ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 16:40
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Koristi su slijedeće:
– dobije se za njih svježi novac (vjerovatno prikupljaju za kupiti one hotele)
– s obzirom da su amortizirani (BV je cca. 0, kao što piše Mannu), što god se dobije je de facto plus

Negativnosti su slijedeće:
– brodove fizički više nemaš
– prihod s njih je manji nego da sav prihod ide tebi (može biti čak i minus ukoliko su vozarine manje od ugovorene najamnine, vjerovatno fiksne)

Uglavnom, relativno solidan manevar s obzirom na namjere firme.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

totalna ofenziva u pomlađivanju flote.,ako se ne varam na isti su način prošle godine prodali isto dva starija broda.,bit će to ljepa priča ako uskoro naplate ono potraživanje od jehia i uspiju kupiti maestral.,

Da, također sam zaboravio reći da se u principu radi i o pomlađivanju flote, što znači da se stari brodovi koji više troše (i goriva i održavanja) zamjenjuju novima, ekonomičnijima u svakom pogledu. Vjerovatno solidan FI za Q1 (nula ili mala dobit iz brodarstva, minus u hotelima), a za dalje se nadam da je što više toga u TC jer je spot trenutno grozan. Barem za Panamaxe. Ali ajde, imaju i manjih brodova koji bolje stoje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Da se ne raspravlja bez činjenica i mlati “prazna slama”…
RS Platou monthly, dostupan na:
http://www.platou.com/dnn_site/LinkClick.aspx?fileticket=hYrFvtzI1aI%3D&tabid=91
za Panamax-e prosječne vozarine 12m T/C
2013 – 8500 USD/day
March 2014 – 13500 USD/day

A neko misli da je loše [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

BV ovih brodova je 0 ili skoro 0 tako da skoro sve što se dobije ide u ostale prihode.

Mozemo li ocekivati da su po brodu dobili 5-6 mil usd ili?

hugh,

po meni, ovako stvari stoje:

– ona dva koja idu u bareboat su stari 18 g. (handysize) i 19 g. (panamax):
10 g. handy je oko 16 mil. USD, a 10 g. panamax je oko 22 mil. USD.
Sad ti vidi. Ipak možda nešto više.

– teškaš koji je prodan je star 20 g. (pojma nemam koliko vrijedi)

po novom athenian shipbrokers reportu trenutno je cijena za panamax 20g 8.0 mil, a handymax 20g 8.7.

Za dvojac od prošle godine dobili smo 15.5m. Mislim da bi se za pnmx moglo dobiti 8.5-9, za Orsulu 7.5-8. Doduše, imala je ono oštećenje prošle zime ali je nakon toga bila mjesec dana na remontu u Rijeci. Evo link za usporedbu:
www.tradewindsnews.com/shipssold/?type=Bulk&monthInterval=ALL_MONTHS&year=2014&orderby=built&ordering=asc
Inače, brodovi se već nalaze u floti Oldendorffa kao njihovo vlasništvo. Moguće da će transakciju staviti u FI za q1, ali mislim da je vjerojatnije za q2.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

vrlo dobro.,drago mi je što sam krivo procjenio.,znači realno je očekivati cifru otprilike jednaku kao za dvojac prodan prošle godine.,

Capesize 16.984 dollar (- 3,9 prosent)
Panamax 6.745 dollar (- 3,6 prosent)
Handysize 9.080 dollar (- 1,9 prosent)
Supramax 10.716 dollar (- 2,1 prosent)
Procjene FI 1Q, FI 2Q?

hugh,

po meni, ovako stvari stoje:

– ona dva koja idu u bareboat su stari 18 g. (handysize) i 19 g. (panamax):
10 g. handy je oko 16 mil. USD, a 10 g. panamax je oko 22 mil. USD.
Sad ti vidi. Ipak možda nešto više.

– teškaš koji je prodan je star 20 g. (pojma nemam koliko vrijedi)

serislave, pa ne procjenjuješ flotu JDPL, lakše malo.[emo_namigusa]

Oldendorff je kupac Orsule i Dubrovnika, ukupno oko 16,5 mil.$
A za Frauke 5 mil.$ je premija.

Sveukupno sasvim dovoljno za Maestrale.[emo_palacg]

Skuplja se cash.Koji maestrali,Kulaš je prepametan da bi za to dao visoku ponudu.A s obzirom na veliki interes to će netko preplatiti…
Više puta u izjavama za medije je rekao da će atlantska ulagati u core bussiness.

New Report

Close