ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ocekujes neko cudo ?
vani market bas ne obecava ,jos mora podosta brodara bankrotirati ,proci ce jos pokoja godina

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

kolega najbolji trader je spomenuo dryse….po meni sve pokazuje da će brzo u oporavak ..padaju cijelu ovu godinu od 4,5 do sadašnjih 2,2…
nema ovo šta tražit više ispod 350-360 …

Brodarski sektor je jedan od rijetkih koji se od početka recesije nije uspio oporaviti. Dividende koje su dijelili početkom recesije teško da će se skoro ponoviti. Ako me pamćenje dobro služi mislim da je zadnju dividendu ATPL isplatila 2010 godine i to u iznosu od 20 kuna iz zadržane dobiti jer je i 2009 i 2010 završila sa gubitkom. 2010 gubitak 30 milijuna, a 2009 se ne sjećam.
Tada su prodali i ona dva svoja “aviončića” jer su im radili gubitak, a ove godine počeli i sa rasprodajom hotelčića.
Sreća u nesreći je što još uvijek imaju dosta toga za rasprodati što nije vezano za brodarski biznis. Drugi brodari su u dosta težoj situaciji jer pokrivaju gubitke kreditima. Bankrotirat će mnogi iz toga sektora, ili će ih drugi za sitno preuzeti. Ovi Dubrovčani se za sada još i dobro drže.

Realno…sitacija je losa.
srusit ce se i ovo ..uvijek kasni za usa brodarima..btw. vec su pali 50-60% od zadnjeg vrha..prodja hotela je bi zadnji vlak za out..
[/quote]konacno…drys je vec blizu 2$ . ovo nema sto trazit iznad 300 kn
[/quote]
je da smo mi efikasna burza, vidila bi atpl i vrh od 600 kad je drys bio 5,, po meni sve ispod 350 strong buy,

Vani su brodari dobro pali. No, neki to gledaju kao priliku…
Ne znam, obično ne volim fatati no tko zna…

http://www.bloomberg.com/news/2014-10-08/billionaire-fredriksen-merges-bulk-carriers-for-recovery.html?cmpid=yhoo

netko je spomenuo izvješće za Q3! zbog prodaje imperiala bit će debeli plus, a matično poslovanje u debelom minusu. ovisi o načinu knjiženja.

mislim da je kolega inverter ipak ti najrealniji.
Naime BPI je unatrag 1 godinu pao 55% !!!
znam da je ljepše gledati skupni index BDI ali i to je loša utjeha.

07.10.2013. dionica je bila 387,49 a sad je 369,62 kn..i onda kao i sada, svi su se kleli u oporavak sektora…kao što vidimo samo što nije 🙂

mislim da je kolega inverter ipak ti najrealniji.
Naime BPI je unatrag 1 godinu pao 55% !!!
znam da je ljepše gledati skupni index BDI ali i to je loša utjeha.

07.10.2013. dionica je bila 387,49 a sad je 369,62 kn..i onda kao i sada, svi su se kleli u oporavak sektora…kao što vidimo samo što nije 🙂

te ti usporedbe baš neće puno koristiti, jer dionica je bila 370 već krajem Q1 2013 kad BDI još nije bio ni blizu da dohvati 1000.

Radi li netko od Vas u banci – ovdje je ovoj temi? Trebam odgovor koji
samo bankari znaju ,…hvala.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

gledati narednih mjesec dva kad se vani market srusi.
bit ce opet ,ma to nema veze sa nasim brodarima…[emo_zacudjen]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@inverter
slazem se ja da to ne izgleda dobro, narocito za brodare,
usa je efikasna i kaznila je dobro brodarske dionice, nase trziste nije pa atpl ide u oscilacijama -10 % , + 10%.
sto se brodara vani tice, znas da nema smisla drys usporedivati s atpl, osobno sam poceo skupljati safe bulkers, oni meni su na ovoj cjenovnoj razini prihvatljiv rizik, a kako ce cijena prema dole pojacavat cu poziciju.
slazem se da ce i atpl u korekciju, ali sam misljenja da i ovaj put nece probiti razine 320-330, a imajući u vidu prodaju hotela, po meni je i dalje buy na razini ispod 350.
takoder bpi bi prema svim ocekivinjima trebao imati jak zavrsetak godine, pa bi se vrlo lako moglo dogoditi da se za mjesec dana poklopi dobar kvartalni izvjestaj i rast indeksa, a sto ce i utjecati na dionicu, do tada mini korekcija.

Auuu..drys već 2 $ a bio je 5 $. Prije smo ga uspoređivali s atpl i bili su tu negdje. No nije čudo jer su i vozarine(panamax) pale sa 16500 na trenutno 6900..čudo je da se atpl drži iznad 200 kn.
http://finance.yahoo.com/quotes/NMM%2CNM%2CSB%2CPRGN%2CSBLK%2CSHIP%2CBALT%2CFREE%2CDRYS%2CDSX%2CEGLE%2CESEA%2CEXM%2CGNK?

New Report

Close