Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
@serislav
bez uvrede a da nema možda veze sa preokretom vozarina iz zelenog u crveno. Često crvenilo traje po mjesec dana, jel tako? zašto misliš da opet ne možemo ispod 200 kn. Ja dok sam prodao po 380-400, neki tip na forumu je napisao da mi se svi sa foruma smiju. Prijatno im bilo…a u đepu rupa.[emo_ooooo]
Lojtra, druže, bez uvrede, ti si burekolog i tebi je jako važno da prodaš na vrijeme prije nego padne za 10-15%. Pa onda opet malo kupiš pa opet itd. I tu i tamo se i skuriš, naravno, ne možeš uvijek pogoditi. Mene zanima samo da li je oporavak srednjeročan, na razini dvije do tri godine. Zašto, zato jer me ne zanima burekologija nego da ono što sam upio na 340 prodam za 1500. I mislim da će to tako i biti. Možemo na ZSE i ispod 100, ali to nije kriterij za srednjeročno odlučivanje. Srednjeročni fundamenti nemaju veze s okrenulo u crveno pa opet u zeleno itd. To je poanta.
Jučer je na platou bio dugorocni time charter 10-12 mjeseci za PANAMAX na BALTIKU,Lulea-Švedska, 16.500 usd
a danas panamax na mediteranu-cape passero, 11-13 mjeseci 15.250 usd dnevno.
5 Ice panamaxa atlantske je na podrucju od UK-BALTIK a 6.panamax Libertas je u Mediteranu-Brindisi,Italija.
Kad je na proljece 2009 brod City of Dubrovnik zaljucen na 1 year 16.000 usd cijena atpl je bila oko 900.
ohrabrujući podaci. samo neka vozarine ne rone više, prelit će se to i na izvješća.
ovo je grobex i tone već 5 tjedana. to se nužno mora odraziti na atpl, mada je atpl svjetska, ne grobex tvrtka. samo neka nama vozarine drže dalje, kad stignu izvješća, može grobex svirati što hoće
samo polako, krecu opet novi pregovori u 1 mjesecu, nece to zauvijek….ovo je sada napravljeno da se iskrcaju oni koji moraju
@Serislav
slažem se u svemu osim onih 10-15 %. Može biti to i 50 i više posto. Pa čekaj opet par godina. I kakav sam ja to burekolog, imam dionice od 2005-2006g.(razne vrste).
samo polako, krecu opet novi pregovori u 1 mjesecu, nece to zauvijek….ovo je sada napravljeno da se iskrcaju oni koji moraju
Čekaj malo, još se nitko nije iskrcao. Nema bida da se iskrca.
polako, polako, ovo je takav balon, ovakav jos nije nikada bio….
S&P je na Ath a imaju nezaposlenos duplo goru nego 2008., i nema mrdanja jos sigurno 2 ili 3 godine… Kina je krenula u onaj proces koji prirodnim putem ide, sve manje i manje….
samo polako i strpljivo, treba biti u pobjednickoj momcadi…
serislave, kod brodara sve ima veze s fundamentima, pa i ovaj pad, sad je nepoznanica što će biti sa slow steamingom, kad se više ne vozi u minusu, i ako se brodari krenu redom vraćati na stare brzine, vozarine bi mogle još duže ostati na ovim razinama ili i malo niže. i teško da će se ATPL sad držati na 400 kuna dok se računa da bi u 2014 mogla imati EPS recimo 15-20 kuna. tu se ipak treba strpiti. dugoročno sve štima, ali činjenica je da je ovo vjerojatno bio vrh BDI-a barem do proljeća.
Gorgija,NEBRODARSKI dio Atlantske vrijedi više od 400 kuna po dionici,pa ZSE trenutno vrednuje brodarski dio ispod 0 kuna.
A kolika bi bila dobit ako prodaju staru zgradu ili jedan hotel?preko 100 kuna po dionici?
tako je @gorgija
ima tu jos jako puno nepoznanica, nista nije jasno, osim da ce svi drzat kamatu niskom, pa dok ide ide…a osobno ne vjerujem da ce dugo ici
Usa spominje vec 2017 godinu kada ce doci do zeljenog rasta od 3%
ja osobno, znaci moje misljenje je da moramo u jos jednu rupu upast(govorim o svijetu), jer o nama nema smisla govorit, jer to je u fix-u slijedecih 5 godina…
zato polako i pazljivo…
Atpl prodaje brodove, sto nije dobro, fali casha, zadrzana dobit je takva kakva je(to je samo racunovodstveno stanje)
polako, polako, i opet napominjem dok cekate nemojte imat oportunitetni trosak, ima sada boljih momcadi
Gorgija, dao sam ti pozitivnu ocjenu za poruku, s malom rezervom, otprilike na tragu onoga što je rekao lapad: ima li cijena uopće veze s razlikom imovine i dugovanja, ovdje na ZSE? Mislim da ne. Samo s BDI. I to ne uvijek. Nadalje, nije mi jasno kako si došao do EPS od 15 do 20 kn za 2014. S kojim si break even troškovima i kojim prosjekom vozarina ušao u proračun? Dana godišnje? Pojasni malo. Znatiželjan sam, ni najmanje zajedljiv.
tako je @gorgija
ima tu jos jako puno nepoznanica, nista nije jasno, osim da ce svi drzat kamatu niskom, pa dok ide ide…a osobno ne vjerujem da ce dugo ici
Usa spominje vec 2017 godinu kada ce doci do zeljenog rasta od 3%
ja osobno, znaci moje misljenje je da moramo u jos jednu rupu upast(govorim o svijetu), jer o nama nema smisla govorit, jer to je u fix-u slijedecih 5 godina…
zato polako i pazljivo…
Atpl prodaje brodove, sto nije dobro, fali casha, zadrzana dobit je takva kakva je(to je samo racunovodstveno stanje)
polako, polako, i opet napominjem dok cekate nemojte imat oportunitetni trosak, ima sada boljih momcadi