Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Ljudovi, ovo je gluha sezona i to je sve očekivano. Sve se lijepo vidi na grafovima BDI.
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=8f9ef0f7-8458-40c2-a48a-4150450ec5ba
Inače, vidi se da se pojačana vožnja najavljuje od početka veljače nadalje. Kraj.
Dragi Sokrate, pa sve je jasno. Firma koja ima bolji underlying value i općenito bolje poslovanje ujedno ima i manje oscilacije cijene. ATPL ti je sigurniji bet od TNPL. Ali TNPL ima potencijalno veću zaradu ukoliko se vozarine održe visoko još neko vrijeme (nekoliko tjedana ili koji mjesec). Sad, ti biraj.
P.S.
Imam puno više ATPL nego TNPL.
Kad vidim DIOKI izgubim volju uopće ulagat na burzu kod nas. To je paranormalno a kad je tako nije ni normalno ni sve ovo drugo. Mislim da netko upravlja sa padom i rastom i da sve ovo nema veze sa nekom fer "igrom" i stanjem firmi. Kako jedna firma koje nema uopće može imati izlistane dionice na burzi? Mislim da neću ovdje uložiti ni lipe.
[/quote]
E, lipi, strašno me podsjećaš na meni jednu dragu osobu i dobrog prijatelja. On je veliki fan takvih teorija urote.
Ova firma posluje na svjetskom tržištu i osim što plaća neki porez ovdje, s RH nema blijede veze. Važno je pratiti fundamente (vozarine, BV, order book i sl.), a oni su za narednih godinu dvije dobri, čak odlični.
A DIOKI je firma koju su kriminalci poklonili kriminalcu koji je povedio pare i uteko. I ti to uspoređuješ?!? Stvarno si čudan čovo.
Ljudovi, ovo je gluha sezona i to je sve očekivano. Sve se lijepo vidi na grafovima BDI.
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=8f9ef0f7-8458-40c2-a48a-4150450ec5ba
Inače, vidi se da se pojačana vožnja najavljuje od početka veljače nadalje. Kraj.
Da, još par dana do kineske nove godine i onda bi trebalo krenut…što mislite zašto cijena polagano raste, a BDI trenutno pada…
jer je ovo sze i ovdje ništa nema logike, sretna ti nova godina!
http://finance.yahoo.com/quotes/DSX%2BDRYS%2BEGLE%2BEXM%2BFREE%2BGNK%2BnM%2BOCNF%2BSEA%2BQMAR%2BBHO%2BTRMD%2BESEA%2BTBSI%2BTOPT%2BPRGN%2BGDOCF.pk%2Bdnord.co%2Btorm.co%2Bgogl.ol%2Bceco.ol%2Bbel.ol%2Bjin.ol/view/v1
http://www.dryships.com/pages/report.asp
Neki su pitali na forumu hoće li biti dividende.
U 11:28:58 netko je kupio, tj. netko je prodao, 1000 kom. po 395.00 kn. I još malo siće od ostalih, u istom điru. Sve skupa 1050 kom. Strava.
Zašto strava? Zar će ovo dolje? Pa čovjek valjda ima neki info, izvješće, možda bude dividenda i sl. Ja još čekam neke analize da budem siguran sa svojim ulaganjem.
[/quote]
ja sam bio siguran pred godinu i pol, sad mi je čisto svejedno kad će i koliko gore/dolje
Zašto strava? Zar će ovo dolje? Pa čovjek valjda ima neki info, izvješće, možda bude dividenda i sl. Ja još čekam neke analize da budem siguran sa svojim ulaganjem.
[/quote]
ja sam bio siguran pred godinu i pol, sad mi je čisto svejedno kad će i koliko gore/dolje
[/quote]
Pa meni je važnije da znam da će vozarine biti stabilne recimo barem 5 godina da bi tu uložio novac. A sad vidim da cijena dionice kod nas ovisi o nekim drugim “faktorima”. Imam ja svoje analitičare koji su meni sve objasnili kako kod nas stoje stvari u vezi sa burzom i da treba biti jako oprezan. Nekako sam se dosta ohladio nakon dosta promišljanja i sada će trebati tražiti možda neki sigurniji model ulaganja u neki hotel manjeg kapaciteta, dakle u turizam i to mi je ionako bliskije.
sokrate,
nitko ne može znati kakve će biti vozarine ne za 5 godina, nego za mjesec dana. to je vrlo dinamičan proces koji ovisi o mnoštvu faktora. a da znamo da će biti stabilne razine, onda bi i cijene bile stabilne bez ozbiljnijeg pomaka, i onda to ne bi bila burza.
sokrate,
nitko ne može znati kakve će biti vozarine ne za 5 godina, nego za mjesec dana. to je vrlo dinamičan proces koji ovisi o mnoštvu faktora. a da znamo da će biti stabilne razine, onda bi i cijene bile stabilne bez ozbiljnijeg pomaka, i onda to ne bi bila burza.
Htio sam reći da ovdje nikakva regulacija u smislu zaštite malih dioničara ne radi i da bi neki bili u zatvoru da se ovo događa na WS-tu u USA. Mislim da sam bio dovoljno jasan. Nedavnom analizom strukture dioničara nekih meni intresantnih kompanija vidio sam da postoje skrbnički računi di se ne vidi tko je vlasnik tih dionica. Čija je to izmišljotina? To su vrlo bitni detalji koji puno toga pokrivaju i puno bi bilo transparentnije ulaganje i povjerenje u burzu da se to zna. Ovako ja ne vjerujem da se npr. iza jučerašnjih transakcija ne krije neka podvala ili navlačenje. Npr. ako je meni novac čist čemu meni treba skrbnički račun ako imam pokriće za svoj novac i svoju imovinu?
Slažem se da skrb. račune treba zabraniti. Kad si faca pokaži se,istina je da se s tim skrb. rčunima može manipulirati nekom dionicom
Will This Uptrend Continue?
Global demand remains in good shape to start 2014. China’s imports rose the most in the five months ended December, suggesting that shipping activity will be increased on the growing demand from the world’s second largest economy. Inbound shipments of iron ore – a key constituent of steel-making, rose 10% year over year while soybean and natural rubber shipment leaped to all-time highs.
http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=3cf0370a-e394-411d-931f-ed228209dc74
Vidim da me ne shvaćate kolega pa još samo ovo. U svijetu kada kompanija dobro stoji i ima kapital i perspektivu kao Atlantska plovidba ili Erikson Tesla u te firme se ulaže novac i to potiče njihov daljnji rast tako da potiče i zaposlenike od zadnjeg mornara do CEO-a. Ovako kada se namjerno ruši cijena svi strepe i boje se za njenu sudbinu i oni najodgovorniji su blokirani u svom radu i ne mogu nikako oslobotiti svoj potencijal a tako i potencijal firme. To se kod nas zanemaruje i ovdje je prisutna misao uzmi svoj kako vi humoristično kažete burek i bjež. Mediji dodatno pogoršavaju situaciju i ja to mogu usporediti sa onim kako je vani. To je nebo i zemlja neda se to uspoređivati. Ovo je poruka od kolege Sokrata koji me zamolio u privatnoj poruci da ovo kopiram ovde jer je njemu ograničen broj komentara na 8. P.S. Ja i Sokrat nismo ista osoba sa 2 nicka. Hvala na razumijevanju