ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 20:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Imam namjeru kupiti barem 500 tinjak dionica jer imam strašne preporuke.

nemoj se previše misliti … sada je idealno vrijeme za kupovinu…firma je ok. politika uglavnom nema utjecaja jer većinu posla odrade vani, flota mlada , potencijal ogroman…sve ovisi o kretanjima vozarina ali kako se čini i to je na dobrom putu da se popravi…na ovim cijenama šanse za gubitak su mizerne u usporedbi sa mogućim rastom cijene dionice. Za one koji žele investirati na ZSE jedna od najboljih dionica.
Naravno nakon mojeg posta javit će se barem 2-3 osporavatelja ali to je tako ovdje. Ja ću samo dodati da imam dionice i ne mislim ih prodavati dok cijena ne bude na četiri znamenke, što vjerujem da će biti u roku 2 godine.
[/quote]
Pa imam podeblji finacijski “dosje” o ovoj kompaniji i njenom vodstvu. Nisu skloni riziku, i to ih čini stabilnom kompanijom. Jedna stvar mi je zapela za oko što vode računa o kompaniji i zarađenom novcu. Ulažu u profatibilnu budućnost što je karakteristika odličnog menadžmenta. Znači da su stručno i tehnološki na nivou i to mora rezultirati uspjehom. Mislim da njih čeka jedna lijepa bajka i sigurna plovidba a dioničare lijepa dobit i dividenda. To na kraju govori o snazi firme i stvara se jedno ogromno povjerenje. Hvala na preporuci.

Ponovno se vraćam ovom brodaru i mislim naglas da je ovo stabilna firma bez utjecaja lokalne ili neke stranke na njeno poslovanje u smislu nekog sumnjivog isissavanja novca kao što je bilo u Tankerskoj a u svezi njihovih ugovora za gradnju dva tankera u Splitu gdje su ih navodno pretplatili 16 milijuna dolara. Da li je to istina što se tiče Atlantske Plovidbe, molim da mi netko potvrdi.

Naravno nakon mojeg posta javit će se barem 2-3 osporavatelja ali to je tako ovdje. Ja ću samo dodati da imam dionice i ne mislim ih prodavati dok cijena ne bude na četiri znamenke, što vjerujem da će biti u roku 2 godine.
[/quote]

jesi siguran da će biti na četiri znamenke za 2 god…:?

leconte, slažem se!
mislim da je par stranica unatrag i dokaz da se slažem kad sam taman o tisuću kuna pričao u nekakvom roku od tri godine.

zavidim onima s velikim dijelom portfelja u atpl, a još više onima koji su većinu stekli po ovim cijenama. 😉
meni je atpl 12,5% portfelja, što smatram optimalnim… ALI, kako sam poprilično uvjeren da će mi i bez dokupa narasti na preko 20% do 2016. recimo, često se ulovim u razmišljanjima: pa ako si uvjeren – kupi još, čovječe?!! 😉

jope, naravno da nije siguran, rekao je kako vjeruje.
s obzirom na cikličnost, na dostupne informacije, na potencijal, realno je računati i na značajan porast cijene dionice u nekakvom roku od 1-3 godine… kada točno i koliko točno?… who knows

Ponovno se vraćam ovom brodaru i mislim naglas da je ovo stabilna firma bez utjecaja lokalne ili neke stranke na njeno poslovanje u smislu nekog sumnjivog isissavanja novca kao što je bilo u Tankerskoj a u svezi njihovih ugovora za gradnju dva tankera u Splitu gdje su ih navodno pretplatili 16 milijuna dolara. Da li je to istina što se tiče Atlantske Plovidbe, molim da mi netko potvrdi.

[/quote]

[/quote]

napisao sam da vjerujem… dakle nisam siguran ali mislim da ima velike šanse da tako bude. Kad smo već kod toga jesi li Ti siguran da neće biti ?

prošli put su opciju deklarirali 22.11., možda bi trebalo nazvati upravu da ih se podsjeti da je petak zadnji dan za deklariranje opcije, a tamo je petak već nova godina, a sigurno i četvrtak rade skraćeno recimo do 5 ujutro po našem. da ne bi bilo čupanja kose jer im u brodogradilištu u četvrtak već puste telefonsku sekretaricu [emo_vrtimise][emo_vrtimise] pa u subotu naš nesuđeni handy kinezi s nekim ugovore za 6 milja dolara više.

jel netko zna kada platou stavlja annual report na web?

[/quote]

[/quote]

napisao sam da vjerujem… dakle nisam siguran ali mislim da ima velike šanse da tako bude. Kad smo već kod toga jesi li Ti siguran da neće biti ?
[/quote]ja nisam siguran, a da sam tako uvjeren kao ti digao bih krediti na dvi god i prst u uho…:))

@Leconte
Prije dvije godine kupovao sam stan i pola love sam iskipao za isti, a pola sam ostavio u Atlanskoj sa čvrstim stavom da će mi drugu polovicu isplatit tristinjak komada dionica i da će mi još toliko ostat. i što sam doživio ništa nisam prodavao niti kupovao i poslije više od dvije godine držanja imam manje nego kad sam donosio odluku o držanju. Iskreno plan je da ih držim 4 godine koliko mi je fiksna kamata za kredit.I još sam siguran u svoju odluku i ne mislim prodavat, ali kad mi bude isticala fix. od 4,5% za kredit kreće i rasprodaja dionica Atlanske sad po kojoj cijeni? I da li će ići sve dionice ili zacrtanih 300 kom. ili manje vrijeme će pokazat.Uvjeren sam da će ih dosta u portfelju.
p.s. poseban pozdrav Kormilaru koji je negdje nestao, neka se nekad vrati i samo sa pozdravom

Kolega jos uvijek su visoke vozarine…

čitao sam neki dan koleginicu Ivanu i njene opservacije ..puno priča ali dobro razmišlja žena ..veli godina bu teška ..to nam je jasno i veli da bu zadovoljna s prinosom portfelja od 15 % ..gledam ovih dana banke i kamate …pazi ovo : Izvanredna prilika ! 3,5 % Godišnje haha…3,75 na 2 godine …haha…daj odfakaj lihvari jedni tim jadom ..dakle osobni cilj mi je za 2014 između 10-15 % i kak mi ATPL stoji trenutni sa 40 % u njemu , a nije malo , bio bih zadovoljan da dosegne i 450-460 na kraju ..a znamo svi da tolko može odletiti već u idućoj raketi ..npr dobrom Fi-ju ..dakle oprezno optimistično ..BDI je srokan opet dole ..imamo dobru osnovu na ovoj cijeni za daljnji uzlet kad se on ponovno oporavi ..

upravo je jednom transakcijom na ATPL od 26 komada dnevni promet brodarima skočio 1000%

New Report

Close