kako mislite da je gotovo s rastom bdi-a?.,jel donesena nakakva uredba o zabrani rasta ili je to vaše stručno mišljenje?
kako mislite da je gotovo s rastom bdi-a?.,jel donesena nakakva uredba o zabrani rasta ili je to vaše stručno mišljenje?
To je samo moje laičko mišljanje i praćenje statistike da krajem i početkom godine slijedi pad BDI-a. I bojazan da natrag ne skliznemo do 320kn nakon što smo rasli do 400kn. Bojim se da se ta ista situacija od prije mjesec dana ne ponovi…
http://finance.yahoo.com/quotes/DSX+DRYS+EGLE+EXM+FREE+GNK+nM+OCNF+SEA+QMAR+BHO+TRMD+ESEA+TBSI+TOPT+PRGN+GDOCF.pk+dnord.co+torm.co+gogl.ol+ceco.ol+bel.ol+jin.ol/view/v1
[emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]
štivo za vikend u 14 nastavaka [emo_cool]
http://finance.yahoo.com/news/morgan-stanley-upgrades-dry-bulk-192928677.html
Rates will advance next year, led by a 53% rally for Panamax vessels hauling coal and iron ore, according to the averages of more than 50 analyst estimates compiled by Bloomberg News
ja mislim da je taj BDI zlo 😉
jer potiče na špekulantsko ponašanje sa svojim velikim dnevnim oscilacijama… a ko da nas (mislim, prosječne trgovatelje na zse) uopće i treba poticati na špekulantsko ponašanje. 😉
ali gledano unaprijed, mislim da nema neke velike sumnje da će 2014. biti bolja, a 2015. još bolja… zato sam i stavio onu svoju nekakvu prognozu o 1000 kuna unutar tri godine… naravno, bolje okolnosti za ATPL ne znače direktno i bolju cijenu za dionicu, a pogotovo se ne može reći koliko… ali stojim kod tih očekivanja, a nekom s dugom pamćenjem i zlobnim namjerama preporučujem da me zaskoči u prosincu 2016 sa: "aha!!! a šta si ti ono pričao prije tri godine!!?" 😉
s finance.yahoo.com, što je gorgija stavio: Morgan Stanley’s review claiming that shipping is at the start of a two-year rally.
želio bih samo da službeno uđe u zapisnik da sam ja to rekao nekoliko sati prije morgan stanleya. 😉
oni su izgleda prespavali prošlu godinu [emo_namigusa] dry shipping nikako ne može biti na početku dvogodišnjeg rallyja. valjda žele reći na početku druge trećine trogodišnjeg.
a možda i na početku druge četvrtine četvorogodišnjeg, to se još uopće ne može isključiti.
Hoće li biti hlađenje, nakon novoga pada (zaokreta) vozariana.