ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 27.11.2024. u 02:25
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
17.542
358
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ali prošle godine indexi su bili u ovo vrijeme 50% niži nego danas…tak da nam slijedi dobar FI….naravno dobit..

pozz

mislim da će vjerojatnije biti mali gubitak na vozarinama, kako makalu kaže. ako pretpostavimo da su pola-pola na periode charteru odnosno spotu. naravno ako su uoči oporavka uspjeli s glavninom brodova preći na spot, onda to može bolje izgledati. ali ipak najviše ovisi o tome kakvi će troškovi pomorstva ispasti. ako se opet spuste na oko 112 mil to je nešto sasvim drugo nego ako opet budu 133 mil kao u Q3. u tom drugom slučaju nema šanse da pomorstvo napravi plus iz vozarina već u ovom kvartalu. ali meni je zanimljivije pitanje da li će dionica opet u Q1 napraviti 85%. ili će možda vrhunac sezonske nabave doći još malo kasnije pa ispadne i više [emo_namigusa]
[/quote]

nemoj da previse naraste, 100% ove godine je čisto bilo OK, sljedećih 3-4 nek bude po 50%, i svi zadovoljni (i malo da padne kad prođe sezonska nabava :)),

a dobit/gubitak, pa to je i tako svejedno sa ovom cijenom dionice,

Hoće li država prodavati svoje dionice,i po kolliko?

Da vidimo kako to izgleda vani:
http://finance.yahoo.com/quotes/DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI

Dodali su jos gasa pred kraj.,mi opet zaostajemo.,po obicaju

ali prošle godine indexi su bili u ovo vrijeme 50% niži nego danas…tak da nam slijedi dobar FI….naravno dobit..

pozz

mislim da će vjerojatnije biti mali gubitak na vozarinama, kako makalu kaže. ako pretpostavimo da su pola-pola na periode charteru odnosno spotu. naravno ako su uoči oporavka uspjeli s glavninom brodova preći na spot, onda to može bolje izgledati. ali ipak najviše ovisi o tome kakvi će troškovi pomorstva ispasti. ako se opet spuste na oko 112 mil to je nešto sasvim drugo nego ako opet budu 133 mil kao u Q3. u tom drugom slučaju nema šanse da pomorstvo napravi plus iz vozarina već u ovom kvartalu. ali meni je zanimljivije pitanje da li će dionica opet u Q1 napraviti 85%. ili će možda vrhunac sezonske nabave doći još malo kasnije pa ispadne i više [emo_namigusa]
[/quote]

nemoj da previse naraste, 100% ove godine je čisto bilo OK, sljedećih 3-4 nek bude po 50%, i svi zadovoljni (i malo da padne kad prođe sezonska nabava :)),

a dobit/gubitak, pa to je i tako svejedno sa ovom cijenom dionice,
[/quote]

bilo bi logično da 2014 bude najjača u cijelom ciklusu. tako nizak orderbook neće biti nijedne druge godine. još je 30-35% niži nego što je bio za 2013. uz to se očekuje i veći rast potražnje. kina se bori protiv overheatinga nekretnina tako da jača ponudu i gradi još više public housinga. istovremeno tokom godine dolazi i do oversupplya na strani uvozne željezne rude. bolje se ne bi moglo poklopiti.

http://finance.yahoo.com/q?s=drys

4.18 Up 0.25(6.23%) [emo_cool]

Sretan bozic svim imaocima najpodcjenjenije dionice na zse a i sire

Hugh, \o/

sretan Božić svima

http://finance.yahoo.com/q?s=drys

4.53 Up 0.36(8.58%) [emo_smijeh]

Preko bare zeleno…

A mi plandujemo 3 dana ko šeici…hebeš ovakvu neradničku državu, ljude, burzu…

stock, nema veze… zato ćemo roknuti sutra 3%, ako vani bude crveno 0,2%

jel radi sutra burza ili su i to spojili?? ne bi me čudilo da jesu 🙂

od brodara sa većom tržišnom kapitalizacijom vani drys je prethodni vrh premašio za 25%, nmm za više do 40%.,mi još uvijek čamimo čekajući 5% ispod prethodnog vrha.,da se taj postotni rast izračuna na cijenu atpl to bi nam dalo cijenu od 500 odnosno 560 kuna po dionici.,naravno, ima i onih koji su manje rasli ali od onih koje povremeno pratim nitko manje od 10% prethodnog vrha.,kada sam nekoliko puta u zadnjih mjesec,dva pisao kako atlp svakim danom postaje sve podcjenjenija uglavnom sam brisan no to je činjeica.,i ta podcjenjenost svakim danom postaje sve izraženije i veća još ako tome pridodamo i rast brodara vani.,tužno,jadno i razočaravajuće je to gledati no uvjeran sam da smo sve bliže razdoblju kada će atpl ostvariti strelovit rast u kratkom razdoblju a vjerovatno se i održati na tim razinama uz manje plus,minus korekcije.,

New Report

Close