ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 10.11.2024. u 05:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
47,70
49,00
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sokrat,

BDI je mjera spot vozarina, a ne vrijednosti firme kao takve. Znači to je samo jedan od parametara koji investitori koriste za odluku o ulaganju.
I da, nema linearnog omjera, hehe.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kolega ako netko kupi po asku i dionica ode u zeleno 1% ja vam garantiran da će u roku pola sata biti vraćena na -2%. Pritom se ne gledaju nikakvi parametri. Vi naravno gledate one koji vam najviše odgovaraju, ne samo vi, svi.

Kolega ako netko kupi po asku i dionica ode u zeleno 1% ja vam garantiran da će u roku pola sata biti vraćena na -2%. Pritom se ne gledaju nikakvi parametri. Vi naravno gledate one koji vam najviše odgovaraju, ne samo vi, svi.

Ja gledam sve, i izvještaje stranih kuća koje pišu o ovoj temi. Naravno, nitko nema staklenu kuglu pa možda najviše i griješe oni koji najviše čitaju. Sretno svima, pogotovo onima koji su unutra.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Panamaxi opet u zeleno.,na 10% visoj razini od proslotjednog dna.,

usred svih kratkoročnih briga koje muče forumaše na ovo nitko nije obratio pažnju?

http://www.seatrade-global.com/news/asia/lower-q1-profit-confident-outlook-for-precious-shipping.html

polako se već počinje računati s nastavkom rasta vozarina i u 2016.

“The trend in the BDI for 2014 will be up and will continue in the upward direction in 2015 and, likely, first 2 to 4 quarters of 2016”

zanimljivo je da je baš hashim koji sada to predviđa (CEO precious shippinga) prošle godine još bio pesimističan za 2016 i predviđao peak u 2015.

http://www.dryships.com/pages/report.asp

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Pa zar je stvarno moguce da jos nema izvjesca!!!!!?????

Buduci da je radni dan zavrsio ocito da je moguce.,sve pohvale na ažurnosti.,valjda ce bit sutra sekundu prije zatvaranja burze onako u duhu dobrih odnosa prema dionicarima

ovdje se očito očekuje katastrofa u FI?

po cijeni dionice i bidu tako izgleda.,međutim za atpl je postalo več karakteristično da se u očekivanju rezultata bid izgubi do objave istih.,tragično no tome kumuje i atpl s odugovlačenjem objave izvješća pa ispada da atpl i prije objave pada kao i firme koje su več objavile loša izvješća.,

Iskreno, ja danas uplatio neku lovu na račun da ovdje krenem kupovat jer je došlo do onih nivoa gdje sam se planirao uključiti, ali sad opet nedostaje hrabrosti za kupovati.

Realno gledajući, trenutno sadašnjost nije dobra, isto tako trenutno budućnost po pokazateljima izgleda bolje…ali tko će ga znat, ja ću još malo bit HOLD s kupnjom

panamax Libertas je od 8.mjeseca na TC listi SWISS MARINE, a tad je 1 year TC bio oko 11-12.000 usd a sistership Imperial od 15.3.2014. vozi po 13.750 usd 11-13 mjeseci,SCORPIO BULKERS…
a 5 Ice panamaxa stalno voze baltic-zapadna evropa,cijelu zimu…

New Report

Close