ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 18:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

po Lloydu izgleda da su se dogovorili sa škverom JES o kupnji AP Konavle a o drugom brodu zasada nema nigdje po netu informacija.
Trebalo bi pitati pomorce da li je netko pozvan na novogradnju.Makalu i ostali,javite se,šta kažu pomorci?

Oba broda prodana su u paketu istom kupcu za iznos od 43M USD kao što se može vidjeti u onom izvješću. Samo pitanje tko je kupac? Ako to nije bio Swiss Marine prije, zašto bi bio Mykonos sada? Ali tih 43M u potpunosti odgovara iznosu prije uplaćenog predujma za izgradnju + cijena za koju su prodana dva stara broda.
[/quote]

interesantno, nisam prije računao, ali po tome ispada da su svaki brod prodali za 21.5 m $ ili cca 120 mil kn svaki,,

da svih 15 brodova i ove nove prodaju po toj cijeni ispada oko 1.300 kn/dionici?? + još ovaj keš od ova 2 šta su otišla je oko 170 kn/dionici,, ufff stvarno nisam računao da toliko vrijede samo brodovi, bez nekretnina

pa BV se vodi dosta niže od tih zajedno 1.470 kn, ako se ne varam oko 1.300 kn? Netto dug je oko 950 kn/dionici, a zadržana dobit 693kn po dionici? po tome ispada BV-dug+zadržana dobit = cca 1.050 kn,, jel ja nešto krivo računam ili? ja sam kalkulirao sa 700-800 kn da dođe kad se sve oduzme/zbroji

Ma dobro si ti to sračunao. Još da se po tome počnu ravnati i investitori … gdje bi nam kraj bio.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

interesantno, nisam prije računao, ali po tome ispada da su svaki brod prodali za 21.5 m $ ili cca 120 mil kn svaki,,

da svih 15 brodova i ove nove prodaju po toj cijeni ispada oko 1.300 kn/dionici?? + još ovaj keš od ova 2 šta su otišla je oko 170 kn/dionici,, ufff stvarno nisam računao da toliko vrijede samo brodovi, bez nekretnina

pa BV se vodi dosta niže od tih zajedno 1.470 kn, ako se ne varam oko 1.300 kn? Netto dug je oko 950 kn/dionici, a zadržana dobit 693kn po dionici? po tome ispada BV-dug+zadržana dobit = cca 1.050 kn,, jel ja nešto krivo računam ili? ja sam kalkulirao sa 700-800 kn da dođe kad se sve oduzme/zbroji

[/quote]
A dugovi?

ma nisam,
jer po izvješću je 1300-950+693 je tih cca 1.043 kn
ali po ovim brodovima je 1.470 +nekretnine?? -950+693 = X ???

hm očito je X = današnjih 350 kn hahahaha,
šta bi bilo da je taj omjer kao kao kod DLKV, DIOKI, INGRA …. onda bi bili na 1.500 :))

Ne moras se patiti sa izracunima, imas dolje link.
Trenutni BVPS je 1037,21 kn a P/B je 0.34 🙂

http://www.mojedionice.com/dionica/ATPL-R-A

Cekajte samo dok ljudi skuze da je gotovo s poslovanjem u minusu i da ce sljedeca godina biti pozitivna s mogucom isplatom dividende.
Onda cemo vidjeti kolika ce cijena biti, kad ovi sto sad prodaju pocnu ponovo kupovati 🙂

Problem je samo što se ovdje nema od koga kupovat. Znam podosta njih koji imaju velik broj dionica AP stečenih po “nula” kuna ali ovo ih ne dira i egzistenciju su već stekli na drugi način ili je imaju na drugi način. U razovoru uglavnom prevladava mišljenje da je to za njihove mlađe pa nek se “svađaju” poslije, a da je i njima jasno da je burza samo inženjering i da ih samo nemoralna ponuda može izbaciti iz cipela. Vele da im je AP sirurnija nego bilo koja banka. Ima tu jedan interesatan detalj što nemaju još brokerski račun a za ovaj forum i ne znaju!!!

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Kormilar

Čiča miča i gotova priča.

Vele da im je AP sirurnija nego bilo koja banka.

nije samo njima. zato su porasle cijene bulkera poslije onog na cipru, kad su brodari viškove iz banaka počeli prelijevati u brodove, jer je postalo jasno da je shipping trenutno sigurnije ulaganje od depozita u banci, pogotovo ako si u klimavoj zemlji kakva je grčka ili hrvatska.

Mozaik se dodatno slaže. Prema ovom izvješću Oluja i Sv Nikola prodani su upravo grčkom kupcu za iznos od 15.5 M USD.A grci su navodno kupci dvije novogradnje za ukupan iznos od 27.5M+15.5M.Vaš link …

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

2 najnovija Ice panamaxa koja su u floti AP Argosy i AP Jadran imaju klasu Lloyd’s registra.Kad se na google upiše AP Konavle dobije se info s Loyd’s list da je i AP Konavle brod u vlasništvu Atlantske.
A druga novogradnja još nema ime nego se vodi pod brojem trupa,Hull ….pa je teže provjeriti vlasnika,a plan je bio AP Pelješac…
Ako su ih kupili po 21.5-22 mil,to će biti best buy u ovom stoljeću.

CMB Sees Promise for the Dry Bulk Industry

For CMB, the Belgian dry bulk shipowner, “The outlook for 2014 and 2015 looks promising,” they note to their 3rd quarter earnings report today.

It’s been an uphill battle though for Bocimar, CMB’s dry bulk division. In the first half of 2013, Bocimar had negative net earnings of 9.7 million, yet turned in around in the 3rd quarter with a gain of 5.375 million.
….

CMB Sees Promise for the Dry Bulk Industry

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close