ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 12:08
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
30.821
629
49,00
49,20
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Višak kapitala s Diokija, ne zna kud bi…pa, izmišljaju rast vozarina,,

Ja sam malo obrno kapital na diokiu a ako se bdi okreće mezio bih svakako i Atlanske!

AFRIČKA ŠLJIVA- NE PADA! ŽENE ZNAJU!

Jel to sad to da li se BDI stabilizirao molim iskusnije ako može komentar.

Druže Pachanga,

ne znam da li se stabilizirao, tj. u brodarstvu je to besmisleno pitanje jer su vozarine u konstantnom pokretu, na gore ili na dolje, zbog sezonskih nabava ili njihovog izostanka. Pitanje je nivoa na kojem se to događa, a to ovisi o ponudi i potražnji. Ukoliko se složimo da je dno ogrebeno negdje prošle godine, ili 2012-2013, možemo reći da se ide polako up, srednjeročno i dugoročno. Da li će danas BDI okrenuti na gore, ne znam, ali znam da je prema RS Platou prosjek danas ugovorenih vozarina za Panamax brodove 14 222 USD.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Druže Pachanga,

ne znam da li se stabilizirao, tj. u brodarstvu je to besmisleno pitanje jer su vozarine u konstantnom pokretu, na gore ili na dolje, zbog sezonskih nabava ili njihovog izostanka. Pitanje je nivoa na kojem se to događa, a to ovisi o ponudi i potražnji. Ukoliko se složimo da je dno ogrebeno negdje prošle godine, ili 2012-2013, možemo reći da se ide polako up, srednjeročno i dugoročno. Da li će danas BDI okrenuti na gore, ne znam, ali znam da je prema RS Platou prosjek danas ugovorenih vozarina za Panamax brodove 14 222 USD.

Pajdo reci ti meni jel vrijeme za šoping i da li se kratkoročno može šta zaraditi a ne knjige pisati.Dum dum i idemo…
Isto veliko hvala serislave na angažmanu!

Nitko ti ne može reći što će biti za dan-dva ili tjedan ili dva. Ako ti je do dum dum 20-30% i idemo onda odi na DIOKI. Ma nema frke, to napišem za minutu. Pozdrav!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Nitko ti ne može reći što će biti za dan-dva ili tjedan ili dva. Ako ti je do dum dum 20-30% i idemo onda odi na DIOKI. Ma nema frke, to napišem za minutu. Pozdrav!

Dioki sam odradio a vidim da se na Atlanskoj nešto kuha zadnjih par dana a i tehnička govori da bi trebalo puno gore.Ne želim iznositi targete ali izgleda vrlo obečavajuće.

A i ask mi se čini poprilično proluftan.A i sam si reko da nije značajnije pala bez obzira na promjenu BDI-a.Na glas razmišljam!Moguće da je ovo sljedeće utočište za kapital.

sa bida je u cca 10 minuta nestalo 4000 komada?!?!?!

•Capesize 16.554 dollar (- 5,5 prosent)
•Panamax 10.880 dollar (+ 1,2 prosent)
•Handysize 10.282 dollar (+ 1,2 prosent)
•Supramax: 14.570 dollar (+ 1,1 prosent)

U plusu panamax-i danas..

11. mjesec je praktički gotov. Ukoliko panamaxi ostanu na ovom nivou, a pogotovo uz mali plus, FI će biti pozitivan, za brodarstvo. A i supre su tu!

P.S.
Nadam se da mi neće obrisati poruku kao zadnji put kad sam spomenuo FI.

S&P 500 pregazio 1800 danas kao plitak potok, a mi na ZSE smo još u debelom blatu do koljena. ATPL je na pogrešnoj burzi i to je najveći problem uz nedostatak keša za investiranje. Ipak, držim da je najgore iza nas.[emo_palacg]

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303342104579098680549111434

http://www.ft.com/cms/s/0/d0edcd42-d7d9-11e2-b4a4-00144feab7de.html#axzz2lRnK6mqf

Ako bi netko od iskusnijih investitora mogao prokomentirati ova dva članka?

New Report

Close