Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
@Sokrat
pa kaj niste neki dan, prije objave TNPL o napuštanju ZSE, napisali da Vam je ATPL rizična, a da je Tankerska zakon, ili se ja to varam, te da nemate dionice ATPL. Znate kad se ova dionica trebala kupovati ? na 250 – 300, tada su svi drhtali, isto kao i sada na TNPL. Dionicu koja u najmanju ruku vrijedi nominalu, “znalci” prodaju po 300 kn. Blago njima.
KT1R2
U pravu si u svemu što si napisao, uz jednu malu opasku:
Lako je biti general poslije bitke. Tada se naime nije baš znalo da li je dno dosegnuto i da neće ponovno zveknuti na 190 ili niže. Sad kad se ciklički oporavak ipak nazire svima je lakše govoriti.
Inače, da, trebalo je skupit m… i ući tada. Čak i da se kratkoročno nešto potonulo brzo bi se vratilo.
eh skupit m… na ispod 0.2 BV? jbte pa šta bi da vam daju đaba, pa tada je bilo ziher kao i sada samo je trebalo čekati, pa gledajući sad sljedeće 3-4 godine dobit ziher višestruko od bankovnih kamata,,
jer kako je krenilo ni banke nisu sigurne, ako Liniću zafali lako oni izglasaju zakon gdje će sve redom oderati i po štednji,
Kolega Serislave i mnogi drugi!
Po vašem pisanju, bez da se prate stvarni podaci, na prvu ruku bi se reklo da je sve idealno u svijetu. Mora i oceani mirni, brodovi voze samo tako, tereta kao u priči i svi baš tvoju tvrtku vuku za rukav da im prevoziš nešto tamo-vamo.
Stvarnost je drugačija, vjerovali ili ne, ali npr.
ovako su Vam izgledale vozarine 02.01.2014.
BDI 2.113
Capesize 35.316 dollar
Panamax 14.188 dollar
Handysize 11.086 dollar
Supramax: 13.902 dollar
a ovako Vam izledaju vozarine 28.01.2014.
BDI 1.177
Capesize 9.027 dollar
Panamax 11.065 dollar
Handysize 10.111 dollar
Supramax: 11.279 dollar
ako hoćete postotke ovako bi bilo:
BDI -44,30%
Capesize -74,44%
Panamax -22,01%
Handysize – 8,79%
Supramax: -18,87%
U istom razdoblju cijena dionice je pala 0,80%, zadnja cijena dana:
02.01.2014. 389,13
28.01.2014. 386,00
Svakog dana pročitam malo postove, jer se kao i Sokrat planiram uključiti, ali baš mi i ne izgleda bajno kako svi predstavljate. Tu si dijelite dignute palčeve za svaku pozitivu, al bez pokrića, sve rekla-kazala. Ja ću pričekat ipak FI da to malo vidim, iako ni u to više ne vjerujem jer ljudi svašta unutra pišu (ne mislim doslovno na ovu dionicu, nego općenito na sve tvrtke).
Evo više nisam dioničar ATPL. nakon 7 godina. Danas prodao i zadnje. Nisam mogao odoliti. Tko ne reskira ne profitira. Možda se opet vidimo na nekim nižim razinama. Pozdrav.
Drugovi prorok i papuk,
možete kupiti niže za koju kunu, 10 ili 20. Stvar procjene.
A što se tiče analize vozarine, dugo nisam vidio nešto kratkoročnije i kratkovidnije. Znate li što je to sezonska nabava i sezonsko zatišje? Kineska NG?
Meni je nakon kupovina, prodaja i opetovanih kupovina prosjek 388 i sad prije 1000 ne prodajem. A možda i više. Stvar razvoja situacije.
Pozdrav!
Znači hoćete reći da za vrijeme sezonskog zatišja brodovi ne voze, nego se usidre i čekaju tu kinesku NG i sezonsku nabavu!
Našao sam podatak da je unazad 30 godina ovo najgori pad BDI indexa u siječnju, u biti u članku izvorno kažu najgori od Božića možda vam je to malo duže razdoblje i dalekovidnije. U tom siječnju u zadnjih 30 godina vjerovali ili ne, BDI index je porastao 18 puta, a pao 12 puta. Znači da vam ta riječ “sezonska” baš i ne drži vodu. Ako se i pouzdate samo u tu Kinu jadna Vam investicija, jer koliko vidim i PMI pada unazad 6 mjeseci.
Slažem se da si svatko može stvoriti analizu kakva mu odgovara, sve možeš prikazati kao pad i rast, samo biraš datum od kojeg ćeš krenuti. Ja osobno volim krenut od početka mjeseca, početka godine, to mi je najprirodnije.
http://finance.yahoo.com/quotes/DSX+DRYS+EGLE+EXM+FREE+GNK+nM+OCNF+SEA+QMAR+BHO+TRMD+ESEA+TBSI+TOPT+PRGN+GDOCF.pk+dnord.co+torm.co+gogl.ol+ceco.ol+bel.ol+jin.ol/view/v1
nakon jednog pozitivnog dana short covering ,,nastavak trenda [emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]
Drugovi prorok i papuk,
možete kupiti niže za koju kunu, 10 ili 20. Stvar procjene.
A što se tiče analize vozarine, dugo nisam vidio nešto kratkoročnije i kratkovidnije. Znate li što je to sezonska nabava i sezonsko zatišje? Kineska NG?
Meni je nakon kupovina, prodaja i opetovanih kupovina prosjek 388 i sad prije 1000 ne prodajem. A možda i više. Stvar razvoja situacije.
Pozdrav!
smijem pitat za kad očekuješ tih 1000kn?
ma nije nitko mislio prije godinu dana da mu trebaju m… za kupovati, bilo je tako jasno dno da mislim da jasnije valjda više nećemo nikad doživjeti.
usput, evo današnji conference call NMM, prije tri mjeseca se obvezali na dividendu minimum blizu 10% za 2014, danas isto i za 2015, a najavljuju i više.
http://finance.yahoo.com/news/navios-maritime-partners-l-p-122154508.html
Angeliki Frangou, Chairman and Chief Executive Officer of Navios Partners, stated: “Navios Partners previously announced that it was committed to a minimum distribution of $1.77 through 2014 and today extends this through the year 2015. Moreover, as drybulk shipping recovers and the charter rates improve, we will be positioned to increase distributions in the medium term.”
….
Ja ću pričekat ipak FI da to malo vidim, iako ni u to više ne vjerujem jer ljudi svašta unutra pišu (ne mislim doslovno na ovu dionicu, nego općenito na sve tvrtke).
pa FI očekujem negativan, sve drugo bi bilo poprilično iznenađenje, ovo se kupuje za sljedećih 4-5 godina bar,, ako ste za špekulaciju onda je tu DIOKI, MAGMA, DKLV….
al zato i je trenutna cijena dionice tu di je, i to još debelo ispod nego gdje bi po rezultatima trebala bit, al tako je to na burzi, pogotovo ovdje na ZSE. Sad da bi dionica trebala pasti/porasti xxx kn samo zbog izvješća je komedija na ZSE, ovdje je obično sve kontra.