Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 22.540 | 460 | 47,70 | 49,10 | 0,00% |
Ja ovdje vidim (Po mom skromnom mišljenju) jednu od najvećih kočnica vlasništvo CO 10 posto i ako potencijalnim kupcima CO nije u interesu da cijena ide gore ona neće ići.
Pozdrav!
To je malo prestatično promatranje. Čini mi se da su ponude već došle i da CO ide na bubanj vrlo uskoro. A onda će im pasati što veća cijena.
@serislav: ne, ako žele dokupiti/preuzeti
recimo, adrisu bi baš pasalo jedno ovakvo ulaganje od 500 milijuna kuna… jer sigurno znaju što za to dobivaju.
Iskreno, to je veliko prtljanje. Kad imaš 10% onda moraš ili dati ponudu za preuzimanje ili moraš krenuti naprosto kupovati, a to diže cijenu. Squeeze out možeš napraviti tek kad imaš 95%, po cijeni nekakvog tromjesečnog prosjeka. U bilo kojoj drugoj varijanti preuzimanja ponudu tko želi može prihvatiti, a tko ne želi ne mora.
Osim toga, dionica je na nivoima koji korespondiraju vozarinama i cijenama sličnih dionica u svijetu, u odnosu na BV (0.3-0.4 BV). I tako će više manje biti i dalje.
vidi, vidi! ovi i o nama pričaju! 😉
vijest je od danas, ali to je onaj brod za kojeg je atlantska prije nekoliko dana javila, jel da?
@serislav: u nekim slučajevima nije da moraš dati ponudu za preuzimanje, nego ŽELIŠ! 😉
ja sam siguran da će adris, ako uzme CO, spadati u te želiš.
mislim da je u pripremi zakon po kojem će jedino okidanje kad moraš dati ponudu za preuzimanje, biti kad pređeš 25%.
Ja ovdje vidim (Po mom skromnom mišljenju) jednu od najvećih kočnica vlasništvo CO 10 posto i ako potencijalnim kupcima CO nije u interesu da cijena ide gore ona neće ići.
Pozdrav!
alkar Yoyo u sridu, to je zaista meritum i dok se ne rješi taj problem dionica ne može jače up, ( volio bi da se varam)
@serislav: u nekim slučajevima nije da moraš dati ponudu za preuzimanje, nego ŽELIŠ! 😉
ja sam siguran da će adris, ako uzme CO, spadati u te želiš.
mislim da je u pripremi zakon po kojem će jedino okidanje kad moraš dati ponudu za preuzimanje, biti kad pređeš 25%.
Za 25% već imaš. Ali meritum je: ako ŽELE, neka daju ponudu. Pa kom opanci kom obojci. Cijenu na burzi ne određuje ponuda, osim ako nije bitno viša od cijene na burzi.
U premarketu dionica DRYS up 12%. To je tržište, a ne ova žabokrečina. Na ZSE 12% nešto može narasti samo u okviru zadnjeg uzdaha prije konačnog izdaha, kako se to lijepo vidi na DIOK-iju.
Javi se sam sebi na temi JDPL. Tamo si napisao da BDI nije nikakav pokazatelj.