ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 20:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
2.985
63
47,20
48,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ne kužim na osnovu ćega ovo raste ….

Netko se izmislio da ATPL uzima Jadroplov …di to piše ćiste laži
ovu se dionicu stalno napuhava na osnovu lažnih špekulacija……..

Za Jadroplov ponude dva domaća igrača?

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

a šta je svi sad napali, pa kupuju ATPL po 0.4 BV,,, (al čekaj za ovaj hotel su dobili više nego šta mu je BV :))

pa neke kolege ovdje govore da je debelo precjenjena, jest da su trenutno tihi, hehhhh

a šta je svi sad napali, pa kupuju ATPL po 0.4 BV,,, (al čekaj za ovaj hotel su dobili više nego šta mu je BV :))

pa neke kolege ovdje govore da je debelo precjenjena, jest da su trenutno tihi, hehhhh

Koji 0,4 BV-a? Ja mislim da si ti to malo falia.

kolege,

ne čini li vam se da je uprava počela pomalo gubiti kompas? naime, zadnjih par godina dok vozarine stružu po dnu, gradi se pompozni atlant centar (kakva je popunjenost i koliko je prodano ne znam pouzdano), prodaje se stara flota, nešto se i ulaže u novu. kupnjom cros, adris stječe i desetak posto atlantske. i najnovije, prodaju hilton (na vrhuncu??) koji je dio stabilnog poslovanja maistri!! opravdani razlog??!!
kupnja “starog” jadroplova? sumnjam.
nedostatak sredstava za ugovorene novogradnje? moguće.
očekivana jaka konjuktura koju svi najavljuju? daj bože!

kakva su vaša razmišljanja?

Moje razmisljanje.
Prodaja hotela Hilton adrisu koji je kupnjom CO stekao udio u AP.
Mozda AP tom prodajom želi taj udio od CO.
Mi vama hotel Hilton, a vi nama vas udio CO u atlantskoj.
Da li je to moguce za taj iznos novaca, ne znam, mozda netko drugi zna. Smrdi mi na klasicno hrvatsko poslovanje.
Adris je mozda mislio na osnovu svog udjela u AP malo gurati nos u poslovanje, pa su u AP dosli na ideju hajde da mi vama prodamo hotel, a vi cete nama kolac koji ima CO u atlantskoj i skinut cemo vas sa grbace.
Nekako mi smrdi na to, a mozda sam fulao ceo fudbal

@randopph, projekti se prodaju na vrhuncu a kupuju na dnu. uprava je napravila dobar posao.

Ovdje se piše o svemu samo ne o vozarinama.

P.S.
Po sistemu ako ne budemo pričali o njima možda se neće vidjeti.

graditelju, sve je to ok, logična stvar. samo mi nešto puno tih slučajnosti, isprepletanja i logike dođe u relativno kratkom vremenskom intervalu.

moguće i da je nbobe na dobrom tragu!

nego kakvo je stanje u atlant centru? ima li kojeg gospara upoznatoga sa tim?

Teorija o rješavanju Adrisa?

Gdje je teorija za CERP?

moguće da vrijedi i za cerp?! znali su oni često kupovati za trezor.

Moje razmisljanje.
Prodaja hotela Hilton adrisu koji je kupnjom CO stekao udio u AP.
Mozda AP tom prodajom želi taj udio od CO.
Mi vama hotel Hilton, a vi nama vas udio CO u atlantskoj.
Da li je to moguce za taj iznos novaca, ne znam, mozda netko drugi zna. Smrdi mi na klasicno hrvatsko poslovanje.
Adris je mozda mislio na osnovu svog udjela u AP malo gurati nos u poslovanje, pa su u AP dosli na ideju hajde da mi vama prodamo hotel, a vi cete nama kolac koji ima CO u atlantskoj i skinut cemo vas sa grbace.
Nekako mi smrdi na to, a mozda sam fulao ceo fudbal

Ne ide to baš tako. Da bi društvo steklo vlastite dionice, mora se držati ZTD-a. Ako zanemarimo iznimke, društvo mora imati odluku skupštine koja propisuje pod kojim uvjetima se to može činiti. Kod ATPL ta odluka je donesena na skpštini 23.8.2013. i vrijedi 5 godina. Između ostaloga, definira se da broj vlastitih dionica ne smije prijeći 10% temeljnog kapitala (što je u skladu sa ZTD-om).

Sve te špekulacije, kupovina JDPL, rješavanje Adrisa, ovo-ono, su seksi priče, ali po mom mišljenju se radi o onome što sam već napisao, koncentraciji na pomorski biznis i jačanju financijskog položaja. Možda dosadno i konzervativno, ali to je ono što ja kao dioničar i očekujem.

Buy When There's Blood In The Streets

Pratim već duže ovu dionicu. Ko cucku mi je krivo što nisam imao slobodnog keša kada je bila na razinama 200 – 250 kn, ali bože moj. Što je tu je. Vjerojatno nisam usamljen u tim emocijama… [emo_smijeh]

Iako mi je u poslovnom smislu jasna želja da se firma bavi tzv. core businessom, dakle brodovima, prodavati dio imovine koji ostvaruje dobit (turistička djelatnost s kakvim takvim povoljnim potencijalom u budućnosti), ne znam koliko je mudro.

Čemu to?

La vita e bella!

New Report

Close