ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 27.11.2024. u 06:53
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
17.542
358
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Cijena je dobivena na način da su pomnožili broj dionica sa njenom vrijednošću u trenutklu kada je dionica bila 333 kn. Ako su prodaju predvidjeli za 2015. vjerojatno se nadaju projekcijama oporavka tržišta i nadi da bi tada mogli dobiti daleko više novaca. Inaće bi je prodali odmah. A kao što sam i rekao jučer biti će tu i manjka dionica….

Pretpostavljam da je to je minimalna cijena od koje bi trebale krenuti ponude.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

On the Panamax market, it added that “after last week´s rally in the market, we experienced some standoff between owners and chrts this week. Some chrts will have to pay up to cover their end Dec/beg Jan cargos, however, there is not much free tonnage in the North Atlantic. Tarv´s are now being fixed in the low 20´s region and shorter rounds like Murmansk/Baltic rounds have been done in excess of USD 30k on voyage basis. As the holidays are approaching limited activity is expected for the next two weeks followed by a strong start of the New Year. In the eastern hemisphere rates are coming off. The impact on Indonesian ban on coal export causing less activity on the Indo/China rounds. Pac rounds are now being fixed in the low teens. The period market has been somewhat active although with gradually less support from FFA´s short period in the 14k range and one-year around 13k, but takers for period seems to be taking a breather over the holidays for now”, Fearnleys said.
http://drg.blob.core.windows.net/hellenicshippingnewsbody/pdf/fearnleys/fw_week_51_2013.pdf

Tu piše da je vozarina iz ruskog Murmanska prema baltiku oko 30.000 usd dnevno,a Ice panamax Miho Pracat upravo vozi iz Murmanska za engleski Portbury,i trenutno je u Arctic oceanu.A još 4 ice panamaxa su u tom podrucju,od baltika do UK.
trenutnu poziciju broda imate na marinetrafic.com

Kretanje brodova je bilo ažurirano svaki dan,a sad sse nije ažuriralo 20-ak dana!!
a na engleskom izgledu web stranice nema dobrih vijesti-Nove zgrade,4 nova broda,…jel na pomolu namjerno odvračanje investitora,domacih i stranih?da ne naraste cijena na zse…

Kretanje brodova je bilo ažurirano svaki dan,a sad sse nije ažuriralo 20-ak dana!!
a na engleskom izgledu web stranice nema dobrih vijesti-Nove zgrade,4 nova broda,…jel na pomolu namjerno odvračanje investitora,domacih i stranih?da ne naraste cijena na zse…

Isto sam i ja primjetio.,nema azuriranja kretanja brodova bec 3 tjedna

Još nema BDI-a na http://www.dryships.com/pages/report.asp
zaspali

evo vam stanje
Bulkratene snur opp fredag. Baltic Dry-indeksen står i 2.208, opp 3,5 prosent.

Capesize 35.886 dollar (+ 9,4 prosent)
Panamax 14.815 dollar (- 1,3 prosent)
Handysize 11.645 dollar (- 0,7 prosent)
Supramax: 15.500 dollar (- 1,1 prosent)

Veliki skok danas:
Dry FFA Q1-14: Capes $17,250 (+2000)
Pmax $13,750 (+1250)
Soups $12,000 (+250)

Držim da će se efekt viših vozarina vidjeti tek u FI 1Q, a obzirom da je hotel Lapad zatvoren, dok Hilton u 4Q obično zabilježi veći minus, vjerujem da će ukupni rezultat na kraju godine biti podnošljivi minus, dakle cca. 3-4 miljuna dolara crvenog. Planirao sam početkom 2013. godine minus od cca. 10-15 miljuna dolara, pa je to sve odlično, vjerujem da će 2014. donijeti dobit od min. 10ak miljuna dolara, a 2015. bi moglo biti pravog veselja. Sretan Božić svima i puno sreće na tržištu kapitala u godini pred nama.

Držim da će se efekt viših vozarina vidjeti tek u FI 1Q, a obzirom da je hotel Lapad zatvoren, dok Hilton u 4Q obično zabilježi veći minus, vjerujem da će ukupni rezultat na kraju godine biti podnošljivi minus, dakle cca. 3-4 miljuna dolara crvenog. Planirao sam početkom 2013. godine minus od cca. 10-15 miljuna dolara, pa je to sve odlično, vjerujem da će 2014. donijeti dobit od min. 10ak miljuna dolara, a 2015. bi moglo biti pravog veselja. Sretan Božić svima i puno sreće na tržištu kapitala u godini pred nama.

Mislim da ce brodarstvo napraviti dobit vecu nego hoteli gubitak.
Takodjer vazno je kako ce knjiziti prihod od prodaje prostora u atlant centru.
Samo prihod od prostora koji je PBZ kupio moze dosta promijeniti rezultat.
Tu se na svakom kvadratu lijepo zaradjuje.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

netko možda zna otkuda ono povećanje materijalnih troškova pomorstva u Q3 za 20 mil, koliko bi od toga moglo biti nekako vezano uz prodaju brodova?

Ukoliko vozarine nastave ovako rasti, evo nas preko 400 za par dana…
Biti će zanimljivo oko 14:30 🙂

New Report

Close