Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
bome Cape danas ko Titanic 🙂
iako su 4/6, 1G, 2G, ugovori isti i dalje, ovdje J.. lud zbunjenog 🙂
Capesize 24.068 dollar (- 14,1 prosent)
Panamax 13.112 dollar (- 1,6 prosent)
Handysize 10.532 dollar (- 0,8 prosent)
Supramax: 12.419 dollar (- 0,2 prosent)
Evo da imamo za usporedbu ove gornje vozarine sa istim razdobljem prošle godine:
Capesize 6.182 dollar
Panamax 5.677 dollar
Handysize 6.586 dollar
Supramax: 7.751 dollar
Cijena dionice je tada bila 250kn. Pametnome dosta…
[/quote]
Na Dnevniku HRT su upravo objavili podatak od 370.000 nezaposlenih sa očekivanim trendom up na 400.000, pa je razvidno da dionice ne interesiraju nikoga. Treba kupiti hranu, a bez mase novih klinaca (zadnji takav slučaj je bio nakon IPO HT) nema nam spasa. Ipak, za brodarstvo dolaze bolji dani, već kraj ove godine dočekati će se u puno vedrijem raspoloženju.
kako sam već davno prije govorio, očekujem znatan oporavak ovog sektora u 2.pol ove godine. tome pridonosi daljnji pad ponude brod.prostora , makro oporavak usa i eu ,te trgovine. ne zaboravimo također FI koje uskoro dolazi, gdje očekujem solidan izvještaj , vjerojatno i ugodno iznenađenje .uskoro otvaranje i atpl zgrade , što dodatno pridonosi pozitivnom sentimentu za ovu kompaniju. kockice se pomalo slažu. ovaj pad vozarina (u stvari cape-ova , koji su kolovođe)dobro dođe za dokup dionice , zbilja bi volio da padne na cca 340-350 , što bi bila po meni dobra cijena za ulazak .ali to je samo moja želja …..
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Nešto bolji FFA i fixtures.
[emo_palacd]-7.7%, 1395
Sutra bi mogli cape-ovi ispod panamax-a, koji se, isto kao i supre, relativno dobro drže za ovo doba godine. Ništa, sačekajmo FI za Q4 2013 i naravno, proljeće.
bdi ..priblizava se 1000 .[emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]