ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 13:07
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
17.542
358
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Loša vijest je da je BDI opet pao.
Dobra vijest je da je pad dvostruko manji nego jučer:-3.6%

Dobra vijest je da je onih -7% od jučer važilo za zadnjih 8 dana, od kada se BDI nije objavljivao. Rekao bih da je ovo danas lošija vijest jer je to pad za samo jedan dan…
Znači slijedi nam malo oštriji pad BDI-a….

http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=9c5f37ae-8899-47d8-9891-4cb9741b1d46

kakve veze ima sad trenutni pad BDI-a kad je opet veći više od 50% za razliku od prošle godine u ovo isto vrijeme…..?

pozz

http://www.hellenicshippingnews.com/News.aspx?ElementId=9c5f37ae-8899-47d8-9891-4cb9741b1d46

nejasna prognoza. “prosječne” vozarine će rasti i biti 35+25% veće – od čega? očito ne od prosječnih u 2013 koje su recimo za pmx bile 9.5 a za smx 10.3, jer onda u 2014 ne bi rasle. da li od najviših u 2013? ili od posljednjeg BDI-a u 2013? doduše ta je prognoza već negdje objavljena u malo opširnijem obliku, tamo nije pisalo “average” nego “overall rates”, pa vjerojatno i ne misle na godišnji prosjek nego na odnos vozarina krajem 2014 i 2015 prema kraju 2013.

kolege,

uz dužno poštovanje prema svima, mislim da ubuduće vozarine neće biti glavni faktor u kreiranju cijene ( osim kod nas malih igrača )! institucionalni to gledaju malo drukčijim naočalama!! postavlja se krucijalno pitanje: što će adris sa 10% vlassništva????? vjerujem da će to biti najveći kamen spoticanja i glavna kočnica ozbiljnijeg rasta!

kolege,

uz dužno poštovanje prema svima, mislim da ubuduće vozarine neće biti glavni faktor u kreiranju cijene ( osim kod nas malih igrača )! institucionalni to gledaju malo drukčijim naočalama!! postavlja se krucijalno pitanje: što će adris sa 10% vlassništva????? vjerujem da će to biti najveći kamen spoticanja i glavna kočnica ozbiljnijeg rasta!

A zasto bi to bio problem?
Postoje 2 osnovna scenarija:
1) ne zanima ih udio u ATPL i zele se toga rijesiti. Ako do toga dodje oni sigurno nece na burzi ovo prodavati. Cekat ce povoljnu priliku i prodati cijeli paket nekom ozbiljnom investitoru (npr neki OMF). U svom scenariju njima svakako odgovara da se cijena dionice podigne.
2) zanima ih udio u ATPL i zele ga dodatno povecati. Mislim na ne treba pojasnjavati sto bi ovo znacilo za dionicu.

Gdje vi vidite problem?

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ovdje veliku neizvjesnost mogu stvoriti dva dioničara koji imaju svaki oko 10 posto.

Ovdje je još važnije pitanje tko je vlasnik skrbničkih PBZ računa. Ako je to ADRIS a što onda? I što ako država “dadne” i svojih 10% ADRISU onda bi imali 26,32%. Stvari bi se mogle zakomplicirati za dosadašnje “vlasnike”. Nije cijena ovdje srušena tek tako, a dežurni grobari su strah redovito dozirali. Mislim da je udruga franak put kojim bi i ovdje trebalo ići. To je jedina tajna budućnosti ove dionice a možda i firme. Istrijani su btw uzeli 3. Maj samo sa jednim ciljem a to je da isisaju lovu iz njega jer su i oni u problemima i to ih jedino može spasit. Riječani to još ne kuže a ovi samo glume a niti malo nisu bolji i kvalitetniji od njih.

Koliki postotak vlasništva je u posjedu CO?

All money is a matter of belief

kolege,

Znači hoćeš reći ako vozarine odu 25-30% gore ove godine to ne će uopće utjecat na cijenu nego će svi biti ukopani na mjestu i razmišljati što će Adris sa svojih 10%? [emo_namigusa] Sigurno će prodavati preko ZSE svaki dan po 100 komada, po bidu [emo_naivan]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

kolege,

A zasto bi to bio problem?
Postoje 2 osnovna scenarija:
1) ne zanima ih udio u ATPL i zele se toga rijesiti. Ako do toga dodje oni sigurno nece na burzi ovo prodavati. Cekat ce povoljnu priliku i prodati cijeli paket nekom ozbiljnom investitoru (npr neki OMF). U svom scenariju njima svakako odgovara da se cijena dionice podigne.
2) zanima ih udio u ATPL i zele ga dodatno povecati. Mislim na ne treba pojasnjavati sto bi ovo znacilo za dionicu.

Gdje vi vidite problem?
[/quote]

Postoji i treći najbolji scenarij, a to je da ATPL proda Adrisu hotel Hilton ili Lapad, i taj vlasnički paket (10%) krajem godine proda vlasnicima rudnika ugljena u Rusiji za koje su angažirana 4 broda u Baltiku. Pod uvjetom da vozarine skoče za 25% kako najavljuju brojni analitičari, dionica bi do prosinca morala skočiti na min.600, pa bi to bio sjajan deal. Osim toga, dugoročno bi se osigurao posao za dio flote. [emo_smijeh]

ja apsolutno ništa ne kužim od ovoga što se tu piše o adrisovih 10% ali kužim da je ona prognoza analitičara od 35% rasta kod stardusta postala 25-30 a kod makalua 25 pa očekujem da se do sutra već počne govoriti o padu vozarina tako da ću spremiti još love za dokup ovih dana, a da se sad odmah ne preplašite moje kupnje kao što ste se prepali adrisove obećavam da neću prodavati tako skoro.

New Report

Close