ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 04:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
2.985
63
47,20
48,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

sa 6% na ispod 2% i još će uvesti porez na tih 2%. ulaganje u nekretnine je veća pušiona. em se gombaj sa podstanarima, lati porez na nekretninu+porez na prijavak na podstanara. pa još ako na problematičnog naletiš… burza? garantirano pada dionica koju kupiš. tko ima nešto ušteđevine, ne gleda u hr ulagati.

Vrlo je vjerojatno da su svi panamaxi u time charteru;
-Imperial od nedavno 13.500 usd 1 year
-Libertas vec duze vrijeme kod swiss marine
-5 Ice panamaxa stalno voze baltic-zapadna evropa

Neki se kao otpor javlja danas na asku.. Zanima me hoće li se maknit ako Panamaxi danas malo više potegnu..

Nevjerojatno koliko su pale kamate na štednju u hrvatskim bankama. Kad bi se vratilo povjerenje u burzu mislim da bi mnogi skinuli novac sa štednje i prebacili jedan dio u dionice, kad bi barem tu bio neki normalan rast od 5-10 posto godišnje. Najgore od svega što na burzi zbog netransparentnosti i sumnjivih i špekulativnih transakcija najviše stradavaju mali dioničari pa i same kompanije. Zna se da optimizam daje polet svim zaposlenim i da je drukčije raditi u tim uvjetima nego kada i uz solidno poslovanje i likvidnost imate cijenu dionice koja to ne prati. To mnoge dovodi u zabludu i uvlači nesigurnost među menadžment i zaposlenike što na kraju znatno smanjuje ostvarenje potencijala kompanije.

O tome sam i ja nešto pisao nedavno. Kad mi istekne oročenje neke pare u travnju odmah nosim ovdje. Fakat mi se ne da gledati tih 2%. I onda još porez na to. Tako će napraviti mnogi koji imaju para.

P.S.
Stvarno je grozno gledati to liparenje Bid/Ask.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Pa ne radi se samo o tome. U razvijenim zapadnim zemljama ne živi se pod ovakovim pritiskom loših vijesti od svih medija. Kod nas je to poseban slučaj. Gledajući dnevne vijesti čovjek bi mogao doći do jedinog mogućeg zaključka da se ovdje doista ne može opstati i mladima se to posebno duboko usađuje u mozak i psihu tako da ne čudi odljev mladih iz Hrvatske. Osobno čim prijeđem granicu osjetim veliko olakšanje jer taj svijet izgleda drukčije i živi drukčije. Imam veliku želju da nešto tu napravim ali tek sad shvaćam svoje prijatelje koji su to i prije pokušavali pa se vraćali razočarani. Tek sad vidim sa čime su se suočavali. Ja im nisam vjerovao a oni su mi govorili da nek probam i da ću tek onda vidjeti i uvjeriti se na licu mjesta.

Serislave oćeš s tom oročenom štednjom udarat po asku da podigneš ovo malo prema gore?? 🙂 🙂

bdi + 51

Serislave oćeš s tom oročenom štednjom udarat po asku da podigneš ovo malo prema gore?? 🙂 🙂

Pa da znaš da najvjerovatnije i budem. Samo da me ovi lipari ne pokopaju natrag.[emo_smijeh]

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

stidljivo ali zeleno

http://www.dryships.com/pages/report.asp

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Vrlo je vjerojatno da su svi panamaxi u time charteru;
-Imperial od nedavno 13.500 usd 1 year
-Libertas vec duze vrijeme kod swiss marine
-5 Ice panamaxa stalno voze baltic-zapadna evropa

Ukoliko je to većinom točno, a zvuči logično da jest jer je takva politika firme, Onda bi ovaj FI mogao biti prvi pozitivan nakon zaista jako mnogo kvartala.

http://finance.yahoo.com/quotes/DSX+DRYS+EGLE+EXM+FREE+GNK+nM+OCNF+SEA+QMAR+BHO+TRMD+ESEA+TBSI+TOPT+PRGN+GDOCF.pk+dnord.co+torm.co+gogl.ol+ceco.ol+bel.ol+jin.ol/view/v1

http://finance.yahoo.com/q;_ylt=AuE0mL9XL30j.3jveS_pjhrkNbkF;_ylu=X3oDMTExaTRuaWJlBHBvcwMzMQRzZWMDeWZpUXVvdGVzVGFibGUEc2xrA2duaw–?s=GNK ovaj je stidljivo crveno -26 % [emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Pa ne trebate se ljutiti na kolegu Zmajkija. Žalosno je ako on misli a i netko drugi da će svojim komentarima spustiti ili dignuti cijenu na ovoj dionici. Ako ste primjetili na problematičnim dionicama kompanija koje su u stečaju ili pred bankrotom javljaju se i prolaze nepovjereni novinski natpisi koji dižu ili znatno spuštaju cijenu. To su špekulacije ili varanje koje bi trebalo biti zakonski sankcionirano. Otkad sam tu nisam primjetio takve neozbiljnosti na samo nekim dionicama među kojima je i Atlantska plovidba. Ako se netko loše osjeća zbog kolege zmajkija sam si je kriv. Ovdje je koliko vidim nerelana cijena koja je uzrokovala i blokadu trgovine a time gube svi a ne samo mali dioničari. Koliko gube brokerske kuće. Najveća je šteta što se izgubilo povjerenje u burzu i zakonitost trgovanja. Zmajki je najmanji problem.

New Report

Close