendovi mijenjaju i ostane nešto kapitala u firmi sigurno ću kupovati, sada mi je još malo riskantno i trenutno mi je samo na promatranju.
Danas počinje oštriji rast BDI, tako da mislim da je strah neosnovan, i da je ovo dno.
[/quote]
Kako nema, pa imaju hotel Lapad, taj objektic vrijedi sigurno 20-ak miljuna dolara I turizam je na vrhuncu, mogu ga prodati kad pozele ako hoce.
Cijenim vas optimizam ali market I prognoze za oporavak vas demantoraju…
tko zeli neka kupuje…
[/quote]
Kako nema, pa imaju hotel Lapad, taj objektic vrijedi sigurno 20-ak miljuna dolara I turizam je na vrhuncu, mogu ga prodati kad pozele ako hoce.
[/quote]
Da imaju taj hotel (koji sigurno vrijedi znatno manje nego Grand Hilton Imperial koji je prodan), pogledajte nekonsolidirano fin. izvješće,
izvještaj o novčanom tijeku, novčani tijek od investicijskih aktivnosti.
Novčani primici od prodaje dugotrajne materijalne i nematerijalne imovine:
295 mio. kn.
Što će to biti ove godine pitam ja vas?
Možete izračunati i koji je gubitak iz redovnog poslovanja.
Sve u svemu, izvještaj za prvi kvartal će biti nadasve zanimljiv.
Nece fi biti zanimljiv kad je sad vec sigurno da ce biti ocit…
Takoder I za drugi kvartal..sad ce bdi malo rasti kao I uvjek svake godine u ovo doba..
zatim ljeto I opet dole..
meni se vise vini da bi gi mogao biti zanimljiv a to cemo znati tek slijedece godine..
ja bih savjetovao bez ikakvih implikacija na oprez a tko voli przit svoju tesko zaradenu lovu neka przi..
daleko smo jos od preokreta..
samo subjektivno misljenje bez druka I bilo kakve namjere da zagovaram kupnju ili prodaju..
pametno ljudi I pazite na svoj novac..
Zaista su trebali krenuti putem LPLH i srezati brodarski dio dok se još moglo. Dakle obrnuto od njihove strategije fokusa na brodarstvo i odustajanja od hotela. Prošli su jednako kao ulagači na forumu u odnosu na ulagače u turiste. Što se činilo jeftinim, postalo je skupo i pojesti će zdravi dio kompanije, a nakon toga su na redu i sami brodovi.
Ja nebih prognozirao nista..
a pogotovo hoce gore ili dole..
imam nesto atpl sino cisto da mogu dobit uvid u knjigu dionicara I da vidim tko kupuje a tko prodaje..
biduci da su oni koje drzim na oku I dalje suzdrzani a neki su jako kratili pozicije zadnjih 2 tjedna ne pada mi napamet jos kupovati..