Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 22.540 | 460 | 47,70 | 49,10 | 0,00% |
gorgija
ali je cijena prijevoza zato niža
cikličke dionice se kupuju kad imaju visok P/E ili posluju u minusu, a prodaju kad je P/E nizak.
u prvom kvartalu 2008 zarada po dionici je bila 185 kuna, dakle na godišnjoj razini 740 to jest P/E ispod 5.
Ja ovako gledam na prodaju hotela Imperijal Hilton:
Soba u hotelima 5* se cijeni oko 150-200.000 €
Hilton je sigurno na gornjem plafonu ovdje.
Za dubrovnik se sigurno trazi odredjena premija jer tu ne mozes bilo kako tako nesto napraviti.
150 soba x 200k € = cca 30m €
Cca 81,6% je zaokruzeno 25m €
Ukupne kreditne obaveze hotela su prema Erste banci i samom Hiltonu trenutno oko 4m €
Znaci bez ikakve premije to bi trebalo biti 21m €
Ja ne bi dao ispod 23-24.
U svakom slucaju, da su dali i za 20-21 to je za ATPL pristojan cash s kojim mogu dobro presloziti svoje ostale dugove i planirati daljna ulaganja.
Kad se na ovaj cash doda tekuci cash i ono potrazivanje (po garanciji) dolazimo da samo cash vrijedi oko 300-330 kn po dionici
kpax, kapa dolje, lijepo ste izračunali
ako Adris u službenim objavama nije otkrio cijenu transakcije, neslužbeno doznajemo da ih je stjecanje udjela od 81,6 posto u Imperial Hiltonu koštalo oko 25,5 milijuna eura, odnosno oko 170 tisuća eura po ključu.
Sada se lakše diše a super sam zadovoljan jer imam i AP i Maistru.
Gospari sve je za pet.Meni je vuk sit a sve ovce su na broju.
Ja ovako gledam na prodaju hotela Imperijal Hilton:
Soba u hotelima 5* se cijeni oko 150-200.000 €
Hilton je sigurno na gornjem plafonu ovdje.
Za dubrovnik se sigurno trazi odredjena premija jer tu ne mozes bilo kako tako nesto napraviti.
150 soba x 200k € = cca 30m €
Cca 81,6% je zaokruzeno 25m €
Ukupne kreditne obaveze hotela su prema Erste banci i samom Hiltonu trenutno oko 4m €
Znaci bez ikakve premije to bi trebalo biti 21m €
Ja ne bi dao ispod 23-24.
U svakom slucaju, da su dali i za 20-21 to je za ATPL pristojan cash s kojim mogu dobro presloziti svoje ostale dugove i planirati daljna ulaganja.
Kad se na ovaj cash doda tekuci cash i ono potrazivanje (po garanciji) dolazimo da samo cash vrijedi oko 300-330 kn po dionici
kpax, kapa dolje, lijepo ste izračunali
ako Adris u službenim objavama nije otkrio cijenu transakcije, neslužbeno doznajemo da ih je stjecanje udjela od 81,6 posto u Imperial Hiltonu koštalo oko 25,5 milijuna eura, odnosno oko 170 tisuća eura po ključu.
[/quote]
Po ključu ??? = valjda po sobi
pa valjda svaka soba ima ključ.Neznam nisam bil u Hiltonu možda je tu umjesto ključa potrebna kartica,narukvica,po sobi
Ako je iznos iz poslovnog točan, a nadam se da je , onda je sklopljen odličan posao. Kad dodamo obveze hotela i manjinske udjele ispada da je vrijednost hotela skoro 300 000 eura po smještajnoj jedinici. Prihvatljiva cijena za Hilton i Dubrovnik.
Ako dvokrevetna soba košta 200,00 eura x 365,00 dana je 73.000 EURA
GODIŠNJE !
To znači, da je hotel prodao prihode po sobi zamo za 2.3 godine unaprijed !ž/ 170.000 po ključu.
ADRIS će to što je platio zaraditi za 5 godina / minus troškovi/…..
To je – jako- jako jeftino kupljeno.
Ma daj…kojih 365 dana u godini miami…
Pa nije to LAS VEGAS
Ako dvokrevetna soba košta 200,00 eura x 365,00 dana je 73.000 EURA
GODIŠNJE !
To znači, da je hotel prodao prihode po sobi zamo za 2.3 godine unaprijed !ž/ 170.000 po ključu.
ADRIS će to što je platio zaraditi za 5 godina / minus troškovi/…..
To je – jako- jako jeftino kupljeno.
po FI za prošlu godinu prihodi su bili 55 mil kn dakle oko 50000 eura po sobi. ali to su prihodi, a dobit koja je pripadala ATPL bila je 3,8 mil kn.
drugim riječima 2000 dolara dnevno.
ako su za hotel dobili koliko piše, to je 33 mil usd, ili malo više nego što trenutno košta novi kamsarmax direktno iz škvera. breakeven za kamsarmax bez kreditnog opterećenja mogao bi biti recimo 10-12k dolara dnevno, neka me ispravi netko ako zna točnije reći.
ako se ostvare predviđane vozarine za panamaxe/kamsarmaxe u srednjem roku od 18-20k usd, računica zašto su prodali je jasna.
ali naravno bolje ne predviđati nego pričekati rast, kako kažu i u onom članku koji je postao k-pax.
One owner of dry bulk tonnage tells TradeWinds that a recovery has been promised for so long that further talk may be superfluous.
“I don’t think it really matters what analysts say at the moment,” he said. “The only thing that will convince investors now in any market is the actual strength of spot rates. The ‘hope’ trade is over. Now it is the ‘show me’ time.”
Sada ce biti zanimljivo vidjeti kako ce trziste reagirati na ovu prodaju hotela…pogotovo kad se iskristaliziralo o kojem je iznosu rijec.
Ova prodaja donosi nesto preko 130 kn po dionici casha.
Po meni ovo je tocka preokreta i reakcija trzista bi morala biti znacajna.
Smanjuje se zaduzenost tvrtke, povecava cash pozicija, popravlja omjer duga i kapitala, vjerojatno ce biti iz ovoga prikazana velika dobit i BVPS ce dodatno porasti.
Ja imam ATPL dionice i ovo nije nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica.