Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 14.455 | 295 | 47,90 | 49,00 | 0,00% |
jel može netko objasniti sljedeće?
ostali poslovni prihodi kumulativno poslije drugog kvartala
112,776,807
ostali poslovni prihodi kumulativno poslije trećeg kvartala
92,097,240
pritom su ostali poslovni prihodi u 3Q iznosili 4,5 mil. dakle nekih 24 mil iz prva dva kvartala je izgleda naknadno preknjiženo u prihode od prodaje?
Pa prodaja imovine tj hotel je s namjerom ulaganja u core biznis, za koje u Upravi vjeruju da dolaze bolja i svjetlija vremena.. Smatraju da će tu veći profit napravit nego sa hotelom i vjerujem da su u pravu.. Kad se brodarski sektor oporavi ovo će bit boom dionica na Zse, a tad će već bit podosta skupo za ovo kupovat.. Nije nagovor na ništa, imam dionice ATPL
a zna ekipa šta radi i di će bit veća para.
Zato sam ja pred cca 2 godine , kako sam ovdje pisao umjesto u stan upucao kapital ovdje, i očistio uglavnom račun sa oročenja, jest da sam mislio da će više odradit u ove 2 godine al hebiga, isto je bolje nego da je lova ostala na oročenju il nedaj bože u nekretnini. čak bi mi odgovaralo da još padne pošteno, al tko će svima udovoljiti
neto dobti 3Q 2014 = 37 mil Kn
EBIT 3Q 2014 = 69 min Kn
EBITDA 3Q 2014 = 160 mil Kn
bez uracunatih tecajnih razlika!
rast prihoda od prodaje (bez prodaje brodova) u zadnjem kvartalu YoY za 27%
ako su gospari uspijeli ovakve rezultate napravit u ovom kvartalu katastrofalno najlošijih vozarina i bdi oko hiljadarke …onda nam se lipo piše ubuduće gospodo …ja neću podlijegati euforiji , drago mi je da priča ide ovako i nadam se da će onaj moj kanal od 200tke biti i dalje stabilan u rastu ..pa i da ćemo uskoro pregazit ovu kotu 40x…možda sutra ??…:-)
Dečki, ja ne znam čitamo li mi ista izvješća. Pa lijepo piše da “zahvaljujući prihodima od prodaje brodova, ostvarena je dobit u segmentu pomorstva”.
Prodajom hotela još će malo poboljšati “krvnu sliku” i to je to za ovu godinu.
Iduće ćemo tek vidjeti što će biti od vozarina, valjda bu bolje…
neto dobti 3Q 2014 = 37 mil Kn
EBIT 3Q 2014 = 69 min Kn
EBITDA 3Q 2014 = 160 mil Kn
bez uracunatih tecajnih razlika!
rast prihoda od prodaje (bez prodaje brodova) u zadnjem kvartalu YoY za 27%
Ma to niš ne pomaže, bolje da je bankrotirala kao Lošinjska, onda bi odradila rast do 1.000 kn 🙂
jel može netko objasniti sljedeće?
ostali poslovni prihodi kumulativno poslije drugog kvartala
112,776,807
ostali poslovni prihodi kumulativno poslije trećeg kvartala
92,097,240
pritom su ostali poslovni prihodi u 3Q iznosili 4,5 mil. dakle nekih 24 mil iz prva dva kvartala je izgleda naknadno preknjiženo u prihode od prodaje?
Izgleda da se radi o 35m za (prema apc) 11 prodanih stanova koji su prodani pa rashodovani. Zato su i rashodi veći.
ATPL je u 1-9 mj. 2014.god. generirala 222 mil Kn slobodnog novcanog toka, te je ujedno smanjila dugorocne obveze za 237 mil Kn.
Trenutni omjer duga i kapitala je 82%, dok je pocetkom ove godine bio 99%
ja stvarno neznam zasto cijena dionice nije na 150 Kn 😉
Prodali su hotel i to je otprilike to što se tiče dobiti i porastu BVPS.
Ono što je pohvalno je što su vozili bolje od prosjeka tržišta u razdoblju komatoznih vozarina. Valjda će biti bolje u ostatku Q4 i dalje.
@ mannu
to mi baš ne štima sasvim jer onda bi taj prihod kad je bio prikazan u RDG za 1H 2014 morao na stranici 5 biti izražen kao prihod apc, ne? a i to što si ukupni rashodi veći je samo zbog 40 mil većih materijalnih troškova pomorstva, svi drugi rashodi su čak smanjeni, zato ukupno povećanje i ispada samo 20 mil.
kako god bilo, prihod od vozarina od 300 mil čini mi se malo nestvaran. bio je jedan kvartal sa 17 brodova i 2 kvartala s 15 brodova, to je da zaokružimo nekih 4300 dana i to bi bilo 70000 kuna dnevno po brodu, prva dva kvartala dolar je bio 5,5-5,7 kuna, dakle u prosjeku preko 12k dnevno? je, moguće je, samo što na osnovi FI za 1H nije tako izgledalo.
uglavnom malo mi visoki odjednom ispadaju prihodi od vozarina ali s druge strane istovremeno upada u oči taj rast materijalnih troškova sa 147m na 187m y-o-y pa je to možda nekako i povezano.
Ne može se osporiti činjenica da Uprava vuče pametne poteze i zbog toga je to jedna od boljih brodarskih kompanija.
Stanovi nisu knjigovodstveno u apc nego u nekonsolidira nom. Vidi se iz usporedbe gotovi proizvodi kon i nekon. Osim toga donijeli su oko 27m ostalih prihoda u q2. Vrijednost prodanih u q3 – udio prodanih u ostalim prihodima u q2 je približno ono što nedostaje.