ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 09.11.2024. u 16:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
47,70
49,00
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovo je stvarno strogo kontrolirana dionica, ali kako se trend bude potvrđivao sve će teže biti spriječavati dolazak na fer vrijednost…. 🙂
Uglavnom zadovoljan sam jer mi se čini da je dionica u čvrstim rukama i da imaoci znaju čime raspolažu….tako da i pokušaji sijanja panike na oscilacijama vozarina nisu baš urodili plodom….Sve će teže biti jeftino kupiti ovu dionicu…

Žao mi je što nema kolege craiga da vidi ovo veselje.

O kojoj podcijenjenosti vi pričate?! Kad joj je Nav blizu tržišne kapitalizacije, a ima panamaxe koji su s ovim vozarinama svaki dan u minusu. Hoteli im koliko zaraduju ne mogu pokriti ni radnike na kopnu iz brodarstva.
Neka neko izračuna Nav ako ne vjeruje. Lako je pričati o zavjerama. Malo treba i digitron u ruke.

kolega je li Vama problem da nam pokažete izračun kad već tvrdite da je cijena realna ili precijenjena?
Je li Vi uopće poznajete strukturu flote AP i princip po kojem zaključuju ugovore?
Znadete li da se upravljanjem firme vode konzervativno bez previše riskiranja?

BDI pao 45%,a dionica se trzi preko 400. Aj dobro.Kad je zadnji put BDI bio ovdje cijena je bila oko 230-240,ali tko voli neka izvoli.Imam dionice ATPl kupljene po 220 pa mi je svejedno gdje ce.

Stari moj ja Tebe uopće ne kužim…imaš dionice i svejedno Ti je kuda će ali sumnjaš da vrijedi preko 400 ..eto Ti danas odlične prilike da ih se riješiš kad toliko sumnjaš…stigneš još malo više zaraditi i u ponedjeljak ako nisi uspio danas prodati, ja se na Tvojem mjestu ne bih ni malo dvoumio, čemu živjeti u strahu ? zamisli samo koliki ćeš pritisak imati kad Ti cijena bude recimo 600?

Imam negdje podatak da je dionica negdje 2009 o sredine travnja do 01.06. narasla od 700 kn na 1350 kuna bez nekog posebnog razloga i da to nije imalo veze sa brodarskim pokazateljima u to vrijeme. Dakle uvijek treba sagledavati situaciju u širinu i ocijeniti kada je situacija povoljna kada ući u dionicu. Ja sam dugoročni investitor i mene konkretno više interesira stabilnost kompanije recimo na desetak godina i podjela dividende nego velike turbulencije i nestabilnost. Prije svega najvažnije je struktura vlasništva i kvalitetna uprava i vođenje. Ako tu nema avanturista sklonim rizicima i ako je kompanija na zdravim fundamentima to je već jedan pozitivan mig ulagačima da uđu u kompaniju. Vjerojatno će hrvatska vlada u ovoj besparici udariti porez na štednju i mnogima će za štednju trebati plaćati državi dakle neće biti nikakvog interesa za držanje novaca u bankama. Mislim da će se jedan dio štediša okrenuti ulaganjima u nekretnine i dionice stabilnih kompanija kojih nažalost na ZSE nema mnogo.

mislim da će ovih dana biti točno pet godina od tog odbijanca. razlog je bio jednostavno to što se poslije dva kvartala potpunog nestanka potražnje zbog crasha lehman brothersa situacija počela normalizirati i vozarine se snažno oporavljale. potražnja se brzo normalizirala skoro kao da nikakvog crasha nije ni bilo. tko zna dokle bi se oporavile vozarine i dokle bi porasla dionica da tog ljeta nisu tržište preplavile novogradnje naručivane od 2007 i tako se nastavilo sljedeće 3 godine.

ali naravno da nije bilo svih tih novogradnji mi nikad ne bismo mogli kupovati ATPL ni po 200 ni po 400, zapravo vjerojatno više nikad troznamenkasto. nego bi bili sretni oni koji je ulove na dipovima možda oko 1200 ili 1500 [emo_namigusa]

Ja sam danas skroz izašao da mogu mirno spavati.
Dosta mi je ovakvih hazarderskih dionica. Sretno svima.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Ovo nije hazarderska dionica nego ciklička. Tko čeka taj i dočeka. Samo je pitanje strpljenja i oportunitetnog troška.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

vjerovati u gospodarski oporavak u normalnom svijetu nije hazarderski. vjerovati u gospodarski oporavak u hrv uz ovakvu retardiranu politiku je hazarderski. ali da, bit će tu još puno gori-doli pa će trebat imati živaca.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Sve ja razumijem i slažem se Investimir,samo živci su ono čega više nemam.Ovako gore dolje može još godinama,a novac vam stoji zaključan.
Da sam oročio te novce ,kroz ovih par godina bi digao više od 10% kamate,ovako sam prodao sa 40% gubitka+gubitak živaca koji se ne može izračunati u novcu.
Za mene,nikad više u ovakav tip dionice-hazarderske,cikličke,nazovimo kako god hoćemo.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Sve ja razumijem i slažem se Investimir,samo živci su ono čega više nemam.Ovako gore dolje može još godinama,a novac vam stoji zaključan.
Da sam oročio te novce ,kroz ovih par godina bi digao više od 10% kamate,ovako sam prodao sa 40% gubitka+gubitak živaca koji se ne može izračunati u novcu.
Za mene,nikad više u ovakav tip dionice-hazarderske,cikličke,nazovimo kako god hoćemo.

ja ću reći svoje mišljenje a vi rasudite je li navlačenje ili logika. na grobexu možete se kladiti na oporavak hrv gospodarstva (građevina, prijevoz, prehrana, farmacija) ili na oporavak svj i europskog gospodarstva (brodarstvo, turizam, drugi izvoz). kolika je vjerovatnost jednoga i drugoga. hrvatska je samo mrlja na karti, za 90 posto svijeta kriza 2008 je prošlo svršeno vrijeme – tamo ima tržišta, ima potražnje, ima zarade. ovdje nema. turizam ponavljam nije ništa drugo do izvoz unutar vlastitih granica – umjesto da izvozimo proizvod, stranci dolaze kod nas to isto potrošiti.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

RS Platou je potpuno odustao od daljnjeg postanja FFA i ostalog. Zna li netko nešto o tome?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close