ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 20:32
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Znači hoćete reći da za vrijeme sezonskog zatišja brodovi ne voze, nego se usidre i čekaju tu kinesku NG i sezonsku nabavu!
Našao sam podatak da je unazad 30 godina ovo najgori pad BDI indexa u siječnju, u biti u članku izvorno kažu najgori od Božića možda vam je to malo duže razdoblje i dalekovidnije. U tom siječnju u zadnjih 30 godina vjerovali ili ne, BDI index je porastao 18 puta, a pao 12 puta. Znači da vam ta riječ "sezonska" baš i ne drži vodu. Ako se i pouzdate samo u tu Kinu jadna Vam investicija, jer koliko vidim i PMI pada unazad 6 mjeseci.

Slažem se da si svatko može stvoriti analizu kakva mu odgovara, sve možeš prikazati kao pad i rast, samo biraš datum od kojeg ćeš krenuti. Ja osobno volim krenut od početka mjeseca, početka godine, to mi je najprirodnije.

Čovjek, dosadan si kao čimavica, da upotrijebim težu kvalifikaciju.
Sezonsko zatišje znači manje prometa, a ne da leže usidreni, mada s nekima je i to slučaj ako ne uhvate teret. Još se to nakalemio i embargo na izvoz kolumbijskog ugljena, čitaj malo.
Jadna nam majka ako ovisimo o Kini, je li? Kažeš ti, pametni. A bolje bi bilo da ovisimo o Grčkoj? Ili Hrvatskoj? Ili Francuskoj? Pametni moj.
Kina je od prije nekoliko dana i službeno najveća trgovačka sila na svijetu, a već otprije najveći uvoznik rasutih materijala. I o kome bi onda trebala ovisiti dry bulk trgovina? I promet? I vozarine? I vrijednost ATPL?
A sve te analize objesi mačku o rep jer jednostavno ne znaš shvatiti pozadinsko značenje.
Ako ne razumiješ značenje sezonalnosti u ovom poslu onda nemj investirati, radije odigraj loto. Ista ti je vjerovatnost dobitka.
Kupi ili nemoj, ali ne dosađuj s potpuno neukim komentarima.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

gorgija, jel to za NMM ispada P/B cca. 1,9 ..sve mislim da sam loše izračunao kad usporedim sa ovim našim brodarima

Nostradamuse, da ne ponavljam kolege reći ću ti samo ovo, zaboravio si da ATPL nije rasla koliko i brodari vani, inače bi bila na barem 500-600 kn… i zašto bi onda padala? Ako BDI ostane nizak na duže vrijeme, to je onda nešto drugo.

Ajde Serislave odsjeci si zadnji dio svog nicka i pročitaj što ostane da ne ispadnem vulgaran. Država nam i je u banani jer nam takvi drže predavanja, skupio si 100-200 dionica i sad bi za pol godine htio tri puta više. već mjesec dana svaki dan pišeš SAD ĆE PREOKRET, SAD ĆE PREOKRET…valjda ćeš jednom i pogodit. Dosadio si svima, za početak ti preporučam da reduciraš broj postova.

Da i ja imam prosjek 388 hvalio bi na sav glas i pravio se najpametniji na svijetu.

http://finance.yahoo.com/quotes/DSX%2BDRYS%2BEGLE%2BEXM%2BFREE%2BGNK%2BnM%2BOCNF%2BSEA%2BQMAR%2BBHO%2BTRMD%2BESEA%2BTBSI%2BTOPT%2BPRGN%2BGDOCF.pk%2Bdnord.co%2Btorm.co%2Bgogl.ol%2Bceco.ol%2Bbel.ol%2Bjin.ol/view/v1

AP se ne zamara sa ovime i tako danima.

Ajde Serislave odsjeci si zadnji dio svog nicka i pročitaj što ostane da ne ispadnem vulgaran. Država nam i je u banani jer nam takvi drže predavanja, skupio si 100-200 dionica i sad bi za pol godine htio tri puta više. već mjesec dana svaki dan pišeš SAD ĆE PREOKRET, SAD ĆE PREOKRET…valjda ćeš jednom i pogodit. Dosadio si svima, za početak ti preporučam da reduciraš broj postova.

Da i ja imam prosjek 388 hvalio bi na sav glas i pravio se najpametniji na svijetu.

Sve što sam napisao je zasnovano na materijalnim činjenicama. Ukoliko smatraš da to nije tako, molim te, taksativno opovrgni tvrdnju po tvrdnju.
Većina toga što si ti rekao nije. Gornji recept sam već primjenio u prošlom postu.

Nadalje, kakve veze imaju naša država u banani, ja i bilo tko drugi?
Ja samo tvrdim da je trend uzlazan i da se u naredne 2-3 godine može lijepo zaraditi. Dovoljno je pogledati graf vozarina od zadnjih nekoliko godina. Ne iziskuje napor. A to prognoze na RS Platou i specijaliziranim site-ovima i potvrđuju. Procesi u brodarstvu su naime ciklički na 6-7 godina, i nemaju veze s kalendarskim datumima, kao što se implicitno može razaznati iz tvog zadnjeg posta.

Bio je meni prosjek i manji, ali sam prodavao i opet kupovao. Eto. Također, imam više strpljenja nego mi ti pripisuješ. Zaradu od 3 puta očekujem kroz 3 godine, a ne pola godine. Nisam kupio pa sad drukam nego sam prvo analizirao pa onda kupio.

U skladu s tim, pišem jer mi je zabavno i razmjenjujem mišljenje s drugim ljudima. A da bi to činio na kvalificiran način moraš više znati.

Smiri živce i uloži u ATPL. Nećeš izgubiti ako kupiš na ovim cijenama.

Pozdrav!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ja sam se odlučio o kupnji dionica Atlantske plovidbe manji dio i Eriksona Nikole Tesle veći dio zbog sigurne dividende. Nakon brojnih papira i analiza donijeli smo takvu odluku. Nadam se da neću pogriješiti jer od Eriksona će biti zajamčena solidna dividenda a na Atlantskoj plovidbi je moguć ogroman rast zbog podcijenjenosti dionice i oporavka tržišta prijevoza suhih tereta.
Dionica Atlantske plovidbe je u jednom kratkom periodu, mislim 2008 godine od sredine Aprila do početka Juna mjeseca bila narasla 100%. Od 650 do 1300 kuna.
Potencijal ove dionice je ogroman. A i otići ćemo na otvaranje zgrade i malo porazgovarati sa čelnim ljudima da se osjeti malo na licu mjesta stanje kompanije.

Opciju 4.green dolphina mogu deklarirati do 31.1.2014. a obavjest na ZSE može doći i nekoliko dana kasnije,zar ne?

ma daj ako nisu dosad deklarirali tamo su svi već na praznicima nisu ludi da čekaju na novu godinu deklaraciju od ATPL ako mogu već u subotu prodati istu novogradnju jadroplovu za 37,5 milja [emo_smijeh]

http://finance.yahoo.com/quotes/DSX%2BDRYS%2BEGLE%2BEXM%2BFREE%2BGNK%2BnM%2BOCNF%2BSEA%2BQMAR%2BBHO%2BTRMD%2BESEA%2BTBSI%2BTOPT%2BPRGN%2BGDOCF.pk%2Bdnord.co%2Btorm.co%2Bgogl.ol%2Bceco.ol%2Bbel.ol%2Bjin.ol/view/v1

AP se ne zamara sa ovime i tako danima.

Ja bih rekao da drugi tjedan više neće ići po ovim cijenama…BDI će opet u plus jer završava kineska nova godina i mislim da ćemo u ovom valu rasta preskočiti 400… da je trebalo padati već bi pali, drugi tjedan će biti zelene boje kako BDI tako i ATPL ( dodat ću, nisam siguran ali vjerujem u takav razvoj događaja)

usput… Sretna Vam Nova godina konja ! Neka Vam donese zaradu na ATPL svima pa tako i meni…nevjernim tomama neka ublaži patnje !

Ja bih rekao da drugi tjedan više neće ići po ovim cijenama…BDI će opet u plus jer završava kineska nova godina i mislim da ćemo u ovom valu rasta preskočiti 400… da je trebalo padati već bi pali, drugi tjedan će biti zelene boje kako BDI tako i ATPL ( dodat ću, nisam siguran ali vjerujem u takav razvoj događaja)

usput… Sretna Vam Nova godina konja ! Neka Vam donese zaradu na ATPL svima pa tako i meni…nevjernim tomama neka ublaži patnje !

400 smo preskočili prije 4 mjeseca, to je bio target rekao bih kad se odlijepilo od 200, a sad kad smo na konju na redu su nove radne pobjede [emo_namigusa]

New Report

Close