Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Ne vjerujem prije kraja kineskih blagdana.
Serislave
jasno što si rekao ….ne brinu mene uopće sezonske oscilacije …trend je up i stvarno i u prognozama za 2014-15 …samo oprez radi pojave info o pucanju us balona …kao i 2007…tad smo svi bili u euforiji .niko nije gledao godinu unaprijed..i oči u čudu kad je krenulo obrušavanje ..
Janlana,
opet samo moje mišljenje: US balon, kažeš? Balon čega? Dolara koje štampaju? Pa to je ono što polumrtvi zapadni svijet uopće drži na aparatima. I potpuno je pod utjecajem volje ljudi koji to rade. S balonom nekretnina i subprime hipoteka do 2008 je stvar bila drukčija, tada je umjetno stvorena potražnja dijeljenjem kredita onima koji ih ne mogu vraćati, i naravno da je puklo. Sada se novac preko obveznica odmah plasira bankama i državi s minimalnom kamatom, skoro negativnom tako da tih problema nema. prvi vraćaju, djelomično, drugi niti ne moraju, samo izglasaju povećanje duga i gotovo.
Osim toga, taper će se napraviti tek kad se vidi jači rast realne ekonomije, znači ne tako skoro. A onda je pak opet dobro to što jača ekonomija sama, i to je ono što pogoni brodare.
je…Kina je planirala opet preko 8% rast DBP-a, zapadna ekonomija je u rast trendu ..US..ima svoj ritam koji za sada stoji i podržavaju ..sve dobro za našeg brodara …evo upravo čuh jednog svjetskog analitičara …veli ..treba biti ..OPREZNO OPTIMISTIČAN 🙂 .
Serislave
jasno što si rekao ….ne brinu mene uopće sezonske oscilacije …trend je up i stvarno i u prognozama za 2014-15 …samo oprez radi pojave info o pucanju us balona …kao i 2007…tad smo svi bili u euforiji .niko nije gledao godinu unaprijed..i oči u čudu kad je krenulo obrušavanje ..
a bez brige, atpl je ostala dolje od kad se obrušila pred 5-6 godina
http://www.atlant.hr/atlant_bulletin/atlant_bulletin_32.pdf
str 3..uprava ATPL je očekivala pad..tak da..
jel netko zna, u vezi naruđbe ovog zadnjeg broda,čitao sam negdje da se atpl mora izjasniti do kraja siječnja,dal se gradi il odustaje?
http://www.atlant.hr/atlant_bulletin/atlant_bulletin_32.pdf
str 3..uprava ATPL je očekivala pad..tak da..
Ulazeći u 2014. godinu, možemo
očekivati lagano usporavanje tijekom
prvog kvartala, uglavnom
zbog sezonskih faktora u trgovini
željeznom rudom i žitom. Ali
u cjelini, tijekom 2014. godine,
očekujemo snažan rast trgovine
rasutih tereta od oko 6% na godišnjoj
razini što bi, u korelaciji
sa smanjenim isporukama novih
brodova, u konačnici trebalo rezultirati
boljim prosječnim vozarinama