Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
365,05
BCI Average of the T/C routes $21363 (DOWN 984)
prekrasno…ali pjevaju se borbene [emo_palacd][emo_palacd]
slika govori vise od tisucu rijeci
Drys 2,80 = Atpl 280 kn.
Čestitke zaslužnima što se drži cijena no pošto je povijest učiteljica života, čim se duže održava ova cijena to će biti bolniji pad. No, stvarno nije mi jasno tko sad kupuje kad je očito da je iz dana u dan sve veći pad BDI-a. Možda netko kupuje s tuđim novcima, jedino tako. Da je u pitanju moja penzija neznam što bi im napravio.
@Lojtra , počeo si svašta govorit.
uživaj i gledaj.
Bdi je krenuo sa brutalnim ronjenjem, a to samo znači da kriza u brodarstvu još nije prošla, novogradnje i višak brodskoga prostora u vezi čega sam pisao nedavno dok su neki to ismijavali, a sada nemaju komentara.
Tu je vjerovatno točka zastoja. Pad cape-ova je bitno usporio, Panamax-i će još zviznuti, vjerovatno negdje do 12-13 kUSD, ali ni to nije loše za stabilizaciju na pozitivnoj nuli.
Nakon 3 dana rasta vani, nije čudno da je došlo trenutno do malog zastoja. nastavak slijedi u ponedjeljak. A od čega ćemo se mi odbiti kad nismo ništa ni pali. Zadnja 2-3 tjedna brodari vani su se prepolovili.
čitam komentare i tako se fino osjećam u ATPL, danas promet samo 95 k,
najsretniji bi bio da zvekne na bar 100, da možete i vi nešto kupiti, ako nađete od koga bar tih 100-200 komada
On the Panamax front, the shipbroker mentioned that “with plenty of major players in Berlin for the Coal Trans conference and lack of fresh cargo in the market, we have seen rates slip across both hemispheres this week. It seems that the Chinese has halted their re-stocking of iron ore for now as the rally we have experienced the last month seems to have come to a halt. TA´s are now paying around 18k while for the shorter Baltic/Murmansk runs owners are fetching low 20´s (from high 20´s end of last week). In the Pacific the rounds are now fixing low teens. The period market is less active with takers withdrawing because of the uncertainty for the short term market”, it stated.