Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 1.225 | 25 | 49,00 | 49,10 | 0,00% |
I najvažnije: što će se dogodit Atlantskoj kad navale post panamaxi na tržište?
čuj i nema baš nekog pretjeranog interesa za naručivanje ppmxa kod bulkera. mislim da si to pobrkao sa situacijom kod kontejneraša, to se odnosi na njih zbog proširenja panamskog kanala. a za bulkere panamski kanal ne igra neku bitnu ulogu. puno pmxa cijeli vijek plovi a da ga i ne vidi. zato se danas u tom redu veličine kod bulkera i grade praktički samo još kamsarmaxi jer je za bulkere bitno da mogu pristajati u kamsar a ne prolaziti panamskim kanalom.
evo dokaza s interneta da su svi PANAMAXI atlantske na PERIOD TIME CHARTERU
-charterer ATLANTIC COAL AND BULK je napravio web stranicu sa popisom flote u kojoj je svih 5 ICE PANAMAXA
– a od prije znamo da je LIBERTAS kod swiss marine a
-IMPERIAL kod SCORPIO BULKERS
Tesko je ovo gledati zadnjih mjeseci, a pogotovo zadnjih tjedana.
BPI 542? Strasno!
Na ZSE sve ozbiljne dionice su vec potegle 15-20% gore, ATPL je otisao 20% dole.
Ja sam ostao zakopan u ATPL i sad gledam bespomocno kako sve raste…
Rasti ce i ATPL, samo iskidat ce nam zivce izgleda.
pa kaj se čudiš gledam ga kak nas skida …bid 329,03 ask 338,96 a on metne isti tren ask na 330,03….bez imalo razloga ….pa reci koji ti cilj fondštakoriću …..da se i mi postavimo lijepo pa čekamo s tobom …pakšu …
Ovo je loše, vrlo je indikativno i znači da Uprava ne očekuje bolji market u nekom kraćem roku.[emo_mrgud]
pobrkano je tu mnogo čega
opa, javila se konačno i uprava na zse u svezi brodova u kini
pa dobro ako nečeju prodati prodat 2 broda u kini neka prodaju
hotele oni ionako nisu matično poslovanje ali tko če to kupiti
jeftiniji su maestrali a njih nečeju
pobrkano je tu mnogo čega
opa, javila se konačno i uprava na zse u svezi brodova u kini
pa dobro ako nečeju prodati prodat 2 broda u kini neka prodaju
hotele oni ionako nisu matično poslovanje ali tko če to kupiti
jeftiniji su maestrali a njih nečeju
Osim što ste pokazali iznimnu stučnost i savjetodavne kvalitete kojima raspolažete, još je impresivnija Vaša pismenost i stil izražavanja, s posebnim naglaskom na poznavanje gramatike i korištenja slova “č” i “ć”.
Samo hrabro naprijed ! Iskrene čestitke !
hoće li više ove vozarine doći na NULU il barem neki minus, da malo i brodari plaćaju kompanijama da bar nešto vozaju 🙂