Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
U 11:28:58 netko je kupio, tj. netko je prodao, 1000 kom. po 395.00 kn. I još malo siće od ostalih, u istom điru. Sve skupa 1050 kom. Strava.
Zašto strava? Zar će ovo dolje? Pa čovjek valjda ima neki info, izvješće, možda bude dividenda i sl. Ja još čekam neke analize da budem siguran sa svojim ulaganjem.
Pod “strava” ne mislim užas, nego gle, netko je prepoznao priliku. Naravno, i netko je skužio dobru priliku da unovči svoje dionice uz vjerovatno solidnu zaradu.
Aha znači pila naopako, ha, ha. A ja pomislio da imate stravične podatke o BDI-u za danas.
Sad već dosta dugo tavori blizu 400. Prije je bilo teže za očekivati da će probiti jer je dosta ljudi kupovalo na debelo ispod toga, pa sve do 200. Ali sad je drukčije. Oni prije su više-manje iskrcani, a nove snage hoće veće razine. Samo da se Kinezi vrate i raketa kreće.
pazi samo da se ta raketa ne pretvori u nešto drugo
Neki dan Tankerska raste 10% sa trideset tisuća kuna kupnje, danas Atlantska plovidba raste 1% na 700 000 kuna kupnje više manje. Čini mi se da se ovdje igraju igrice. A DIOKI firma koje više nema raste 60%?????????????????
Ako je to tako onda se nadam da ću ovdje brzo udeseterostručiti svoj kapital.
Dragi Sokrate, pa sve je jasno. Firma koja ima bolji underlying value i općenito bolje poslovanje ujedno ima i manje oscilacije cijene. ATPL ti je sigurniji bet od TNPL. Ali TNPL ima potencijalno veću zaradu ukoliko se vozarine održe visoko još neko vrijeme (nekoliko tjedana ili koji mjesec). Sad, ti biraj.
P.S.
Imam puno više ATPL nego TNPL.
Bulkratene faller tirsdag, etter å ha steget fire dager på rad. Baltic Dry-indeksen står nå i 1.369, ned 4,1 prosent.
Capesize 13.848 dollar (- 11,1 prosent)
Panamax 12.204 dollar (- 1,4 prosent)
Handysize 10.260 dollar (- 0,4 prosent)
Supramax: 11.932 dollar (- 1,1 prosent)
•Capesize 13.848 dollar (- 11,1 prosent)
•Panamax 12.204 dollar (- 1,4 prosent)
•Handysize 10.260 dollar (- 0,4 prosent)
•Supramax: 11.932 dollar (- 1,1 prosent
Gadan pad danas..očito će narednih mjesec dana biti problematično s vozarinama dok ne završi Kineska nova godina..
Bulkratene faller tirsdag, etter å ha steget fire dager på rad. Baltic Dry-indeksen står nå i 1.369, ned 4,1 prosent.
Capesize 13.848 dollar (- 11,1 prosent)
Panamax 12.204 dollar (- 1,4 prosent)
Handysize 10.260 dollar (- 0,4 prosent)
Supramax: 11.932 dollar (- 1,1 prosent)
Ružan pad danas, sve što smo se nadali dvodnevnim rastom capesize, danas je poništeno.
taj Bdi je postao totalna glupost.
to bi vam bilo to ..cape ( predvodnik) pa sa 40 000 day na niti 14 000 ,,[emo_palacd]
Dragi Sokrate, pa sve je jasno. Firma koja ima bolji underlying value i općenito bolje poslovanje ujedno ima i manje oscilacije cijene. ATPL ti je sigurniji bet od TNPL. Ali TNPL ima potencijalno veću zaradu ukoliko se vozarine održe visoko još neko vrijeme (nekoliko tjedana ili koji mjesec). Sad, ti biraj.
P.S.
Imam puno više ATPL nego TNPL.
Kad vidim DIOKI izgubim volju uopće ulagat na burzu kod nas. To je paranormalno a kad je tako nije ni normalno ni sve ovo drugo. Mislim da netko upravlja sa padom i rastom i da sve ovo nema veze sa nekom fer “igrom” i stanjem firmi. Kako jedna firma koje nema uopće može imati izlistane dionice na burzi? Mislim da neću ovdje uložiti ni lipe.