ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 17:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
17.542
358
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Trgovina vozi na prazno. Kad će više taj BDI?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

BDI -7.2%, manje-više očekivano. Ono što nas zanima je BDI nakon 15.veljače.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

A po svemu sudeći gadno će zaroniti.
Vani je predotvaranje -7%, tako da ćemo mi sutra padati -14% 🙁
http://www.nasdaq.com/symbol/drys/premarket

Još jednom: gdje je BDI? Molim čvrste podatke, nikakve gluposti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Capesize 35.316 dollar (- 9,4 prosent)
Panamax 14.188 dollar (- 2,5 prosent)
Handysize 11.086 dollar (- 3,6 prosent)
Supramax: 13.902 dollar (- 8,5 prosent)

Capesize 35.316 dollar (- 9,4 prosent)
Panamax 14.188 dollar (- 2,5 prosent)
Handysize 11.086 dollar (- 3,6 prosent)
Supramax: 13.902 dollar (- 8,5 prosent)

O pa to je lijepo roknulo. Da li možeš staviti link na izvor ovih podataka?

Vaš link …

Pa i nije nešto pretjerano, ipak je prošlo 8 dana. Dapače, moglo bi se reći da su vozarine vrlo dobre za ovo doba godine, čak izvrsne.
Rulja se prepala kao da će sutra Chapter 11, hehe. Koji bijednici. Neka, da pokupimo još malo.

[/quote]

prošle godine je coal rally počeo tjedan dana prije nove godine, a nova godina je bila 10.02. ove godine je 31.01.mislim da teško da već u siječnju može početi pravi rally, ali neke naznake sezonske nabave bi se ipak mogle vidjeti već i prije ng.

[/quote]

prošle godine je coal rally počeo tjedan dana prije nove godine, a nova godina je bila 10.02. ove godine je 31.01.mislim da teško da već u siječnju može početi pravi rally, ali neke naznake sezonske nabave bi se ipak mogle vidjeti već i prije ng.
[/quote]
Sjetimo se kolovoza kad je većina predviđala ljetno zatišje barem do polovice rujna a BDI je baš tada krenuo. Točno vrijeme preokreta uglavnom je nemoguće pogoditi, ali to i nije toliko važno koliko je važno da će se on dogoditi.
Kineska nova godina je dio problema, a drugi dio je ovo:
http://www.tradewindsnews.com/drycargo/330076/capes-fall-over-christmas
Sezona je oluja u Australiji i Brazilu i mnoge luke za utovar su zatvorene do daljnjeg. Do kada će trajati ovakvo stanje ipak ne možemo znati, ali činjenica je da se ovo ponavlja već nekoliko godina i mislim da je već uračunato u rizik kod dijela ulagača. Čak mislim da je dobar dio njih ciljao upravo ovo razdoblje kao najbolje za konačni dokup prije objave poslovnih rezultata.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

@cxy2012
Pa normalno da je očekivano,naravno da ti nisi očekivao jer si mislio da je sezonska nabava i da djed mraz šalje pune brodove darova iz kine[emo_smijesak]

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Orsula na pola puta do Montreala:
http://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:-75.04826/centery:44.93932/zoom:8/oldmmsi:538003343/olddate:lastknown

Sretno stigla i trenutno je na iskrcaju tereta
http://www.port-montreal.com/pmgeo/navires.do?action=gethtml&type=dep&lang=fr&ord=quai&date=yesterday

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

New Report

Close