Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,15 | 1.839 | 39 | 47,10 | 48,30 | -6,00% |
Da je AP tako dobra i jeftina i u tako dobrom biznisu koji ju očekuje u 2015,2016.g.Zašto nitko ne kupuje tako dobar biznis za tako male novce
Kod nas se izgubilo povjerenje u burzu. Adrisu je dosta kupiti 500 000 komada da bi dobili sve, ali ne bi sve dobiti po ovoj cijeni, tako da bi ih to koštalo malo više ali za njih bi ipak to bio malen zalogaj. Nadalje svi znaju da ovo vrijedi okruglo barem 1000 kuna, dakle u nekom ludom zaletu može do 1200-1300 u skoro vrijeme ali to se neće dogoditi jer jednostavno nema inputa za takvop nešto. Dakle ovo će se kiseliti tu oko 400, malo lijevo malo desno još dosta godina, a osim malih dioničara najviše će/su spušiti oni koji imaju velik broj dionica a od njih nikakve koristi. Nekako je dividenda kapitalizacija tog velikog broja dionica i to donosi bogatstvo a toga ovdje nema i neće biti.
Zaključak je jednostavan, zaboravite na neko brzo bogaćenje na ovoj plitkoj burzi a novac ako ga imate uložite u neki turistički objekt, tolikog kapaciteta da možete od čiste dobiti mirno i sigurno živjeti.
generalno izgleda kao da nema povjerenja u burzu …raja je oprezna i drži sve u bankama …180 milijardi !!!…ali trgovanje u pon pokazuje da lova brzo dođe natrag …i ne mora , po meni to taljigati na 400.+- …kontinuirani rast , naravno uz dobre daljnje rezultate firme i malo bolji BDI , isto nije nemoguća opcija …onda i na taj način može lagano za godinu dvije na ove razine koju kolega spominje ..
180 milijardi na bankama, nitko niti ne razmišlja koliko je to zapravo ogroman iznos! prihod od kamata je otprilike 4,8 milijardi kuna ( po 3% ) 12% od 4,8 mlrd kuna je 576 milijuna kuna!
Dakle samo bi taj porez bio dovoljan za kupiti cijelu ATPL po sadađšnoj cijeni
Cijena: 385,09
Ekv. broj dionica*
(umanjen za vlastite): 1.395.520
Ekv. tržišna
kapitalizacija (000)*: 537.401
podaci s mojedionice.com
a u pitanju je samo porez na kamatu!!!!
Ne bih se složio s razmišljanjem da će ovo vječno biti okolo 400.
Samo kad veliki to odluče i kad povuku okidač, ode ovo preko 1.000 samo tako.
Pa nismo se niti okrenuli i u trenu je od 360 došla na 400. Zašto? Zbog prodaje hotela možda? Ma dajte…
Pitanje je samo jesu li ti igrači skupili dovoljno, a mislim da nisu. I samo zato će se još neko vrijeme štopati, a možda pokušati i dodatno srušiti. No situacija na tržištu je takva da je izgleda svakim danom sve teže natjerati stado nizbrdo, a nekako je još prerano za uzbrdo.
I sa 200 se ničim posebno izazvana naglo zaletila na preko 300 kuna. Samo zato jer je tako netko odlučio. Kad se pojavi održivi rast vozarina zaletit će se ona na 500 kuna u danu. Samo još strpljenja.
Bilo je luđačkog skakanja BDI-a a dionica je najviše došla do nešto iznad 400 i onda rikverc. Dogodilo se to par puta, ne jednom. Imam nešto AP i ERNT, ali i maleni hotelčić koji se prvu sezonu pokazao kao pun ulagački pogodak. Riješio sam više problema odjednom a na burzi sam sa ovom dionicom u solidnom plusu ali ozbiljno razmišljam o prodaji jer taj plus sutra može biti nula ili solidni minus. Jednostavno sam imao sreću pri kupnji. Odluka je pala kada je bila dosta nisko, nikakvo posebno znanje o ulaganju i sl.Dobro ajde imao sam podatke o poslovanju i financijska izvješća ali za ulaganje na burzu to nije dovoljno, pogotovo ne našu, ZSE.
Jednom prije neku godinu netko je napisao – kupuj ju početkom rujna, prodaj ju početkom ožujka, kupuj ju početkom rujna …. Svatko tko malo zaviri u njenu krivulju vidjet će zanimljivu korelaciju sa napisanim.
mislim da nitko više ne vjeruje u onako veliki rally vozarina ove godine i zato ne ide ni cijena preko 400. jednostavno ne osjeća se dolazeća eksplozije u zraku a dok ostajemo ovako malo dolje malo gore s vozarinama teško da će više nego tu i tamo taknuti 400.
Pa mene tu najviše čudi da kompanija ne brani cijenu dionice kao što to radi ATGR ili ERNT. Kod njih se to jako dobro vidi. Ovdje se iz nekog razloga cijena srušena i sad je tu gdje je. Meni je to dobro došlo sasvim slučajno ali me čudi toliki pad od najviših razina skoro 10x dok je recimo kod ERNT to tek 3x. Mislim da snažne kompanije o tome mogu voditi računa pogotovo na ovakvom plitkom tržištu. Mislim da su tu u pitanju neke špekulacije interesnih grupa koje su naštetili kompaniji i dioničarima pogotovo onim velikim sa najvećim brojem dionica. Neznam da li su svijesni koje su milijunske vrijednosti pogubili nečijim špekulacijama. Pa meni to ne bi bilo svejedno. A najgore od svega je što se raširilo nepovjerenje u burzu i nema apsolutno nikakvog optimizma koji bi je pokrenuo.
Pa mene tu najviše čudi da kompanija ne brani cijenu dionice kao što to radi ATGR ili ERNT.
Ja nemam problema s tim, radije bih da kompanija koristi novac za poslovanje, a ne na špekuliranje na burzi. Cijena dionice suštinski nema puno veze s njihovim poslovanjem niti puno utjecaja na isto.
Ja nemam problema s tim, radije bih da kompanija koristi novac za poslovanje, a ne na špekuliranje na burzi. Cijena dionice suštinski nema puno veze s njihovim poslovanjem niti puno utjecaja na isto.
Slažem se kolega ali na ovoj burzi možete raditi što vas volja sa malo volje, malo kapitala i malo znanja. Pa to netko i radi non stop.