ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 12.11.2024. u 22:56
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
14.455
295
47,90
49,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

jel može netko objasniti sljedeće?

ostali poslovni prihodi kumulativno poslije drugog kvartala
112,776,807

ostali poslovni prihodi kumulativno poslije trećeg kvartala
92,097,240

pritom su ostali poslovni prihodi u 3Q iznosili 4,5 mil. dakle nekih 24 mil iz prva dva kvartala je izgleda naknadno preknjiženo u prihode od prodaje?

Pa prodaja imovine tj hotel je s namjerom ulaganja u core biznis, za koje u Upravi vjeruju da dolaze bolja i svjetlija vremena.. Smatraju da će tu veći profit napravit nego sa hotelom i vjerujem da su u pravu.. Kad se brodarski sektor oporavi ovo će bit boom dionica na Zse, a tad će već bit podosta skupo za ovo kupovat.. Nije nagovor na ništa, imam dionice ATPL

a zna ekipa šta radi i di će bit veća para.
Zato sam ja pred cca 2 godine , kako sam ovdje pisao umjesto u stan upucao kapital ovdje, i očistio uglavnom račun sa oročenja, jest da sam mislio da će više odradit u ove 2 godine al hebiga, isto je bolje nego da je lova ostala na oročenju il nedaj bože u nekretnini. čak bi mi odgovaralo da još padne pošteno, al tko će svima udovoljiti

neto dobti 3Q 2014 = 37 mil Kn
EBIT 3Q 2014 = 69 min Kn
EBITDA 3Q 2014 = 160 mil Kn

bez uracunatih tecajnih razlika!

rast prihoda od prodaje (bez prodaje brodova) u zadnjem kvartalu YoY za 27%

http://www.njuskalo.hr/sve-ostalo/dionice-croatia-records-zagreb-ulaganje-oglas-15145379

ako su gospari uspijeli ovakve rezultate napravit u ovom kvartalu katastrofalno najlošijih vozarina i bdi oko hiljadarke …onda nam se lipo piše ubuduće gospodo …ja neću podlijegati euforiji , drago mi je da priča ide ovako i nadam se da će onaj moj kanal od 200tke biti i dalje stabilan u rastu ..pa i da ćemo uskoro pregazit ovu kotu 40x…možda sutra ??…:-)

Dečki, ja ne znam čitamo li mi ista izvješća. Pa lijepo piše da “zahvaljujući prihodima od prodaje brodova, ostvarena je dobit u segmentu pomorstva”.
Prodajom hotela još će malo poboljšati “krvnu sliku” i to je to za ovu godinu.
Iduće ćemo tek vidjeti što će biti od vozarina, valjda bu bolje…

b,

neto dobti 3Q 2014 = 37 mil Kn
EBIT 3Q 2014 = 69 min Kn
EBITDA 3Q 2014 = 160 mil Kn

bez uracunatih tecajnih razlika!

rast prihoda od prodaje (bez prodaje brodova) u zadnjem kvartalu YoY za 27%

Ma to niš ne pomaže, bolje da je bankrotirala kao Lošinjska, onda bi odradila rast do 1.000 kn 🙂

jel može netko objasniti sljedeće?

ostali poslovni prihodi kumulativno poslije drugog kvartala
112,776,807

ostali poslovni prihodi kumulativno poslije trećeg kvartala
92,097,240

pritom su ostali poslovni prihodi u 3Q iznosili 4,5 mil. dakle nekih 24 mil iz prva dva kvartala je izgleda naknadno preknjiženo u prihode od prodaje?

Izgleda da se radi o 35m za (prema apc) 11 prodanih stanova koji su prodani pa rashodovani. Zato su i rashodi veći.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

ATPL je u 1-9 mj. 2014.god. generirala 222 mil Kn slobodnog novcanog toka, te je ujedno smanjila dugorocne obveze za 237 mil Kn.

Trenutni omjer duga i kapitala je 82%, dok je pocetkom ove godine bio 99%

ja stvarno neznam zasto cijena dionice nije na 150 Kn 😉

http://www.njuskalo.hr/sve-ostalo/dionice-croatia-records-zagreb-ulaganje-oglas-15145379

Prodali su hotel i to je otprilike to što se tiče dobiti i porastu BVPS.
Ono što je pohvalno je što su vozili bolje od prosjeka tržišta u razdoblju komatoznih vozarina. Valjda će biti bolje u ostatku Q4 i dalje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@ mannu

to mi baš ne štima sasvim jer onda bi taj prihod kad je bio prikazan u RDG za 1H 2014 morao na stranici 5 biti izražen kao prihod apc, ne? a i to što si ukupni rashodi veći je samo zbog 40 mil većih materijalnih troškova pomorstva, svi drugi rashodi su čak smanjeni, zato ukupno povećanje i ispada samo 20 mil.

kako god bilo, prihod od vozarina od 300 mil čini mi se malo nestvaran. bio je jedan kvartal sa 17 brodova i 2 kvartala s 15 brodova, to je da zaokružimo nekih 4300 dana i to bi bilo 70000 kuna dnevno po brodu, prva dva kvartala dolar je bio 5,5-5,7 kuna, dakle u prosjeku preko 12k dnevno? je, moguće je, samo što na osnovi FI za 1H nije tako izgledalo.

uglavnom malo mi visoki odjednom ispadaju prihodi od vozarina ali s druge strane istovremeno upada u oči taj rast materijalnih troškova sa 147m na 187m y-o-y pa je to možda nekako i povezano.

Ne može se osporiti činjenica da Uprava vuče pametne poteze i zbog toga je to jedna od boljih brodarskih kompanija.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Stanovi nisu knjigovodstveno u apc nego u nekonsolidira nom. Vidi se iz usporedbe gotovi proizvodi kon i nekon. Osim toga donijeli su oko 27m ostalih prihoda u q2. Vrijednost prodanih u q3 – udio prodanih u ostalim prihodima u q2 je približno ono što nedostaje.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

New Report

Close