ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 20:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Na prvi pogled vrlo dobro izvješće, ako je treći kvartal ovakav onda bi četvrti sa višim vozarinama trebao biti još dosta bolji.

Buy the dip!

Di ste sad katastrofičari Lojtra i ekipa ha?

Pa ako mene pitate bolje je tnpl od atpl…mislim što se izvješća tiče..[emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

Tu smo…to je bilo to, sad natrag na 330, do kraja tjedna 300. Kao što vidimo vozarine padaju i to je to. Ovo je bila kratkoročna dobit, samo za 3. kvartal dok su vozarine bile visoko, preko 16.000.

Nevjerojatna transformacija. Očekivao sam + samo za treći kvartal otprilike onoliko koliko sada iznosi za ukupno prvih 9M. Ovo ni najveći optimisti nisu očekivali. Istina, najviše zahvaljujući efektu prodaje brodova.
Sasvim sigurno najugodnije iznenađenje u izvješćima do sada.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

pardon, u 10 mj. su bile preko 16.000 ali evo već danas izgleda bit će ispod 14.000 a do kraja godine prognoze su loše, za 2014. još lošije. 8500 već za 1. kvartal 2014!!!
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx

a šta reć na izvješće, sve su rekli u njemu…

Ostvareni gubitak pomorstva je očekivan, manji od planiranog, kao posljedica krize na pomorskom
tržištu rasutih tereta u razdoblju povijesno najnižih vozarina, dok je dobitak u djelatnosti
hotelijerstva očekivan, veći od planiranog, zbog sezonskog karektera poslovanja.

Grupa nije imala problema s likvidnošću.

i uz sve to još je amortizacija povećana za 20 mil. kn

izvješće je tako-tako, no kako su vozarine prilično pale zadnjih desetak dana, 4Q će vjerojatno biti lošiji od 3Q

kosor

q4 po vozarinama na ovim razinama može biti samo bolji nego prethodni jedino što u q4 jerovatno neće biti prodaje brodova.,

Tržište očito nije dobro prihvatilo ovaj FI, značajan kumulativni gubitak je tu, i ne može ga se ispraviti do kraja godine sa ovakvim i nižim vozarinama, i bez turizma.

Q4 će vjerovatno biti na razini Q3, čisto gledajući trajanje perioda solidnijih vozarina, ali ovo za iduću godinu je brate strava. Opet samo gubici u pomorstvu. Ne može drukčije ni biti ako Clarkson kaže da je overcapacity još uvijek oko 30%. Ali Bože moj, valjda će izvjesne niže vozarine u 2014. pogurati scrap i odgoditi naručivanje pa onda 2015. ozbiljni up. Dotad tavorenje na 300-350, možda koju kunu više ili manje, nema tu čuda.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

pitanje za drukere na ATPL, želite li da je firma dobra i da radi , da zaradjuje , da su vozarine ok ili da sve propada da su vozarine u k, jer po ekipi očito da bi bilo ok da se obistinu njihova proročanstva i da ova firme ode u stečaj i da onda mogu reć eto vgam na, zaista je ovo dno dna , samo zaboravili ste za vas nema mista na stranim burzama jer novca nemate a ovo će trajat još malo

New Report

Close