ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bdi strašno roka, ipak je problem i dalje višak brodskoga prostora.

BDI naraste sa cca 1530 na 2300 dakle oko 45 % a dionica samo sa 350 na 380… ..i sad bdi roka …moš si mislit ..kaj bi sad trebala dionica natrag na 200 da ti budeš sretan non stop svakodnevnom dosadnom kontradrukanijom

@janlana

a uz sve to nije vam zmajki postao brodare među kojima su oni najbitniji završili sa debelim plusom i na velikom volumenu…

A BALVANA!!! :) :) :)

hugh, zašto misliš da bi delistiranje bilo pametno? osobno mislim da bi možda bolje bilo izaći (i) vani. ne znam da li uopće atpl ima uvjete za izaći na napr LSE, ka što je to HT učinio i kako namjerava agrokor, ali činjenica je da je nedostatak novca odraz cijene.

Adris kupio CROS, konačno jedna dobra vijest. Nisam siguran da će Vlahović and co. stajati sa strane u pogledu svoje ime u ATPL, najbolje je da im ATPL proda hotele za masnu lovu i otkupi 10% dionica od Adrisa. Svi zadovoljni, Adris, ATPL (značajno poveća keš na računu i očisti vlasničku strukturu) i dioničari, ima li tko protiv?

koja je to ekipa, nisu ovi iz vlade iznjeli po koliko su procjenili imovinu od CO, nekretnine, pa recimo ovih 10% iz ATPL :),

al to je kapitalizam 🙂

opet imamo jeftine robe ,uzimamo li zalet za napad preko 400 kn?

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

I tako nam je sada ADRIS sa 10% većinski vlasnik. Biti će tu velike borbe oko dobivanja barem kontrolnog paketa kojime vlasnik može donositi strateške odluke. Ajmo malo teretizirati: Tu je još preostalih 10% koje ima država, koje će isto vjerojatno ubrzo na prodaju. Ovdje su onda moguća 2 scenarija: ili da i taj paket kupi ADRIS, time opet neće imati kontrolni paket. A ako se u igru uključi netko treći, očekujem borbu za svaku dionicu….
Mislim da je dobra stvar što je vlasnik ovog paketa ADRIS, unjeti će malo dinamike u strukturu vlasništva. Ne vjerujem da će se zadovoljiti sa ovih 10% vlasništva koje im baš ne znaći puno…

Molim ako netko zna di je kolega Kormilar..
Da se čovjeku nije što desilo..bio je stalno prisutan i odjednom je nestao..

@BearG
Nema Kormilara nema Vranje [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]….
Čovjek na odmoru troši što je nakupio od šišanja…

Capesize 32.808 dollar (- 0,1 prosent)
Panamax 15.017 dollar (- 3,2 prosent)
Handysize 11.726 dollar (- 0,3 prosent)
Supramax: 15.671 dollar (- 1,2 prosent)

najbolji potez uprave po meni blo bi sazivanje izvanredne skupštine sa jednom točkom a ta bi bila delistiranje dionice.,npr. sazovu skupštinu za 31.12. i lijepo odluče da se dionica delistira se zse zadnjim danom prvog kvartala u 2014.,pa nek si onda misli svako za sebe što će.,to bi kratkoročno i srednjoročno bila najbolja odluka.,a onda kroz koju god ako se zse popravi natrag a ako ne idemo na neku pravu burzu.,jedino sam siguran da cijena dan prije delistiranja nebi bila ni približno slična današnjoj.,

a zašto bi tebi odgovarao taj scenarij?

mora biti ili zato što misliš da bi onda 31.03. bila neka cijena (koja?) po kojoj bi sve prodao ili, ako ne bi sad prodavao, zato što misliš da će se za par godina preko oglasnika moći dobiti bolja cijena nego da je na zse?

na nekoj drugoj burzi mogu se izlistati i bez povlačenja ovdje.

http://finance.yahoo.com/quotes/DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI
Evo kad neće Zmajki…

New Report

Close