Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 2.985 | 63 | 47,20 | 48,20 | 1,06% |
Slažem se kolega ali na ovoj burzi možete raditi što vas volja sa malo volje, malo kapitala i malo znanja. Pa to netko i radi non stop.
[/quote]
[/quote]
To je u redu, samo što ja ne mislim da bi to trebala raditi uprava kompanije.
evo da se podsjetimo zašto se danas prodaju hoteli da bi se kupovali brodovi.
When Chinese President Xi Jinping visits the Indian capital this week he will encounter a recipe for economic revival that ought to look very familiar. Delhi is aiming to boost exports and raise India’s share in world trade by 50% over the next five years. “Sell anywhere,” Mr. Modi said in an Independence Day exhortation to global business last month. “But manufacture here.”
The prime minister is promising Indians bullet trains and “smart cities.” He is rolling out more “special economic zones” in which companies get tax benefits and zip through India’s bureaucratic thickets.
He also appears to be taking cues from a certain northern neighbor about how industry can benefit from strong state direction and support. Trade Minister Nirmala Sitharaman said last week that the government will “ensure that we do enough hand-holding with our manufacturers so that ‘Made in India’ becomes a brand which all of us can be proud of.”
http://www.hellenicshippingnews.com/indias-economy-looks-much-like-chinas-in-2001/
Prodaju se hoteli…..kupuju brodovi…a kod nas, oni koji kupuju hotele, imaju
potporu investitora na burzi i dionice napucavaju u nebo,, a onima koji imaju dionice s firmama koje imaju unosne poslove s brodovima dionica pada…. ima logike?
umjesto vijesti iz kine serviraju nam se vijesti iz Indije
1. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./CROATIA OSIGURA… 148.349 10,63%
2. CERP/REPUBLIKA HRVATSKA 140.184 10,05%
3. USKOKOVIĆ ŽELIMIR 59.788 4,28%
4. VLADOVIĆ-RELJA DUŠKO 56.354 4,04%
5. LONZA VLAHO 48.740 3,49%
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 38.304 2,74%
7. ŠMOK DAMIR 32.362 2,32%
8. JERKOVIĆ TONI 25.000 1,79%
9. JERKOVIĆ HRVOJE 25.000 1,79%
10. PBZ Croatia Osiguranje OMF kat. B 24.698 1,77%
ova dionica nema većinskog vlasnika,ukupno dioničara 43 %,
svi računamo da to prodamo po 1000 kuna a tko će to od nas kupovati po 1000 kn.Zar oni koji su to od nas već jednom kupovali po 3000 kn i više kad je bila rasprodaja?kompas mi je pokvaren
@ plavi01
ako misliš na vijesti o kineskom stimulusu, on je ionako bio očekivan i samo služi održanju postojeće aktivnosti. sasvim sigurno neće s njim ići do te mjere da im rast skoči na 8-9%, žele samo osigurati sadašnju razinu aktivnosti.
Panamaxi u odnosu na prošlu godinu velika razlika, jeli uzrok i dalje višak prostora prostora ili?
Ova dionica već duže vrijeme nije zanimljiva fondovima kao npr. Adris, Atlantik Grupa, Ledo etc. pa kao takva ne može jače up jer je mali igrači nemaju snage dignuti. Teoretski mogu sutra prodati i Hotel Lapad za cca. 20 miljuna eura no ni to ne bi značajnije podiglo cijenu već samo i isključivo jači rast BDI. Deja vu.
Ova dionica već duže vrijeme nije zanimljiva fondovima kao npr. Adris, Atlantik Grupa, Ledo etc. pa kao takva ne može jače up jer je mali igrači nemaju snage dignuti. Teoretski mogu sutra prodati i Hotel Lapad za cca. 20 miljuna eura no ni to ne bi značajnije podiglo cijenu već samo i isključivo jači rast BDI. Deja vu.
Mene interesira tko spusti cijenu dionice za cijenu dividende kada se ona isplati? Po sličnoj logici bi trebala cijena ići gore za količinu love koja je sjela na račun nakon prodaje hotela. Izgleda da samo za padanje ima model formiranja cijene a rast ovisi samo o BDI-u.
Šta kažete na IZJAVU DANA:
”Svi su znali da se mene koči zbog Atlantske… Hvala ministarstvima koja su prepoznala pokušaj namještanja.”
Franjo Pašalić, poduzetnik, o dozvoli za marinu u Gružu
”Svi su znali da se mene koči zbog Atlantske… Hvala ministarstvima koja su prepoznala pokušaj namještanja."
a kog je on preskočio da dođe u poziciju aplicirat za marinu [emo_plazi]
”Svi su znali da se mene koči zbog Atlantske… Hvala ministarstvima koja su prepoznala pokušaj namještanja."
Kad to izjavi jedna tako ugledna i poštena persona, onda je sigurno istina.