ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Shvatit će on al mu bude kasno 🙂

ne bih se ja brinuo za kolegu cxy2012, koliko se sjećam krcao se on tamo negdje do 250, ne znam s koliko trejda ali siguran sam da drži i finu količinu papirića koje ne dira [emo_smijesak]

pogledajte malo bilance, odnosno račune dobiti i gubitka od brodara [emo_palacg]

zadnji kvartal će biti isto [emo_dolar][emo_dolar][emo_palacg]

AP Ston 19.000 usd dnevno od 17.prosinca
Vrijeme je za hitnu kupnju 5-6 mladih polovnih brodova.Što nam Kulaš čeka?Puni su casha.

inače supre su po prognozama oporavka trebali tek u 2015 postići prosječnu vozarinu 18.000.

Šteta što umjesto 2+2 opcije nije bila 4+4 sa recimo još četiri eko GD 64000. Tajming je bio savršen, sad bi dobili skoro 2 broda besplatno samo na razlici u cijeni.

ja bih kao i lapad radije polovne. tako da budu spremni za start kad za mjesec i pol krene sezonska nabava.

Šteta što umjesto 2+2 opcije nije bila 4+4 sa recimo još četiri eko GD 64000. Tajming je bio savršen, sad bi dobili skoro 2 broda besplatno samo na razlici u cijeni.

ja bih kao i lapad radije polovne. tako da budu spremni za start kad za mjesec i pol krene sezonska nabava.
[/quote]

Zašto su onda prodali 2 broda (Oluja i Sv. Nikola) prije par mjeseci? Da li prema tome misliš da je to bila pogrešna procjena uprave?

[/quote]

Zašto su onda prodali 2 broda (Oluja i Sv. Nikola) prije par mjeseci? Da li prema tome misliš da je to bila pogrešna procjena uprave?
[/quote]

zadržali su ih u najmu na 5 godina. koji su btw ugovorili tik prije uzleta vozarina [emo_smijesak]

gorgija, pa to je bio jedan sjajan potez… nisu više opterećeni vlasništvom nad dva stara broda, casha nikad dosta, a još će i na njima zarađivati (dobro) idućih 5 godina, zar ne?
pogotovo što je još i tajming sjajno pogođen… sale and lease back s odličnim ishodom… barem su zasad sve šanse da će tako biti.

[/quote]
S obzirom da je moja opcija prošlo svršeno vrijeme, zašto ne, pogotovo ako je cijena dobra. Mada još uvijek postoji nepoznanica kako će nove klase eko brodova utjecati na cijene starijih u budućnosti. Mislim da se tu krije najveći rizik i da je uprava toga svjesna, pogotovo jer bi se sljedeće godine na tržištu trebali pojaviti još ekonomičniji brodovi. Možda se i to čeka pa ne bi bilo pametno previše ostati zarobljen u tehnološki ipak starijoj imovini. A i ekološki kriteriji su sve zahtjevniji, nije ni to beznačajno.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Sve oko atpl izgleda veoma optimisticno osim cijene dionice.,ona je predstecajna

Hugh! Previše je malih dioničara u AP zato nema pomaka

Hugh! Previše je malih dioničara u AP zato nema pomaka

Tako je previše je malih dioničara, nema čvrste ruke…
Rekao bih da je i definitno dodatni uteg CO i njenih 10% u vlasništvu. Nikome nije u interesu, a posebno našoj vladi da prije prodaje, CO ima veliku knjigovodstvenu vrijednost u dionicama ATPL. Dok se to pitanje ne riješi sa budućim vlasnicima, nema ovdje pomaka. Vidjeli smo ponudu za HPB. Nažalost….

AP Ston 19.000 usd dnevno od 17.prosinca
S potrazivanjem 180 mil kn od skvera imaju casha oko 300 mil kn…
zadnji put je predujam divid bio krajem siječnja 2009.?50 kn/dionici?

New Report

Close