… dajte vi meni recite ima li ovdje kakve šanse za dividendu? … pominje li se to uopće više u bilo kojem kontekstu? … atpl je nekad bila dividendna dionica, zar ne? … pozz zajednici
Predzadnja dividenda je isplaćena u dionicama, to se oni stariji dioničari sjećaju, kada je Atlanska podjelila približno 10000 dionica, i to je za firmu bio odličan potez a za dioničare katastrofa. Moje je mišljenje da bi bilo u redu da umjesto dividende kupuju svoje dionice natrag u trezor i tako bi se vjerovatno dionica vratila na više razine. Najvjerojatnije će smanjit knjigovodstvenu vrijednost imovine i tako smanjiti dobit, a u tom slučaju držmo gaće da ne završe na štapu.
Gle, uprava radi ono što treba. Imovina više ne vrijedi koliko je vrijedila prije 6-12 mjeseci, a također bi zbog dobre prodaje hotela daleko iznad knjigovodstvene vrijednosti mogli doći u situaciju da plate porez na dobit. A zašto bi?
Kod ovakvih dionica je cilj kupiti kad je BDI nisko, a prodati kad naraste. Sve ostalo objesi mačku o rep.
Ako knjigovodstveno smanje dobit, što je naravno moguće, legitimno pa čak i izvijesno, tako će u nekom trenutku cijela ta priča okrenut u kontra smijeru…
a i prirez u dubrovniku je mislim 15%,tako da isplatom dividende se vrši povrat dijela novca croatia osiguranju koji je većinski vlasnik,i izbjegava se oporazivanje dohotka,pa zašto ernt i ht isplaćuju dividende?’doduše njihov većinski vlasnik je stranac pa izvlači lovu,ovdje je zanimljiva struktura di pbz co ako kupi još 2.3%,cerp prodaje 10%,a croatia osiguranje već posjeduje 10%..ako bi od države kupila croatia tih 10% što prodaje i ako im pbz co proda svoj udio,dolaze do 25 + 1 dionice…zbog toga i zbog jake cash pozicije je atpl zanimljiva,a bdi će sigurno up,tu nema priče,samo je pitanje vremenskog razmaka,pa im ove niske cijene bdi a pašu ako netko želi preuzet firmu..eto…to je moje mišljenje…a izlaze iz duhanskog biznisa vlasnici croatia osiguranja,i ostaje im 3 milijarde kuna casha da idu u shoping…ovdje se otvara mogućnost za napad…a i pošto je cijena na samo 0.28 pb,mislim da tu nema zime za dionicu…ali pričekajmo srijedu,onda će biti sve jasnije…
nema sta tu okrnuti u kontra smjeru kako su prodali hotel mogli bi smanjiti dug a knjigovotstveno umanjiti vrijednost flote za jedno 400-500 mil kuna
jos im ostaje Lapad pa dug od Kineza cca 180 mil kuna plus kamata pa imaju u Atlantisu jedno 45 mil kuna i jos 12 brodova
Smanjuje se order book….jos 3 cape-a manje
Scorpio switches more bulker contracts to tankers
http://www.seatrade-global.com/news/americas/scorpio-switches-more-bulker-contracts-to-tankers.html
ako se atpl želi zaštiti od neprijateljskog preuzimanja onda će za dobit kupiti dionice za trezor,i na taj način se zaštiti od preuzimanja i povisiti cijenu dionice….to sam zaboravio reći….
5 bodova fali do BDI ATL
U petak 06.02.2015 je BDI zavrsio na 559 bodova sto je samo 5 bodova iznad ATL vrijednosti.
Evo podsjetnik za ATL:
The all-time low of the BDI was on 6 August 1985 when the index dropped to 554 points.
To bi mogli sutra, prekosutra odraditi, šteta je ne oboriti rekord kad je ovako nisko,, da imamo za uspomenu 🙂