Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 20.188 | 412 | 47,60 | 49,00 | 0,00% |
O kojoj podcijenjenosti vi pričate?! Kad joj je Nav blizu tržišne kapitalizacije, a ima panamaxe koji su s ovim vozarinama svaki dan u minusu. Hoteli im koliko zaraduju ne mogu pokriti ni radnike na kopnu iz brodarstva.
Neka neko izračuna Nav ako ne vjeruje. Lako je pričati o zavjerama. Malo treba i digitron u ruke.
Da sam barem ovo znao prije ne bi ulazio u ovu kompaniju. Ne ostaje mi nego svaki dan računati NAV i po tome se ravnati.
O kojoj podcijenjenosti vi pričate?! Kad joj je Nav blizu tržišne kapitalizacije, a ima panamaxe koji su s ovim vozarinama svaki dan u minusu. Hoteli im koliko zaraduju ne mogu pokriti ni radnike na kopnu iz brodarstva.
Neka neko izračuna Nav ako ne vjeruje. Lako je pričati o zavjerama. Malo treba i digitron u ruke.
uf, nemoj se tako blamirati 🙂 to možeš pričati samo ekipi koja nezna šta ima
sokrat, molim te daj info: koliko si to dionica mogao kupiti po 200 kn? koliko dionica možeš kupiti po 400?
odgovor meni je i odgovor tebi.
Jedini pravi test bi bila neka ponuda za otkup dionica po recimo 800 kuna.
Mislim da bi taj netko vrlo brzo imao u rukama 50% kompanije. Što vi mislite?
[/quote]
pa nisam siguran da bi baš skupio 50%,
brux, ulaz u crobex10 je više stvar psihologije i prestiža.
od konkretnih stvari, ima jedan mali indeksni fond s imovinom od par milijuna kuna koji preslikava crobex10.
ovaj indeksni koji prati cijeli crobex, ima preko 100 milijuna kuna imovine, ali tu već ATPL jest… eventualno na reviziji povećaju težinu u indeksu.
no, nikad se ne zna što nosi budućnost – možda fondovi opet postanu popularni. 😉
[/quote]
pa nisam siguran da bi baš skupio 50%,
[/quote]
Pa mislim da bi ozbiljnom ponuđaču za tu cijenu i CERP I CO prvi došli na vrata a to ti je već 20%. To je ogromna količina, a slažem se da ima onih sa manjim količinama kao i ja koji znaju potencijal ove dionice i kompanije i neće je dati u ovom ciklusu ispod 1600 kuna. Naravno da su ovo moje procjene i da ne nagovaram nikog na kupnju jer sve to na kraju ovisi o mnogo faktora kako vani tako naravno i kod kuće. Tako eto ako se nađe nafta u Jadranu možda će to pokrenuti cjelokupno hrvatsko gospodarstvo a onda posljedično i ZSE. Naravno da se šalim ali ja gledam na kapital kao na mobilnog predatora koji prije svih zauzme startnu poziciju br.1 i to ne slučajnim izborom. Mi smo još uvijek u nekoj vrsti izolacije zbog političko birokratske sporosti i neznanja i tu je najveći problem. To se ipak može brzo preokrenuti.
BDI pao 45%,a dionica se trzi preko 400. Aj dobro.Kad je zadnji put BDI bio ovdje cijena je bila oko 230-240,ali tko voli neka izvoli.Imam dionice ATPl kupljene po 220 pa mi je svejedno gdje ce.
kolega tržište određuje cijenu, ako je potraznja veća od ponude znamo kuda ce.tako mozda na 220 kn nije bila potraznja veća od ponude budući da je kompanija bila u većem gubitku..sada kompanija ide iz gubitka u dobit tako da će i potraznja biti sve veća..
frankie, otkad je cijena bila 230-240 dogodilo se dosta toga važnoga, recimo to da je firma godišnje rashode skresala za dodatnih 60 milja, a najvažnije je da se mnogo više ljudi informiralo i uzelo digitrone u ruke, pa sad skoro svatko zna da danas za dobit u rangu one iz 2007 nisu potrebne vozarine iz 2007 nego su dovoljne i one iz 2010. a evo kolega sokrat koji govori o cijeni 1600 je pokazao i kako su usprkos tome racionalni ulagači umjereni u očekivanjima i nitko zbog toga ne očekuje da će dogodine i cijena odmah ponoviti ATH iz 2007 nego će biti zadovoljni i sa 40% toga [emo_cool]
Zanimljivo. Povijest kao da se ponavlja. Upravo u ovo vrijeme prošle godine odvijala se ona velika kupnja PBZ računa i nagli skok sa oko 240kn na 370kn.
Bit će zanimljivo vidjeti u kojoj mjeri će se uistinu ponoviti.[emo_palacg]
”With the dry bulk market freight rates finally making waves, China’s aim of 7.5% GDP growth for 2014 mean once again positive news for the shipping market, in particular dry bulk.”
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=5df662db-5b3c-4319-a579-003414fbb1e2
BDI pao 45%,a dionica se trzi preko 400. Aj dobro.Kad je zadnji put BDI bio ovdje cijena je bila oko 230-240,ali tko voli neka izvoli.Imam dionice ATPl kupljene po 220 pa mi je svejedno gdje ce.
to su čari ove baruštine od burze [emo_smijeh]