gorgija
Na burzi nema ništa sigurno, zato nemoj puno obećavati.
Nikad nisam gledao top 10 Atlanske i tek sad vidim da su ovi panjevi prodali CO koji je ujedno vlasnik 10% Atlanske. Ko zna koje jos dionice ima u vlasnistvu i ne bi me zacudilo da samo od prodaje dionica vrate vise love nego za sto su kupili cijelo CO.Prestrasno.
he he ovo je kao ona o brdu i muhamedu, kad nije ATPL htjela za DRYSom rasti prema 500 onda će se DRYS vratiti njoj ispod 4.00 [emo_cool]
Frankie, to nije baš ispravno gledanje na stvari, jer je kupac CO preuzeo i sve obaveze isplate osiguranih slučajeva ako nastupe.
dakle, ako se sve zgotovi u ožujku recimo, a u travnju nastupi osigurani slučaj radi kojeg CO treba isplatiti milijardu kuna… misliš da će adris reći “to nismo mi ugovarali pa nećemo ni platiti!”?
Jasno je to meni sto ti govoris,ali ovdje su govorili da se kupuje biznis.A pored biznisa ima imovine bar iz ovoga sto ja vidim koliko god hoces. Nadalje po pitanju steta od miljardu kuna drzim da CO takve stete ni ne osigurava(mozda grijesim),a s drugu stranu i vece osiguravateljske kuce kod takvih rizika nastoje smanjit rizik na nacin da se reosiguraju.
pa upravo to i jest njihov biznis: da uzmu lovu (uplaćenu premiju), a plaćaju osigurane slučajeve (koji mogu ili ne moraju nastupiti).
uz malo sreće i povoljnih okolnosti, premija u postotku u odnosu na osiguranu svotu, premašuje vjerojatnost osiguranog slučaja… npr. uzmeš 50.000 premije, da osiguraš nešto na milijun kuna, a procjenjuješ da postoji vjerojatnost od 3% da se to dogodi.
ali OK, ne moramo o tome ovdje.
ja ni nemam veze s osiguravateljskim biznisom (samo sam dobro verziran u vjerojatnosti), a niti tema 😉
Nikad nisam gledao top 10 Atlanske i tek sad vidim da su ovi panjevi prodali CO koji je ujedno vlasnik 10% Atlanske. Ko zna koje jos dionice ima u vlasnistvu i ne bi me zacudilo da samo od prodaje dionica vrate vise love nego za sto su kupili cijelo CO.Prestrasno.
a šta misliš zašto se drži onako niska cijena, sigurno im je u cilju da država nešta više zaradi 🙂
Vidim da danas nitko nije stavio BDI i stanje vani pa da budemo korektni i kada nije tako sjajna situacija:
http://finance.yahoo.com/quotes/DRYS%2CDSX%2CEGLE%2CESEA%2CEXM%2CGNK%2CNM%2CQMAR%2CTBSI
http://www.dryships.com/pages/report.asp
Dakle padamo i sutra….
Imamo li kakvih novosti o Atlant Centru? Vidim da su već prodani svi poslovni prostori u prizemlju, a na prvom je ostalo samo 10 slobodnih. Da li će prihodi od prodaje biti vidljivi u godišnjem FI ?
Da li nezko zna što je s zgradom – još nije etažirano a rekli su da će biti gotovo u 9 mjesecu prošle godine…
Početkom 2012 dignuto 20 mil EUR-a može biti da je to malo uljepšalo bilancu u izvještajima, samo kamata će im u 2013 pojesti eventualnu dobit ako je bude na ovim vozarinama
evo za Craiga, nek ima malo veselja
Capesize 29.401 dollar (- 6,2 prosent)
Panamax 13.487 dollar (- 1,9 prosent)
Handysize 10.668 dollar (- 0,8 prosent)
Supramax: 12.590 dollar (- 2,8 prosent)
I na ovim vozarinama nema više gubitka. Od veljače dobit. A prije toga lijepi FI.