ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na prvi pogled vrlo dobro izvješće, ako je treći kvartal ovakav onda bi četvrti sa višim vozarinama trebao biti još dosta bolji.

Buy the dip!

Di ste sad katastrofičari Lojtra i ekipa ha?

Pa ako mene pitate bolje je tnpl od atpl…mislim što se izvješća tiče..[emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

Tu smo…to je bilo to, sad natrag na 330, do kraja tjedna 300. Kao što vidimo vozarine padaju i to je to. Ovo je bila kratkoročna dobit, samo za 3. kvartal dok su vozarine bile visoko, preko 16.000.

Nevjerojatna transformacija. Očekivao sam + samo za treći kvartal otprilike onoliko koliko sada iznosi za ukupno prvih 9M. Ovo ni najveći optimisti nisu očekivali. Istina, najviše zahvaljujući efektu prodaje brodova.
Sasvim sigurno najugodnije iznenađenje u izvješćima do sada.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

pardon, u 10 mj. su bile preko 16.000 ali evo već danas izgleda bit će ispod 14.000 a do kraja godine prognoze su loše, za 2014. još lošije. 8500 već za 1. kvartal 2014!!!
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

a šta reć na izvješće, sve su rekli u njemu…

Ostvareni gubitak pomorstva je očekivan, manji od planiranog, kao posljedica krize na pomorskom
tržištu rasutih tereta u razdoblju povijesno najnižih vozarina, dok je dobitak u djelatnosti
hotelijerstva očekivan, veći od planiranog, zbog sezonskog karektera poslovanja.

Grupa nije imala problema s likvidnošću.

i uz sve to još je amortizacija povećana za 20 mil. kn

izvješće je tako-tako, no kako su vozarine prilično pale zadnjih desetak dana, 4Q će vjerojatno biti lošiji od 3Q

kosor

q4 po vozarinama na ovim razinama može biti samo bolji nego prethodni jedino što u q4 jerovatno neće biti prodaje brodova.,

Tržište očito nije dobro prihvatilo ovaj FI, značajan kumulativni gubitak je tu, i ne može ga se ispraviti do kraja godine sa ovakvim i nižim vozarinama, i bez turizma.

Q4 će vjerovatno biti na razini Q3, čisto gledajući trajanje perioda solidnijih vozarina, ali ovo za iduću godinu je brate strava. Opet samo gubici u pomorstvu. Ne može drukčije ni biti ako Clarkson kaže da je overcapacity još uvijek oko 30%. Ali Bože moj, valjda će izvjesne niže vozarine u 2014. pogurati scrap i odgoditi naručivanje pa onda 2015. ozbiljni up. Dotad tavorenje na 300-350, možda koju kunu više ili manje, nema tu čuda.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

pitanje za drukere na ATPL, želite li da je firma dobra i da radi , da zaradjuje , da su vozarine ok ili da sve propada da su vozarine u k, jer po ekipi očito da bi bilo ok da se obistinu njihova proročanstva i da ova firme ode u stečaj i da onda mogu reć eto vgam na, zaista je ovo dno dna , samo zaboravili ste za vas nema mista na stranim burzama jer novca nemate a ovo će trajat još malo

New Report

Close